FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Ionel Dănciulescu, dezvăluiri incredibile despre perioada de la Steaua și conflictul cu Dinamo: „Au fost momente când clacam psihic! M-a durut”

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 februarie 2021 13:28 / Actualizat duminica, 14 februarie 2021 20:46

Ionel Dănciulescu face lumină în mai multe episoade controversate din cariera sa: anii petrecuți în Ghencea, conflictele cu fanii lui Dinamo, dar și lipsa de la echipa națională. Acesta a fost invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
  • Emisiunea cu Ionel Dănciulescu s-a difuzat în septembrie 2020

- Danciu, hai să vorbim și de cariera ta de jucător. Deși ai 515 meciuri în prima divizie, la națională ai doar 8 prezențe.
- Așa a fost să fie. A fost o perioadă când erau foarte mulți jucători de valoare ridicată, care jucau "afară" și aveau evoluții foarte bune. A mai fost și momentul când eu am plecat de la Steaua nu în cele mai amiabile condiții, cu Victor Pițurcă antrenor.

- Te-ai certat cu el?
- Nu. A fost doar o neînțelegere la momentul respectiv, asta a fost. N-am avut conflicte cu niciun antrenor, chiar dacă am avut opinii diferite. Mereu am încercat să nu expun lucrul acesta în discuțiile private cu antrenorul. Mă închideam în mine și pur și simplu eram un tip mai morocănos. Pițurcă a spus atunci că nu mai are nevoie de mine la Steaua.

- Erai impresariat de Giovanni.
- Da, da. Iar Giovanni era în conflict cu Pițurcă în momentul respectiv. Eu, Iulian Miu, Valeriu Bordeianu aveam contract cu Giovanni și n-am vrut să renunțăm la el. Pițurcă mi-a dat de înțeles că nu mai am loc în echipă. Așa am plecat la Dinamo și zic eu că am făcut o alegere extraordinar de bună. Cu toate că nu mi-a fost ușor, un an, un an și jumătate, dacă nu chiar doi.

Dănciulescu: „Regret gesturile pe care le-am făcut la Steaua împotriva lui Dinamo!”

- Revenim imediat la națională. Când te-ai întors la Dinamo ți-a fost greu?
- Pfff! Am câștigat campionatul din primul an, după o luptă cu FC Național, în ultima etapă. Totuși, suporterii m-au contestat vehement, a fost o situație grea și nu doresc nimănui să treacă prin ce-am trecut eu. Au fost momente când clacam psihic. Mental... Orice aș fi făcut pentru echipă, cât de bine aș fi jucat sau câte goluri aș fi marcat, tot nu era de ajuns. Am avut momente în care m-am gândit să plec. Atunci a intervenit Cristi Borcea, care a crezut în mine, nu mi-a dat voie să plec. Lucrurile au intrat pe făgașul normal.

- Dar ce-ți făceau suporterii?
- Veneau și la antrenamente, mă înjurau la fiecare meci chiar dacă marcam sau aveam evoluții bune. La fiecare atingere de balon eram fluierat, înjurat. Nu e plăcut, mai ales pentru un jucător, ca proprii suporteri să fie împotriva lui. Și nu un meci, aproape doi ani!

- Împăcarea cum a venit? 
- Cred că mi-am câștigat galeria în timp, dar a și fost un meci cu nea Ando antrenor. Un meci împotriva Sportului Studențesc. Au venit suporterii la Săftica, dar și Cristi Borcea, Gigi Nețoiu și Nicu Gheară. A fost o discuție cu liderii de galerie. Am bătut 6-5, am dat trei goluri și ușor, ușor lucurile au început să vină la normal. Și în momentul de față sunt sigur că sunt suporteri care n-o să mă ierte pentru trecutul meu stelist.

- Aia e... Ale tinereții valuri!
- Am avut și eu o parte de vină pentru că am făcut anumite gesturi. E vina mea, mi-o asum! Când eram la Steaua făceam gesturi, mă bucuram excesiv, arătam tricoul. Gesturi pe care acum nu le-aș mai face. Nu aveam experiența necesară și am greșit. Dar m-a durut că la Dinamo jucam bine, marcam și eram înjurat, apostrofat. În perioada respectivă erau jucători care erau apreciați că declarau prin ziare că sunt dinamoviști. Că tata i-a crescut cu Dinamo în suflet. Nea Ovidiu, eu cred că respectul și dragostea pentru culorile unui club le arăți prin evoluțiile de pe teren, nu declarativ. Ăsta sunt eu!

După 23 de ani, Ionel Dănciulescu rupe tăcerea: „Clubul m-a vândut împotriva voinței mele! Nu mi-am dorit să plec”

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Poveste genială cu Ionuț Luțu: „După 7 ore pe drum a zis că se duce la toaletă... Nu exagerez cu nimic, a fost căutat zile întregi!”

EXCLUSIV Ilie Dumitrescu, propunere pentru cei de la CSA Steaua: „Aș da o sută de euro pe an pentru numele ăsta!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
gigi44
gigi44  •  15 Februarie 2021, 08:42

mult bun simt in exprimare are dintotdeauna Danciu! un baiat educat si modest. Felicitari

Vezi toate comentariile (1)
Comentează