FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

EXCLUSIV Cea mai mare greșeală din cariera de antrenor a lui Dan Petrescu: "Aș fi renunțat din prima zi!"

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de , - Publicat luni, 01 ianuarie 2018 14:56

Dan Petrescu a povestit într-un interviu acordat exclusiv pentru Gazeta Sporturilor care a fost perioada cea mai dificilă prin care a trecut în momentul în care și-a început cariera de antrenor.

După ce a antrenat Sportul Stundențesc, Dan Petrescu a acceptat să preia Rapidul, însă povestește că primirea din Giulești a fost extrem de ostilă.

"În Giulești am întâlnit însă o ostilitate mare. Nu înțelegeam ce se întâmplă în jurul meu. Ce dacă am jucat la Steaua? Nu pot antrena Rapidul?! După aceea, lucrând acolo, mi-am dat seama că era imposibil", a povestit Dan Petrescu pentru Gazetă.

- Ăsta a fost unicul argument pentru care ai plecat după numai patru luni?
- Aș fi renunțat din prima zi la ce a fost acolo și am făcut bine că am plecat repede! Presiuni, felul în care mă înjurau fanii de la Rapid și Steaua. M-am întâlnit într-o zi cu Gigi Corsicanu', marele șef al galeriei rapidiste. Și i-am zis: "Într-o zi o să regretați tot! Venisem cu sufletul la Rapid, ca un profesionist, nu fiindcă jucasem la Steaua!".

- Și ce-a spus?
- Că am avut dreptate. Uitați-vă unde a ajuns apoi Urziceniul și unde e Rapidul! Nicăieri! Venisem să-mi fac treaba în Giulești, nu să păcălesc fotbalul, că asta n-am făcut niciodată.

- Steliștii te-au blamat inclusiv pentru că ai pupat steagul Rapidului la prezentarea oficială.
- Trebuia să fac gestul respectiv ca să antrenez acolo! Fac orice pentru echipa pe care o pregătesc, în afară de a înjura sau a ataca adversarii. Nu mi s-a părut că am lovit în cineva fiindcă am pupat steagul Rapidului. Am înțeles însă că în România îmi va fi foarte greu să antrenez. În Anglia nu se întâmplau asemenea lucruri.

- La Dinamo ai accepta să antrenezi?
- Nu! E singurul club din România unde n-aș putea lucra! În rest, n-aș avea nicio problemă să antrenez orice echipă din țară. Cu perioada de la Rapid mai e însă o problemă, chiar dacă voi deranja.

- Despre ce e vorba?
- Când ți se spune să ai grijă că jucătorii te lucrează la echipă, e alarmă! Eu n-aș putea să trădez pe nimeni. Îi spuneam tot lui Gigi Corsicanu': "Băi, e grav pentru voi dacă se întâmplă asta, fiindcă un jucător trage împotriva clubului, nu a antrenorului!". Eu nici acum nu pot să cred că s-a petrecut ceva nefiresc, dar dacă a fost ceva, cei de acolo au plătit! Dumnezeu mi-a dat ce meritam în continuarea carierei de antrenor

Citește și: DIRIJORUL » Interviu-eveniment cu DAN PETRESCU la 50 de ani: "99 la sută cred că nu voi mai avea șansa de a antrena naționala"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
maistor_kokir
maistor_kokir  •  02 Ianuarie 2018, 06:57

la Rapid doar dinamovistii au avut succes (Lucescu, Rednic) in rest stelistii au fost trimisi repede la plimbare (Iordanescu,D. Petrescu) ...

469386039881066
Deni Denisa  •  01 Ianuarie 2018, 19:21

Prin aceptul de antrenor la rapid ai demonstrat ca esti profesionist ,iar prin aceea de a sâruta steagul ai demonstrat ca vei apara corect culorile clubului ,ai obtinut respectul adevaratiilor rapidisti ,nu acelor care au cerut plecarea lui copos care au fost simpli sutinatori !!!!!!!!!!!! Adevaratii suporteri nu au fost de acord cu plecarea lui copos care a investit cei mai multi bani si a obtinut cele mai mari succese !!!!!!stima dl copos si respect a adevaratilor rapidisti...

steaua1986forever
steaua1986forever  •  01 Ianuarie 2018, 17:51

"Uitați-vă unde a ajuns apoi Urziceniul și unde e Rapidul! " - Exact. Rapid are sanse sa invie dar Urziceniul....e ingropat pe vecie..

Vezi toate comentariile (12)
Comentează