FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Florin Bratu e profesor de ofensivă pentru Mircea Rednic la Dinamo: „Eu am fost atacant, el fundaș!”

Articol de - Publicat marti, 16 aprilie 2019 23:05

DINAMO // Mircea Rednic are în play-out patru victorii și un eșec, parcurs identic cu cel al ”Mitralierei” Florin Bratu în stagiunea trecută. Diferența este că Florin are un golaveraj net superior celui înregistrat de actualul antrenor.

Dinamo are trei victorii consecutive în play-out și a scăpat de pasa neagră care iscase discuții chiar despre o posibilă retrogradare. Cu toate că evoluează în rușinosul play-out, „haita”, sub comanda lui Mircea Rednic, are patru victorii și doar o înfrângere în primele cinci runde ale play-out-ului.

Adică fix același parcurs pe care l-a avut și Florin Bratu, în sezonul trecut al grupei de la retrogradare.

Diferențele dintre cei doi îl pun însă în avantaj pe „Bratone”. Florin a avut un golaveraj de 12-5 în primele 5 runde, iar "Puriul" are în acest moment un golaveraj de 9-4.

Mai mult decât atât, Florin a fost numit antrenor principal al „câinilor” în momentul în care echipa era deja căzută în grupa retrogradării, pe când Rednic a venit cu 15 etape înainte de finalul sezonului regulat, nereușind să-i ducă pe roș-albi în play-off, așa cum anunțase în momentul instalarii. E adevărat că atât conducerea, cât și tehnicianul și-au asumat schimbarea radicală a lotului chiar și cu riscul căderii în play-out.

„Montini nu a fost supărat că a fost schimbat, ar fi culmea. Eu cred că e supărat pe evoluţia lui. El în ultimele meciuri nu a fost inspirat, trebuie să înţeleagă. O să fie concurenţă mare în atac sezonul viitor”
Mircea Rednic, după victoria de la Iași

29-10 este golaverajul cu care Dinamo a terminat pe primul loc în play-out sub comanda lui Bratu. Trupa lui Florin a fost cea mai ofensivă formație în stagiunea trecută de play-out

Primele 5 etape de play-out sub comanda lui Bratu

Dinamo - Gaz Metan 3-0
Dinamo - Juventus 1-2
FC Botoșani - Dinamo 0-1
Dinamo - Chiajna 3-1
FC Voluntari - Dinamo 2-4
Golaveraj: 12-5

Primele 5 etape de play-out sub comanda lui Rednic

Dinamo - Călărași 2-0
Gaz Metan - Dinamo 2-1
Dinamo - Hermannstadt 2-0
Dinamo - Chiajna 3-2
Poli Iași - Dinamo 0-1
Golaveraj: 9-4

„Eu am fost atacant, el fundaș!”

Florin explică de ce este mai ofensiv decât Mircea:

- Domnule Bratu, în primele 5 etape de play-out ați avut același palmares cu Rednic, 4 victorii și o înfrângere, dar Dinamo înscria mult mai mult...
- Nu știu dacă mă ajută neapărat această comparație pentru că cele două echipe sunt diferite total. Eu am fost adus în play-out să promovez fotbaliști tineri, Rednic are o altă strategie.

- De unde provine, totuși, diferența de abordare?
- Eu am fost atacant și îmi place foarte mult să lucrez partea de finalizare. Așa am făcut și la Dinamo. Am promovat tineri și am jucat ofensiv. Mircea a fost fundaș plus că are o experiență mult mai mare decât mine și e poate mai precaut.

- Care credeți că vor fi titularii U21 în sezonul viitor, când cluburile vor fi obligate să înceapă partidele cu doi tineri pe teren?
- Pe lângă Grigore, eu zic că Moldoveanu poate să fie titular. L-am urmărit și în liga a doua, joacă la Petrolul constant, a început să dea și goluri. Cred că și Neicuțescu poate fi o variantă decentă.

„Ricardo Grigore nu era titular incontestabil, cu mine a început să fie. Mie îmi place să promovez tinerii. E adevărat că îi cunoșteam de la tineret pe băieții cu care am jucat sezonul trecut. Am câștigat cu ei campionate și cupe U19” Florin Bratu, antrenor Aerostar Bacău

Citește și:

Meciul lui Dinamo a avut o audiență TV mai mică decât o partidă din Liga 2 » Ionel Dănciulescu s-a enervat: „Nu suntem singurii care trag în jos valoarea campionatului”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

 

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
dani26uno
dani26uno  •  17 Aprilie 2019, 16:04

bratone i a adus pe axente si popovici 2 juctori superofensivi :)) vai de capul lui fotbal pe timpul lui bratu daca mai ramanea dinamo era sub chiajna

mosvasile
mosvasile  •  17 Aprilie 2019, 13:47

Bratone,nimeni nu l-a injurat mai tare pe Rednic ca mine!Dar au fost mandate ale lui Rednic, in care Dinamo era echipa cu cele mai multe goluri marcate!Dar in atac erau Claudiu Niculescu,Danciulescu si Ionel Ganea!Iar atacantii aia dadeau atatea goluri, pentru ca la mijloc era...Adrian Cristea!

ios_ge
ios_ge  •  17 Aprilie 2019, 12:24
Postat de bogat pe 17 Aprilie 2019, 11:56

ce prostie ridicola: cu Bratu Dinamo marcase 3 goluri in pus si avea un golaveraj cu 2 goluri mai bun. In contextul asta vine intrebarea reporterului: "Domnule Bratu, în primele 5 etape de play-out ați avut același palmares cu Rednic, dar Dinamo înscria mult mai mult..." Pe bune?!? 3 goluri in plus inseamna "mult mai mult"? Pai atunci si golul primit in plus pe vremea lui Bratu s-ar traduce in faptul ca "Dinamo primea mult mai multe goluri". si s-o mai lase Bratu cu promovarea tinerilor. I-a promovat in playout ca la inceput de campionat sa joace tot cu "aia batrani". Exemplu chiar Grigore care sezonul asta a frecat banca de rezerve cu Bratu la timona in timp ce in centrul apararii juca cu melcul Katsikas si cu Popescu. Nici Moldoveanu si nici ceilalti tineri nu au prins des primul 11.

Zgandare vranceanu ca'ntodeauna motul *** ca poate, poate atrage gigeii la click , c'astia's ca mustele. Jurnalistica ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează