LIGA 1  ·  DINAMO - GAZ METAN 2-0

Eliminat în ambele meciuri cu Dinamo, Radu Zaharia spune că a avut doar ghinion: ”O simplă coincidenţă”

Faza în care Zaharia l-a lovit pe Niculae, provocînd penalty-ul şi eliminarea // Foto: Ştefan Constantin
Faza în care Zaharia l-a lovit pe Niculae, provocînd penalty-ul şi eliminarea // Foto: Ştefan Constantin

Articol de — Luni, 05 Martie 2012, 00:00

Fundaşul lui Gaz Metan a povestit că n-a dormit toată noaptea după gafa cu Dinamo, deşi a fost încurajat de colegi şi antrenori.

216 zile. O distanţă considerabilă între jocurile "dublei" Dinamo - Mediaş din campionat, în care liderul a scos maximum de puncte şi datorită fundaşului Radu Zaharia (23 de ani). Pe 31 iulie, "cîinii roşii" spulberau Gaz Metanul la Mediaş cu 5-0.

Sîmbătă seară, pe Arena Naţională, doar scorul nu a fost identic. Dar scenariul a fost tras la indigo: Zaharia a provocat un penalty, la scorul de 0-0, urmat de un cartonaş roşu în minutul 10. "Victima" fundaşului lui Gaz Metan a fost acelaşi Marius Niculae, iar executantul loviturii de pedeapsă acelaşi Cătălin Munteanu! Similitudinile nu s-au oprit aici, Dănciulescu reuşind să înscrie al doilea gol, atît în tur, cît şi sîmbătă seara.

- Radule, povesteşte-ne pentru început cum s-a petrecut faza din minutul 9?
- Sincer să fiu, nici nu mai ştiu cu exactitate ce s-a întîmplat la faza respectivă. A fost o minge centrată peste apărarea noastră, un lob de la vreo 20 de metri, iar mingea a căzut exact în zona mea. L-am simţit în spatele meu pe Marius Niculae, am vrut să resping, a căzut mingea o dată, moment în care am vrut să dau în ea, însă dinamovistul a înţepat foarte rapid balonul. L-a ciupit cu capul, iar eu, cum eram în săritură, am căzut foarte rău. Am fost ameţit după căzătură şi nici nu mai ştiu cînd arbitrul mi-a dat cartonaşul roşu. M-am trezit că sînt trimis la vestiare.

- Totuşi, scenariul e tras la indigo după partida din tur, cînd ai făcut penalty la 0-0 şi ai fost eliminat...
- Da, dar să ştii că e doar o simplă coincidenţă, nimic altceva! Pentru că în tur, la Mediaş, îmi amintesc foarte bine cum s-a petrecut faza. A fost o centrare în faţa porţii şi tot Niculae s-a băgat în mine, mi-a luat faţa şi s-a dictat penalty. Pe reluări, am văzut că, iniţial, Colţescu a vrut să dea ofsaid, însă, în cască, a comunicat cu tuşierul şi apoi a dat penalty. Sincer, nu cred că meritam să fiu eliminat. A fost o măsură prea drastică.

- Colegii sau antrenorul ţi-au spus ceva după meci?
- Să ştii că nimeni nu mi-a reproşat nimic la finalul jocului! Probabil o să avem marţi analiza partidei şi o să văd şi eu mai exact ce am greşit. Îmi pare rău că am lăsat echipa în inferioritate numerică, era greu să reziste în faţa celor de la Dinamo, mai ales că totul s-a derulat în primele minute ale jocului. Regret că i-am dat peste cap toată tactica lui nea Cristi.

"Toată noaptea nu am dormit"

- Cînd ai văzut că eşti eliminat, te-ai speriat că se va repeta dezastrul din tur?
- Să fiu sincer, am avut unele gînduri, mi-am adus şi eu aminte ce s-a întîmplat la Mediaş. Chiar nea Cristi mi-a zis să am mare grijă, să nu mai repet greşeala din tur. M-am simţit foarte bine fizic, eram concentrat pe meci şi poate din dorinţa de a evolua cît mai bine s-a întîmplat acest episod neplăcut. Altfel, nu îmi explic ce s-a întîmplat. Aşa a fost să fie.

- Cum te-ai simţit după partidă?
- Tot drumul de întoarcere de la Bucureşti, m-am gîndit doar la faza respectivă. Să ştii că nu am închis un ochi toată noaptea, nu îmi dădeam seama ce s-a petrecut şi de ce s-a întîmplat la fel. A fost o perioadă foarte urîtă. Chiar dacă am primit foarte multe mesaje de încurajare, mai bine să nu ai parte de astfel de situaţii!

- Te afectează că există şi unele comentarii insinuante despre cele două faze identice?
- Pentru mine contează cum au reacţionat colegii şi antrenorul, dar un singur lucru pot să-ţi spun clar. Îmi doream foarte mult să evoluez cît mai bine cu Dinamo, mai ales că era primul joc din an şi reveneam după o perioadă neplăcută, cu accidentări. Acum nu-mi rămîne decît să fac tot ce ţine de mine pentru a trece peste acest eveniment deoarece în momentul în care ne-am ales această meserie trebuie să fim responsabili pentru faptele noastre. Sper să mi se potrivească vorba: "Ce nu te omoară te face mai puternic!".Doi frați sunt ultimii condamnați la moarte din Europa. Ireal ce i-au făcut profesoarei lor! „Când judecătorul a citit verdictul, toată lumea a aplaudat„

Libertatea

Comentarii (13)

strymer  •  12 Martie 2012, 15:59
Postat de gazistu pe 05 Martie 2012, 23:22

asta nu stiu ce cauta la gazu, au mai ziso multi ca e praf dar acum incep sa cred ca au dreptate. dar se pare ca are pile tacsu pe la romgaz si deaia juaka el la gazu, ca de nu era vai si amar de el. oricum mare fotbalsit nu e , mai bine sar apuca de karate, ca e bun la lovit , in careu, de multe ori nea lasat in minus caratistu asta

Corect! Ce e trist e ca l-a adus si pe slabanu ala negru de la Mures, dupa parerea mea Brewelt ii da clasa ;)

gazistu  •  05 Martie 2012, 23:22

asta nu stiu ce cauta la gazu, au mai ziso multi ca e praf dar acum incep sa cred ca au dreptate. dar se pare ca are pile tacsu pe la romgaz si deaia juaka el la gazu, ca de nu era vai si amar de el. oricum mare fotbalsit nu e , mai bine sar apuca de karate, ca e bun la lovit , in careu, de multe ori nea lasat in minus caratistu asta

conasu_boeru  •  05 Martie 2012, 11:17
Postat de flobad pe 05 Martie 2012, 08:00

in trecut ...era unu' Marincau care inaintea meciurilor cu Dinamo era dorit in groapa...acum probabil a venit randul lui Zaharia.....nu l-a certat nimeni ca indicatiile vin de la centru(nu de la Pustai..ci peste capul lui)

Comentariul tău...poti da si un exemplu concret cu Marincau ? Daca nu, sterge-te la gura si nu mai vorbi tampenii !

Vezi toate comentariile (13 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Bochum - St. Pauli

Digi 2
19:30 Fotbal, Bundesliga 2

Greuther Furth - Sandhausen

Digi 4
21:30 Fotbal, Bundesliga

Freiburg - Monchengladbach

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1