FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Dan Petrescu, clauză de două milioane de euro dacă vrea să plece de la CFR Cluj

Articol de , - Publicat miercuri, 02 octombrie 2019 23:17

Cosmin Contra îl pomenește pe Dan Petrescu (51 de ani) printre posibilii succesori ai săi la națională, doar că antrenorul ar putea să treacă de la CFR la FRF numai cu acordul campioanei, altfel e blocat în Gruia cu o clauză uriașă.

Petrescu a resuscitat instant o formație pe care o elimina Dudelange, a făcut-o capabilă să treacă de Celtic în preliminarii, s-o învingă pe Lazio în grupă. Vișiniii au ajuns să viseze la calificarea în primăvara Europa League, cu obiectivul acesta se întorc la Glasgow, și clubul are toate motivele să țină cu dinții de antrenorul care a reformat echipa după o rușine europeană. 

Conducătorii s-au asigurat de când l-au readus pe Dan din China că-i va fi greu să mai plece fără un acord al părților, i-au fixat în contract o clauză de reziliere uriașă, imposibil de achitat de către un club normal: două milioane de euro trebuie să plătească Petrescu sau clubul care-l recrutează pentru a rupe colaborarea lui cu Clujul! 

Clauza funcționează „în oglindă”, adică și campioana ar trebui să-i plătească două milioane de euro lui Dan dacă ar vrea să-l dea afară. Sigur, nici nu prea ar exista motive să ajungă șefii CFR-ului la o asemenea intenție, din moment ce echipa merge „ceas”, e în grupele Europa League și a rămas lider în campionat.  

Mobilul clauzei a funcționat mai degrabă în sensul invers, mai ales că Petrescu a mai plecat rapid de la cluburile pentru care a lucrat, atras de propuneri din țări cu fotbal mai bogat. A câștigat Supercupa cu ASA în 2015, 1-0 cu FCSB, și a plecat imediat în China, la Jiangsu Sunning, echipa pe care o pregătește Olăroiu acum.  

Și de la CFR a plecat în vara trecută, atras tot de China, doar că n-a mai avut o ofertă de la vreo forță a ligii asiatice, s-a dus la formația de pe ultimul loc, Guizhou, cu care a și retrogradat. 

A continuat un pic și în liga a doua, unde era plătit cu 70.000 de euro lunar, apoi s-a hotărât să revină la CFR, presat insistent de conducerea Clujului, interesată să forțeze accesul în grupele europene și să regleze bugetul afectat de cheltuieli exagerate așa cum a fost recrutarea lui Julio Baptista pe un salariu de 50.000 de euro, când brazilianul se retrăsese din fotbalul profesionist de doi ani și suferea de probleme medicale care îl împiedicau să mai joace. 

„Petrescu, Hagi, Olăroiu”

Contra l-a inclus pe Dan Petrescu pe lista celor potriviți să-i ia locul la națională, alături de Hagi și de Olăroiu. Niciunul nu e disponibil pentru FRF. Hagi e patronul Viitorului și chiar el a spus că n-ar fi în regulă să lucreze și la FRF în condițiile astea, ar fi vorba despre un conflict de interese. Olăroiu are contract în China, cu Sunning, Petrescu e blocat la CFR. 

„În viitor, sută la sută va fi selecționer și Rădoi!”, a mai anticipat Cosmin. Deocamdată nu e clar când va pleca el de la națională. 

„Am contract până la sfârșitul acestui an și sper să calific echipa la Campionatul European de anul viitor. Dacă lucrurile vor ieși așa cum mi le doresc, ne vom califica, fiindcă depindem doar de rezultatele noastre”. 

Următoarele trei partide ale „tricolorilor” vor fi în Feroe și acasă cu Norvegia. „Dacă ratez calificarea, poate o să decidă FRF să aleagă alt selecționer pentru începutul anului următor, inclusiv pentru tentativa de a obține biletul de Euro prin intermediul barajului din Liga Națiunilor”, a spus Contra la ProX.

5 trofeea câștigat Dan Petrescu în cariera de antrenor: 3 titluri de campion al României (două cu CFR Cluj și unul cu Urziceni), Cupa Chinei cu Jiangsu și Supercupa României cu ASA Târgu Mureș

Match preview Celtic - CFR Cluj

Citește și:

CELTIC - CFR CLUJ // Veste mare pentru Dan Petrescu înainte de meciul cu Celtic! Billel Omrani a fost recuperat și e gata să fie titular

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (12)
351270799009872
Gheorghe Bilciurescu  •  03 Octombrie 2019, 10:36

ESTI PENIBIL PE BUNE!!!!!!

1_0_1_0
1_0_1_0  •  03 Octombrie 2019, 09:15

Rusine europeana? Inca nu v-a trecut? Nu v-ati prins ca dudelanju e al-2-lea an consecutiv in grupe? Echipa aia rupe orice echipa din mamaliga 1. Nu mai *** *** ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1626497344230564
Nicolae Grecu  •  03 Octombrie 2019, 08:47

S-a încheiat operațiunea Șumudică? Se încearcă alte variante?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează