FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

EXCLUSIV Mihai Rotaru e Gigi din Craiova! Acum anti-FCSB, dar avea lojă rezervată pe Ghencea! Cum a câștigat 25 de milioane de euro de la stat

Una dintre foarte puținele fotografii cu Mihai Rotaru, o apariție extrem de rară în spațiul public / FOTO sportpictures.eu +2   FOTO
Una dintre foarte puținele fotografii cu Mihai Rotaru, o apariție extrem de rară în spațiul public / FOTO sportpictures.eu

Articol de , , - Publicat vineri, 29 martie 2019 21:50

Mihai Rotaru conduce CSU Craiova cu o autoritate măcar egală cu cea a lui Becali, e implicat în toate departamentele, în toate deciziile care contează. Are ultimul cuvânt și în materie de transferuri, un domeniu în care consilierul lui ”secret” e Corneliu Papură.

„Universitatea Craiova e cel mai complet club din România, cel mai puternic”. Complimentul din partea lui Hagi e surprinzător, în condițiile în care Gică se referă la o societate înființată în urmă cu numai șase ani.

Echipa a progresat în timp-record, a câștigat o Cupă a României, a evoluat în Europa League și acum e în calculele pentru titlu. Cum au izbutit oltenii să se organizeze atât de repede și să provoace admirația lui Hagi?

Președinții reali și cei de pe Facebook

Mihai Rotaru e șeful executiv și el controlează toate deciziile importante din club: achiziționarea și vânzarea jucătorilor, recrutarea antrenorilor, alegerea angajaților din alte departamente.

E cam ca Becali, doar că se implică și mai mult! Pe Gigi îl motivează mai ales meciurile, e interesat să influențeze formula de start, uneori mai operează și schimbări în timpul partidelor. Rotaru e activ zi de zi în echipă, discută cu Mangia, cu jucătorii, el e managerul real al clubului.

Marcel Popescu e președintele public al Universității, adică el doar apare în media și transmite diverse mesaje pe care, oricum, tot Rotaru le controlează. Popescu nu e implicat direct în luarea deciziilor. El are un statut asemănător cu cel pe care-l mai deține acum Mihai Stoica la FCSB.

Și MM și-a pierdut puterea cu care îl învestise Becali în urmă cu 14-15 ani, acum a rămas un comunicator și atât. Apare la TV mai ales înaintea meciurilor importante ca să transmită mesaje despre arbitri. Când nu e la televizor, e pe Facebook, cu același scop.

Director sportiv cu consilieri "secreți"

Rotaru are ultimul cuvânt în materie de transferuri. Cu excepția oamenilor din lista lui Devis Mangia, Pigliacelli și Fedele, acționarul s-a ocupat de transferuri. Petrece ore zilnic urmărind imagini cu jucătorii, analizând cifre din monitorizări. Și alege fotbaliștii ca urmare a unor consultări cu glorii ale alb-albaștrilor.

Cea mai mare influență o are Corneliu Papură. Un personaj discret, fostul libero al Universității, parte din lotul de la Mondialul din America '94, i-a câștigat încrederea lui Rotaru, îi e consilierul principal.

Craiovenii aduc fotbaliști folosindu-se de site-uri și de softuri de monitorizare, FCSB nu are nevoie de asemenea unelte întrucât Becali a îngustat aria de căutare doar la campionatul românesc. Gigi vede jucătorii live, etapă de etapă, n-are nevoie de WyScout ca să-l analizeze pe Golofca sau pe Iulian Cristea.

 corneliu papura
Corneliu Papură

Mai zgârcit decât e Gigi în mercato

Rotaru recrutează dintr-o piață mai largă, dar e și mai zgârcit. D-aia a și obținut profit în ultimii doi, trei ani, a vândut scump și a cumpărat ieftin. Colaboratori din club mărturisesc despre zgârcenia conducătorului: Elvir Koljici, ajuns la Craiova anul trecut, la sfârșitul verii, îi fusese propus lui Mihai cu un an înainte, doar că nu a fost înduplecat acționarul să plătească 500.000 de euro în schimbul bosniacului.

Echipa începuse slab sezonul acesta, slăbită de vânzarea lui Băluță și a lui Gustavo, motiv pentru care Rotaru a băgat mâna în buzunar, într-un moment, de criză, și a investit jumătatea de milion de euro necesară achiziționării bosniacului. Craiova a realizat o singură cumpărătură extravagantă, a plătit un milion de euro pentru Cicâldău, de la Viitorul.

„Am investit 13,5 milioane de euro”

Becali deține integral clubul FCSB, Rotaru nu e patron, e doar acționar. El împarte acțiunile cu Adrian Andrici și cu Laviniu Beze, partenerii alături de care a fondat CS U Craiova în 2013. Rotaru conduce, în realitate, echipa.

El a susținut, într-un comunicat către suporteri, că doar a cheltuit de când a intrat în fotbal, n-a obținut vreun profit: „În peste cinci ani la Știința am investit 13,5 milioane de euro și nu am recuperat niciun cent. Nici nu am de gând s-o fac! Visez ca într-o zi să recuperez suma dintr-o participare în grupele Champions League”.

Universitatea a jucat deocamdată doar în Europa League și s-a blocat în preliminarii, o dată cu Milan și apoi cu Leipzig.

Azi e anti-FCSB! Ieri, era mare fan pe Ghencea!

Mihai Rotaru, patronul Craiovei, e în prezent un dușman al clubului lui Becali, însă până în urmă cu 5-6 ani era un mare susținător al roș-albaștrilor, de la meciurile cărora era nelipsit cînd aceștia jucau pe teren propriu.

Prin dispariția lui Dinamo pentru al doilea an consecutiv din play-off, o altă echipă din Liga 1 tinde să devină rivala numărul 1 a celor de la FCSB. Și nu doar în plan sportiv, ci și ca polemici create sau ca acțiuni în culise.

CSU Craiova e gruparea care are o ostilitate totală în relația cu FCSB, iar omul care a declanșat și a întăruit această poziție a clubului oltean e chiar cel care îl conduce. Patronul Mihai Rotaru.

Acesta e o persoană extrem de discretă în apariții publice, copiază cumva modelul Bucșaru, fostul conducător al Unirii Urziceni, dar unul dintre motivele pentru care nu oferă interviuri și nici nu se expune în presă e teama de dosarele pe care le are, mai ales cele în care e acuzat în celebrele retrocedări de terenuri.

Dacă astăzi Rotaru e un mare dușman al FCSB-ului e cu atât mai surprinzător cu cât în trecutul recent a fost un mare fan al echipei patronate de Gigi Becali. Până să se înființeze echipa al cărei patron este azi, Rotaru era aproape nelipsit de la meciurile pe care FCSB le disputa, în 2013, pe teren propriu, în Ghencea.

Era un apropiat și un susținător atât de mare al grupării roș-albastre încât avea cumpărată o lojă întreagă pentru un sezon cap-coadă, la fel cum procedau și alți steliști recunoscuți precum Anghel Iordănescu, Viorel Hrebenciuc sau Viorel Păunescu.

„În cercurile noastre de prieteni era chiar recunoscut ca un înfocat fan al Stelei. Suferea la fiecare meci și dădea chiar și petreceri după meciuri importante în care Steaua reușea să câștige”, își amintesc astăzi cei din cercul de amici pe care îi avea Rotaru la acea vreme. 

rotaru
Mihai Rotaru

4 acțiuni anti-FCSB ale lui Rotaru

Odată cu preluarea echipei din Craiova și cu ascensiunea pe care trupa olteană a avut-o, fostul fan al FCSB-ului a devenit chiar un dușman. Iar mai toate acțiunile clubului au creat o ostilitate totală la adresa roș-albaștrilor:

1. A deturnat titlul din 2017 printr-un non-combat

În finalul sezonului 2016-2017, Craiova era complet ieșită din lupta pentru titlu, bătălie în care se aflau FCSB și Viitorul. În penultima etapă urma meciul Craiova - Viitorul, iar orice pas greșit al oaspeților, chiar și un egal, ar fi trimis trupa lui Hagi pe locul 2. La ordinul lui Mihai Rotaru, în acel joc au fost folosiți mai mulți juniori, printre care Vlad, Petre, Bârzan, Popescu, tocmai pentru a facilita succesul Viitorului, ceea ce s-a și întâmplat, iar Viitorul a luat titlul în detrimentul FCSB-ului.

2. Program de meci jignitor

În urmă cu 2 ani, înaintea unui meci direct în Bănie, Craiova a realizat un program de meci în care pe copertă apărea un leu care jupuise o oaie și și-a făcut cojoc din blana ei.

Pe blană scria FCSB, iar din oaia fără lână a rămas un lup pe care scria FCSB. În interiorul programului, titlul era unul jignitor: „Fecesebistul, o specie scârboasă, pe cale de consacrare”. Gigi Becali a avut o reacție violentă atunci și l-a considerat direct răspunzător chiar pe Rotaru:

„El controlează tot acolo. Orice ar face, tot dobitoc e! El prost nu e, că doar a făcut mulți bani, dar nu știe să iasă în viața publică. Nu e prost, doar că e jigodie. Oamenii ăștia doar așa știu să iasă în față. Nu sunt bărbați, sunt găini. Dacă ești mârțoagă poți să te compari vreodată cu armăsarul? Nu am fost vreodată prieten cu Rotaru, nici măcar nu îl cunosc. Am auzit că venea la meciurile Stelei în lojă. Îți dai seama ce valoare are dacă eu nici nu-l cunosc?!”.

3. Interdicție la jucători

Mihai Rotaru a fost cam singurul patron din Liga 1 care a reușit să blocheze plecările de fotbaliști către FCSB. În ultimii ani, Becali a dorit mai multe nume din Bănie, printre care Andrei Ivan, Băluță, Vătăjelu, Mateiu, însă pe nici unul nu a reușit să-l ia. Singurul care a ajuns de la Craiova în roș-albastru a fost Andrei Vlad, dar și el în urma unui mare scandal, iar Craiova oricum l-ar fi pierdut gatis.

4. A șicanat autocarul FCSB-ului în trafic

Tot în 2017, după un meci disputat la Turnu Severin, Mihai Rotaru i-a cerut șoferului, care conducea mașina în care se afla pe bancheta din spate, să facă manevre agresive pe șosea la adresa autocarului FCSB-ului. Mai mult, limuzina lui Rotaru a spart atunci coloana oficială, iar patronul oltenilor a deschis geamul și a făcut gesturi obscene la adresa jucătorilor roș-albaștri.

La fotbal, Rotaru a fost subordonat de Becali!

De când a promovat în Liga 1, în vara lui 2014, Craiova n-a reușit mare lucru atunci când a avut-o adversară pe FCSB. A câștigat un singur meci din cele 14 disputate exclusiv în campionat! Singurul succes a fost cel din turul actualului sezon regulat, când Craiova s-a impus cu 2-1, într-un joc disputat chiar în seara zilei în care a decedat fostul mare fotalist Ilie Balaci!

Cum a câștigat 25 de milioane de euro de la stat!

Mihai Rotaru a fost personaj principal în celebrele dosare privind retrocedări de terenuri anchetate de DNA. Procurorii au și detaliat modul în care actualul patron al Craiovei a fraudat statul. Rotaru a cumpărat în 2009, cu doar 750.000 de euro, drepturile litigioase pe care o persoană le deținea asupra unui teren în municipiul Pitești.

Persoana respectivă încercase fără succes, timp de 8 ani, să obțină proprietățile revendicate. După numai 6 luni, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor a aprobat în regim de urgență raportul de evaluare prin care terenul respectiv a fost estimat la aproape 26 de milioane de euro, sumă care i-a fost acordată lui Rotaru drept despăgubiri.

Terenul a fost supraevaluat, potrivit anchetatorilor, cu aproape 24 de milioane de euro, sumă pentru care Ministerul Finanțelor s-a constituit parte civilă în dosarul deschis.

Citește și

EXCLUSIV Dezvăluiri din vestiarul FCSB » Gigi Becali: „Reacția Craiovei i-a înrăit pe jucătorii mei”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (59)
2524838034411183
Dany Mocanu  •  30 Martie 2019, 20:12

Universitatea Craiova a retrogradat si a disparut de ceva timp! Steaua Bucureşti a fost, este si va fi mereu acolo,,,, in fruntea clasamentului si in inimile noastre, ale suporterilor adevăraţi!

2524838034411183
Dany Mocanu  •  30 Martie 2019, 20:07

Steaua e numai una! Si va rămâne mereu in inimile noastre! Mai stie cineva, ceva de U. Craiova?

130394511345001
Daniel Nedelcu  •  30 Martie 2019, 17:43

...de,calitatea de-a fi Român...cu nesimțire cu tot!

Vezi toate comentariile (59)
Comentează