FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Arena Națională se închide! FCSB ar trebui să joace în deplasare un eventual meci cu titlul pe masă

Articol de , , - Publicat joi, 24 martie 2022 18:32 / Actualizat joi, 24 martie 2022 19:34

Ultima etapă din play-off programează confruntarea FCSB - CFR, care ar putea decide chiar viitoarea campioană, însă clubul lui Becali tocmai a fost informat că nu va avea la dispoziție Arena Națională, blocată de Saga Festival în perioada 16 mai - 11 iunie.

FCSB a recuperat două puncte față de CFR și în momentul de față e doar la mâna ei pentru a termina pe primul loc. Dacă trupa lui Toni Petrea se va impune în toate cele 8 etape rămase de disputat, atunci va deveni campioană. 

Primăria schimbă regulile! Ce se întâmplă cu Arena Națională după procesul cu Gigi Becali
ARENA NAȚIONALĂ
Primăria schimbă regulile! Ce se întâmplă cu Arena Națională după procesul cu Gigi Becali

Totuși, veștile bune de după ultima rundă au fost estompate în cadrul clubului roș-albastru de un răspuns pe care FCSB l-a primit zilele trecute, din partea Primăriei București. Aceasta din urmă a anunțat că stadionul nu va fi disponibil pentru a susține meciuri de fotbal timp de o lună, între 16 mai și 11 iunie. Motivul: a fost blocat pentru cei care vor organiza Saga Festival, un festival de muzică, zilele de desfășurare fiind 3, 4 și 5 iunie.

Arena Națională se închide! 

Organizatorii acestui concert au închiriat Arena cu mai bine de două săptămâni înainte de startul festivalului, tocmai pentru a fi siguri că vor termina la timp, atât de montat scena pe care vor urca artiștii, cât și instalația de sonorizare.

Ultimele două etape din Liga 1 se vor disputa în intervalul 14-21/22 mai. În penultima rundă, FCSB nu va avea nevoie de Arenă, fiindcă are programat meci în deplasare, cu FC Voluntari. În ultimul meci însă, Florin Tănase și compania vor primi vizita CFR-ului. În funcție de distanța care va exista la acel moment în clasament, meciul ar putea fi o adevărată finală cu titlul pe masă.

Arena Națională se închide! FCSB ar trebui să joace în deplasare un eventual meci cu titlul pe masă
Peste 35.000 de oameni au participat pe 12 martie pe Arena Națională la cel mai mare concert caritabil din România pentru sprijinirea poporului ucrainean FOTO Facebook Saga Festival

Condiția obligatorie: CFR să nu aibă un avans mai mare de două puncte! Primul criteriu de departajare, dacă două echipe vor termina cu același punctaj, va fi dacă una dintre ele a beneficiat de rotunjire, însă nu e cazul nici uneia dintre ele. Al doilea criteriu e cel al numărului de puncte din sezonul regulat, iar CFR e avantajată.

FCSB n-ar avea unde să joace în București

În condițiile în care ar rămâne fără Arena Națională, singurele soluții pentru ca FCSB să evolueze în București la acel meci cu CFR sunt stadionul Steaua sau Arcul de Triumf. Pe primul însă, clubul lui Becali e blocat de cei de la CSA Steaua, deși FCSB a făcut o solicitare în scris de a intra acolo.

Situația e asemănătoare și pe Arcul de Triumf, unde până în acest moment n-a primit undă verde niciun club de fotbal. Ci doar două federații: cele de rugby și de fotbal. Ar mai fi o variantă, tot în Capitală, dar e mai degrabă fantezistă: noul stadion din Giulești. El aparține Clubului Sportiv Rapid, care a anunțat că îl oferă oricui e interesat și poate achita chiria aferentă, cu condiția să nu se suprapună cu un meci al Rapidului pe teren propriu.

Arena Națională și-ar putea schimba numele: „E o gaură neagră. Pierderi de milioane de euro”
ROMÂNIA
Arena Națională și-ar putea schimba numele: „E o gaură neagră. Pierderi de milioane de euro”

Iar fix în acel weekend, 21-22 mai, se va disputa semifinala barajului pentru cupele europene, locul 1 vs locul 2 din play-out, iar giuleștenii au șanse să termine pe prima poziție și să evolueze acasă atunci. Totuși, e puțin probabil ca FCSB să-și dorească să meargă în Giulești pentru a susține un meci, considerat acasă, de o asemenea importanță.

80% din punctelepuse în joc la meciurile disputate de FCSB pe Arena Națională au fost câștigate de roș-albaștri, singura înfrângere fiind împotriva Farului, scor 0-2

Și anul trecut a fost la fel

FCSB a avut în play-off-ul precedent de suportat daune și mai importante. Arena Națională a fost preluată de UEFA la 1 aprilie, în vederea schimbării gazonului și a optimizării întregului stadion pentru Campionatul European. FCSB a fost nevoită să joace doar în afara Bucureștiului cele 5 meciuri din play-off și a ales arena din Giurgiu. Plecarea din Capitală s-a dovedi a fi, prin prisma rezultatelor, un adevărat dezastru:

  • 2-1 cu Botoșani
  • 1-2 cu Sepsi
  • 1-1 cu CFR
  • 2-2 cu Clinceni
  • 0-1 cu CSU Craiova

14 dincele 16 meciuri disputate pe teren propriu de FCSB în acest sezon de Liga 1 au avut loc pe Arena Națională, celelalte două fiind jucate la Buzău

Și naționala a fost alungată, dar merge în Ghencea

Saga Festival a mai făcut o victimă, din perspectiva blocării Arenei Naționale. Echipa națională va disputa în prima jumătate a lunii iunie primele 4 confruntări din Liga Națiunilor, iar două dintre acestea vor fi acasă: cu Finlanda (11 iunie) și cu Muntenegru (14 iunie). FRF a găsit repede însă o soluție la fel de bună. A anunțat deja forul continental că cele două partide vor avea loc pe stadionul Steaua. 

Ion Țiriac, investiție majoră în sportul românesc: „30 de terenuri de tenis și un central de 7.000 de locuri! În doi ani e totul gata”

Citește și alte știri:

FCSB se poate muta de pe Arena Națională  » Anunțul lui Gigi Becali după ce a pierdut procesul cu Primăria Capitalei: „Ministrul ne-a promis!”
FCSB
FCSB se poate muta de pe Arena Națională » Anunțul lui Gigi Becali după ce a pierdut procesul cu Primăria Capitalei: „Ministrul ne-a promis!”
Cât costă închirierea stadionului Steaua? Răspunsul primit de GSP de la CSA » Comparație incredibilă cu Arena Națională
ROMÂNIA
Cât costă închirierea stadionului Steaua? Răspunsul primit de GSP de la CSA » Comparație incredibilă cu Arena Națională

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (61)
dodo001
dodo001  •  28 Martie 2022, 19:41

Poate juca in Stefan cel Mare. Se pare ca Badea isi da acordul

protech
protech  •  25 Martie 2022, 19:08
Postat de vasileroaita pe 25 Martie 2022, 08:52

Nicio problema. Vor juca pe stadionul propriu!

In Berceni. :)))

vasileroaita
vasileroaita  •  25 Martie 2022, 08:52

Nicio problema. Vor juca pe stadionul propriu!

Vezi toate comentariile (61)
Comentează