FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Marele regret al lui Dan Petrescu, după despărțirea de CFR: „Eram o echipă care putea chiar să ajungă în finala Europa League”

Articol de GSP - Publicat joi, 17 iunie 2021 11:00 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 17:24

Dan Petrescu nu uită că a fost eliminat din cupele europene după o dublă manșă în care clujenii n-au pierdut cu Sevilla, vorbește despre venirea lui Marius Șumudică și despre filozofia pe care acesta o abordează, chiar dacă e mereu criticat de lumea fotbalului de la noi

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Crezi că CFR l-a adus acum pe Șumudică pentru că este coleric ca tine?

- E bună întrebarea asta, dar trebuie să-i întrebați pe cei de la acolo. Ceea ce e clar e că noul campionat nu mai are nimic de-a face cu mine. Campionatul trecut e normal să am un merit pentru că lotul l-am făcut eu sută la sută. Bine, hai, 99 la sută că a venit jucătorul din Islanda! Restul jucătorilor au fost aduși de mine și s-a creat acolo o disciplină, o organizare. Nu vreau să mă laud, dar când am ajuns eu erau multe probleme.

- Adică?

- Echipa era după insolvență și a trebuit o reorganizare din toate punctele de vedere. Cel mai important a fost spiritul, care este fantastic, jucătorii de acolo știu ce vor, iar spiritul a rămas. Acum, spiritul ăsta trebuie căutat iar, pentru că o să fie o schimbare de generații. Sunt jucătorii cu o anumită vârstă și deja au plecat foarte mulți. Cu cei care au rămas eu am lucrat excelent, și aici mă refer la Camora, Deac, Păun, Omrani. Erau acolo de când m-am dus și sunt acolo.

- Crezi că Șumudică va avea rezultate la CFR?

- Eu sunt mai pragmatic. Nu-mi place să vorbesc pe nimeni de rău, dar doar rezultatele vorbesc. Dacă ai rezultate, ești bun, dacă n-ai, nu ești! Și asta e valabil pentru orice antrenor din lume! Eu am câștigat tot timpul, pe unde am fost în România. Am fost criticat tot sezonul, dar la final am fost apreciat. Inclusiv de voi, de la Gazetă, cu premiile pe care le am acasă, de Antrenorul anului. De câte ori am antrenat în România, am fost doar pe primul loc, n-am avut altă poziție. Tot timpul trebuia să demonstrez, chiar dacă după meciurile din cupele europene și din campionat veneau criticile, că nu jucăm frumos...

- Lumea te-a acuzat mereu că echipe tale nu joacă frumos.

- Eu vreau să câștig! Dacă m-aș duce antrenor la Barcelona, atunci filosofia mea s-ar schimba. Acolo nu ai cum să câștigi dacă nu joci frumos. Sau la Real Madrid, sau la Chelsea. Aici, dacă ai jucători foarte buni trebuie să joci ca să câștigi. Și, oricum, rezultatele te țin. Degeaba joci frumos dacă pierzi! Sunt foarte mulți antrenori care încep școala și cred că se poate face joc frumos și rezultate. Depinde și de echipă.

- Ai mare dreptate.

- Nu poți să zici că așa vrei să joci. Trebuie să te adaptezi la jucătorii pe care îi ai. Dar CFR Cluj era o echipă care putea chiar să ajungă în finala Europa League dacă treceam de Sevilla! Și nu printr-un joc spectaculos, ci doar printr-un joc de echipă. Acel meci cu Sevilla a fost incredibil pentru că Sevilla a câștigat în acel an. Pe noi ne-a eliminat VAR-ul. Golul ăla care nu se știe nici acum dacă e henț sau nu, la Traore.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Scene incredibile pe Arena Națională » Șeful DNA, politicienii și FRF au stat la VIP! Hagi, Gică Popescu și Dorinel, umiliți și trimiși la tribuna a II-a!

Valoarea acțiunilor Coca-Cola la bursă a scăzut cu 4 miliarde $, după ce Ronaldo a mutat două sticle la conferință!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședință CHEIE la Rapid: Dan Șucu a luat deja decizia în cazul lui Cristiano Bergodi!


Comentarii (3)
talpaiadului
talpaiadului  •  20 Iunie 2021, 00:30

Are dreptate Bursucul. Vorba lui Piturca: credeti ca mie nu imi place jocul spectacol, dar ce sa fac daca nu am jucatori pentru asa ceva? Radoi, saracul, crede ca poti ataca si juca spectaculos cu Germania...

catalin_cj
catalin_cj  •  18 Iunie 2021, 15:22
Postat de cfrinho pe 17 Iunie 2021, 19:11

Am luat 3 campioane cu Danut, hai sa nu spunem nimic de rau, nici de cheltuielile grosolane, nici de jocul cu lunga si pe-a doua, desi erau destui jucatori tehnici capabili sa paseze. S-o lasam asa, sper sa nu-l mai vedem la CFR prea devreme.

Poate ca in campionat unde te rup toti e lunga si pe-a doua. Dar cu Celtic, Rennes, Lazio s-a vazut clasa.

cfrinho
cfrinho  •  17 Iunie 2021, 19:11

Am luat 3 campioane cu Danut, hai sa nu spunem nimic de rau, nici de cheltuielile grosolane, nici de jocul cu lunga si pe-a doua, desi erau destui jucatori tehnici capabili sa paseze. S-o lasam asa, sper sa nu-l mai vedem la CFR prea devreme.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează