FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

EXCLUSIV LPF anunță 3 mari schimbări în Liga 1: "Vor fi obligatorii din 2019. Cine nu se conformează dispare!" + Ce șanse sunt să avem din nou 16 echipe

Articol de , , - Publicat miercuri, 05 decembrie 2018 10:40

Justin Ștefan, adjunctul lui Gino Iorgulescu la LPF, a anunțat într-un interviu exclusiv pentru Gazeta Sporturilor că în Liga 1 vor fi implementate 3 măsuri începând cu 2019: VAR, nocturnă și instalație de încălzire obligatorii. 

Iată un fragment din interviul care poate fi citit integral acum la chioșc sau pe platforma digitală - AICI: 

"- De ce Liga programează meciuri pe terenuri înghețate?
- Am discutat cu Federația și din sezonul viitor vom introduce criterii noi pentru cluburile care promovează în Liga 1. E vorba despre stadioane, în primul rând: să existe un număr de locuri, obligatoriu să fie nocturnă, fără termen de grație și alte povești! Plus instalație de degivrare, una care să funcționeze obligatoriu cât durează iarna. Îți faci calcule să promovezi, vrei să joci în Liga 1? Fă niște cheltuieli și îndeplinește criteriile minime! OK, nu putem să avem peste tot stadioane ca la București și ca la Craiova, dar să respecte niște norme minime! Vor fi măsuri dure!

- Care măsuri? În afara celor legate de stadioane.
- Am constatat că sunt cluburi unde salariile sunt foarte mari, raportate la veniturile societăților. Vom susține introducerea obligației ca masa salarială să nu depășească 70 la sută din veniturile realizate pe anul anterior. Ai încasat un milion de euro anul ăsta? În sezonul care vine vei putea să consumi cu salariile doar 700.000 de euro. Nu putem tolera riscul ca un club sau altul să se retragă din competiție, fiindcă ne-ar afecta pe toți, televiziunile vor calcula despăgubiri echivalente cu numărul meciurilor care dispar din program. În Spania există regula asta, cu 70 la sută. Te duci la Ligă să înregistrezi un jucător nou și ți se spune: "Ai depășit bugetul". Și-ți dă contractul înapoi, nu ți se permite transferul.

***

- Sistemul de arbitraj video de cine depinde?
- De Federație, că ea schimbă regulamentele și tot ea trebuie să confirme că are numărul necesar de arbitri.

- Bani ar fi pentru VAR?
- Am vorbit cu mai mulți sponsori și n-ar fi probleme cu sursele de finanțare. Când se oprește jocul pentru arbitraj video, pe ecran se deschide un chenar. În acel chenar pot fi difuzate și reclame. Televiziunile din top 5 comercial au tot spațiul din prime-time vândut, singura șansă a unei societăți să mai prindă un loc la TV pentru publicitate e să cumpere spațiu pe panourile de pe marginea terenului, inserții grafice sau acest sistem VAR. Am trimis către FRF caietul de sarcini pentru implementarea VAR. FIFA ne-a dat o listă cu condițiile de licențiere, cu firmele care pot să instaleze VAR, fiindcă trebuie să fie o societate licențiată FIFA. Da, vrem să avem arbitraj video în Liga 1 din sezonul 2019-2020. E un sistem bun pentru toată lumea, pentru corectitudinea competiției. 

 -Burleanu vrea 16 echipe în Liga 1. Sunt șanse să fie primite două în plus?
-Pe termen scurt, nu. Sistemul cu 14 echipe a funcționat și am putea vorbi despre mărirea numărului doar dacă vor apărea în liga a doua branduri mari, din orașe mari. Dacă-mi vine un club care e dependent de bani publici, acel club mai mult riscă să-mi afecteze competiția.

Citește AICI întreg interviul cu Justin Ștefan!

Citește și:

Gigi Becali își sabotează propriul jucător! » Prima declarație după superofertă: "Sunt bulversat. Nu mi-e deloc ușor!" 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
robotzel
robotzel  •  05 Decembrie 2018, 16:40
Postat de Adrian Addryano pe 05 Decembrie 2018, 11:53

Și până acum ce ai făcut amatorilor de la liga de amatori nu știai că vine iarna și terenul trebuie să aibă încălzire subterană!!!!!!!!!!Ești de câțiva ani acolo și tocmai acum ți-ai dat seama că în țara asta mai vine și iarna câteodată?Iar liga trebuie să aibă cel puțin 16 echipe pentru că mulți se vor pierde în anonimatul ligilor inferioare,14 echipe iar jumate din ele sunt din București?Cum vine asta,în alte țări nu exista așa ceva!!!!!!!!!!

elvetia cu un fotbal de 10 ori mai bun decat al nostru are 10 echipe si nu se mai plange nici un mucea pe acolo. ungaria are 12 echipe si sunt si ei inaintea noastra la fotbal. ce vrei de fapt? sa fie 20 de echipe care sunt toate de umplutura? mai bine se concentreaza valorile in doar 14 echipe si chiar mai putin. jucatorii valorosi nu se vor pierde prin ligile inferioare daca sunt valorosi.

robotzel
robotzel  •  05 Decembrie 2018, 16:34

esti cu probleme la mansarda. atunci trebuie inchis jumatate din fotbalul italian pe gandirea ta. ac milan si inter joaca pe stadion al primariei la fel si juventus si torino si multe alte echipe din italia. nu ai ce sa ceri unui om fara cultura fotbalistica. parc des princes este tot al primariei insa beneficiara este psg printr-un contract incheiat intre primarie si psg. hai sa desfiintam si echipa asta. nu? revin ... ai probleme la mansarda.

minell73
minell73  •  05 Decembrie 2018, 13:50

Bine ar fi ca echipele din L1 sa fie obligate sa aiba stadionul propriu. Sa vedem infractorul incotro o ia?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează