FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

ESPN a făcut o radiografie a blaturilor » "Dinamo şi Steaua, ajutate în perioada comunismului"

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 08 februarie 2013 21:53

Americanii de la ESPN a prezentat pe site-ul oficial un material în care a făcut o trecere în revistă a cîtorva dintre blaturile din fotbal, material în care ţara noastră nu a fost ocolită.

Primul subiect la care se referă îi are în prim plan pe dinamovişti şi lupta pentru "Gheata de Aur" a Europei. "Jucătorii lui Dinamo, Dudu Georgescu, Rodion Cămătaru şi Dorin Mateuţ au fost ajutaţi de conducerea comunistă a ţării să se impună în lupta pentru Gheata de Aur, astfel regimul comunist fiind umplut de glorie", a scris Miguel Delaney pentru ESPN

Jurnalistul american a făcut apoi referire la cluburile care au profitat cel mai mult timp în acest timp, Steaua şi Dinamo.  "Dinamoviştii au avut o nemulţumire în acea perioadă.

Echipa Stelei care a cîştigat Cupa Campionilor Europeni a avut o perioadă ciudată, 104 meciuri fără înfrîngere, meciuri în care a beneficiat de ajutor din partea arbitrilor, dar şi de transferuri preferenţiale", au mai scris cei de la ESPN.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (83)
clausos
clausos  •  12 Februarie 2013, 04:46

Locuiesc in Montreal swi am auzit la radio se vorbea despre blaturile din fotbal (soker)cum spun astia in America de nord vorbeau despre Italia Greciaechipe din Africa etc.Nu am vazut reportajul de la ESPN dar este adevarat Steaua si Dinamo au fost avantajate.Dacc a ar fi ajutat putin Craiova in 1983 ar fi putut cistiga cupa UEFA ma refer pt. Steausi Dinamo se putea amina meciuru in campionat dar pt craiova nu.Imi amintesc Craiova a avut meci Simbata in campionat si Miercuri a jucat in cupa UEFA cu Lisabona nu avea voie sa se odihneasca.Cu Craiova nu au putut sa aranjeze nici un meci se juca la rupere era singura echipa care le tinea cap.

agb87
agb87  •  09 Februarie 2013, 13:22
Postat de gazmetan pe 09 Februarie 2013, 09:41

tu vb ma in cativa ani de liga 1 ati facut blaturi cati alti in 500 de ani

numeni nu a facut blaturile stoiei...Intrebarea este: De ce mai exista acest club mizer?

vandersaar
vandersaar  •  09 Februarie 2013, 11:31

Un meci disputat la Craiova in 1978, Steaua a fost invinsa cu 10-0, in Sportul a doua zi nu aparuse acest rezultat, mai tarziu avea sa se afle. Comunistii si-au batut joc de aceasta echipa, i-a lasat urme adanci care o va urmari in tot ce va urma .

Vezi toate comentariile (83)
Comentează