FOTBAL  »  Superliga  »  

EXCLUSIV Dunărea Călărași iese și ea la atac: Clinceni, finanțată direct din conturile FCSB! Comisia de Disciplină a amânat verdictul pentru luni

Articol de - Publicat joi, 27 iunie 2019 17:53

Miercuri, Comisia de Disciplină a FRF avea termen pentru a da decizia în cazul implicării lui George Becali, Vasile Geambazi și a clubului FCSB în activitatea nou promovatei Academica Clinceni. Decizia a fost amânată pentru luni, 1 iulie 2019, după ce Dunărea Călărași a depus și ea la FRF un act prin care cere verificarea finanțării clubului din Clinceni de către familia Becali.

Academica Clinceni a primit inițial licența pentru a juca în sezonul viitorul în Liga 1, dar dezvăluirile Gazetei Sporturilor (citește prima parte și a doua parte) privind influența neregulamentară avută de George Becali și de nepotul său, Vasile Geambazi, asupra clubului au dus la o plângere formulată de U Cluj și, apoi, la deschiderea unui dosar de către FRF.

În timp ce naționala U21 joacă la turneul final din Italia, sub privirile șefilor FRF, Comisia de Disciplină era așteptată să ia o decizie, miercuri, 26 iunie. Sursele Gazetei vorbesc despre o stare de tensiune accentuată în interiorul Federației, tensiune generată de iminenta decizie a Comisiei.

Cu 24 de ore înainte de termenul de judecată, conducerea clubului Dunărea Călărași - echipă retrogradată sportiv la finele sezonului de Liga 1 - a trimis, marți, un document oficial la federație prin care a solicitat date privind finanțarea Academicii Clinceni. Actul pune o presiune suplimentară pe comisia care trebuie să judece dacă familia Becali și FCSB au încălcat regulamentele, finanțând un alt club afiliat Federației.

“Datorită articolelor din Gazetă, am început să credem că putem să rămânem în prima ligă. Avem încredere în FRF și în comisiile care vor lua decizia corectă”, a explicat Eduard Grama (foto jos), membru în Consiliul Director al Dunării Călărași și directorul Direcţiei de Dezvoltare Regională şi Relaţii Externe din cadrul Consiliului Judeţean Călăraşi.

eduard grama

În cererea depusă la sediul FRF, oficialii clubului retrogradat atașează și date contabile de la Clinceni. Conform acestor date, clubul nou promovat a înregistrat în anul fiscal 2018 următoarele rezultate:

  • 1.077.734 de lei din sponsorizări și publicitate
  • 493.638 de lei din subvenții, donații și alte venituri autorități stat/locale

Oficialii Dunării au cerut federației să răspundă la două întrebări:

  1. Dacă FCSB și/sau George Becali a contribuit în mod direct sau indirect la obținerea veniturilor înregistrate de Clinceni în cele două rubrici de mai sus?
  2. Care este valoarea totală a sumelor plătite de Fotbal Club FSCB SA și/sau de George Becali către ACS FC Academica Clinceni, sub ce formă au fost plătite și în baza căror documente?

Conducerea Dunării Călărași are informații că măcar o parte din aceste sume provine direct de la clubul FCSB.

“Cred și sunt sigur din datele pe care le dețin că plățile către FC Academica Clinceni s-au făcut din același cont cu FCSB/George Becali și au contribuit direct sau indirect la obținerea de venituri din subvenții și donații înregistrate în contabilitatea clubului Academica Clinceni. Îmi doresc ca cei din Clinceni să dovedească faptul că dreptatea este de partea lor"

Eduard Grama, membru în Consiliul Director Dunărea Călărași

El nu a dorit să detalieze de unde deține informația.

Sursele Gazetei susțin că suma de 493.638 de lei, adică 107.000 de euro, ar proveni integral dintr-un cont bancar folosit de FCSB pentru plata salariilor propriilor angajați. Suma reprezintă donații pentru asociația non-profit care administrează Academica Clinceni și din care fac parte doi oameni controlați de George Becali: vicepreședintele Mihai Chiper și Ionuț Luțu.

În prezent, FCSB are două conturi bancare utilizate pentru achitarea salariilor angajaților, unul la Banca Transilvania, iar celălalt la Raiffeisen Bank.

“Nu știu ce vor să facă ăștia de la Dunărea cu treaba asta. Ei nu au demonstrat nimic în Divizia A și vor să rămână în prima ligă cu prostiile astea”, a declarat Constantin Bigan, președintele Academicii Clinceni. Oficialul spune că echipa sa nu a primit bani de la Becali sau FCSB.

Contactat și el, Vasile Geambazi - nepotul lui George Becali și finanțatorul FCSB în sezonul trecut - a comentat poziția Dunării Călărași: “Nu cred că banii vin din conturile FCSB. Oricum, nu mai am treabă cu sportul. Nu-l cunosc pe acest domn Grama, habar nu am ce prostii poate să vorbească”.

Întrebat de Gazetă de ce a trimis cererea la federație atât de târziu, cu doar o zi înainte de termenul din dosar, Eduard Grama a spus:

“Am analizat atât ROAF cât și situațiile financiare ale clubului FC Academica Clinceni și cred că avem motive să sperăm că echipa poate evolua și în sezonul următor în Liga 1. Punctul nostru de vedere a fost înaintat atât conducerii FRF, cât și Comisiei de Disciplină”.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
wba33
wba33  •  27 Iunie 2019, 23:28

Nu stiu care e adevarul insa daca FRF decide ca Academica Clinceni sa ramana in Liga 2 mi se pare o prostie imensa ca Dunarea Calarasi sa revina in prima liga din moment ce au retrogradat. In mod normal si logic locul Clinceniului ar trebui sa fie luat de urmatoarea echipa din Liga 2.

legendavisinie
legendavisinie  •  27 Iunie 2019, 18:55

O nouă "premiere" becaliană, nimic nou.

166886656975945
Cristian Ionescu  •  27 Iunie 2019, 18:52

Toți șobolanii cică vor dreptate, vai ....lor!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează