FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Momentul șocant care i-a marcat cariera lui Cristi Balaj: „Mama, săraca, uda grădina la 4 dimineața și plângea”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 iunie 2020 21:00 / Actualizat miercuri, 17 iunie 2020 21:58

Cristi Balaj, fostul arbitru internațional, a acceptat invitația lui Ovidiu Ioanițoaia de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, în cadrul căreia a vorbit despre încercările pe care le-a avut în cariera de „central”. Acesta a detaliat și a oferit informații în premieră despre finala Cupei României din 2009, dintre Poli Timișoara și CFR Cluj, scor 0-3, finală disputată la Târgu Jiu.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, realizată de Ovidiu Ioanițoaia, este difuzată în fiecare miercuri seară, de la ora 20:00, pe GSP.RO

- Cristi să începem cu ce vrea lumea să știe. Au fost patroni care au vrut să îi ajuți, să ajungă la tine?
- Da! Marian Iancu, printr-o persoană. Eu am refuzat vehement! Și știți cum reacționez eu, nici după ora 12 nu putem folosi cuvintele mele. I s-a transmis refuzul meu care avea bulină roșie cu cifra 18. La scurt timp a apărut la televizor cu o serie de acuze la adresa mea.

- Așa din senin?
- Am auzit atâtea povești despre mine... Păi, haideți să vă zic una, despre care puțină lume știe. Înaintea finalei Cupei României din 2009, Poli Timișoara - CFR Cluj, Marian Iancu a fost de acord, dar și cei de la CFR că eu să arbitrez finala. Li s-a prezentat lista FIFA, eu aveam cele mai bune performanțe în anul respectiv, iar ambele echipe l-au vrut pe Balaj. M-au anunțat cei de la CCA, dar le-am spus că Iancu până de curând m-a jignit și existau acuze împotriva mea...

„Iancu spunea mereu că într-un război mor și nevinovați”

- Erai surprins și tu.
- Răspunsul celor de la CCA a fost "Cristi, le-am cerut părerea și ambele echipe te-au dorit!". OK! Cu patru sau cinci zile înainte să fie meciul, când a fost făcută publică delegarea din acel moment, Marian Iancu, care mă votase să arbitrez, ferească Dumnezeu ce cuvinte mi-a adresat și ce jigniri...

- Și ce-ai făcut?
- M-am dus la FRF și mi-au zis "Ei te-au ales, dar ăsta-i omul, așa e construit!". Mama, săraca, uda grădina plângând la 4 dimineața după jignirile acestui om. Și-am arbitrat acel joc în care Timișoara a pierdut cu unele faze discutabile, dar au fost decizii corecte!

- A făcut scandal și după.
- Eu am trimis DVD-ul meciului la UEFA, la mentorul cu care colaboram. După acel meci am fost promovat în Elite și am arbitrat în Champions League. Marian Iancu, pe care eu l-am auzit la televizor când i-a venit decizia definitivă să facă 13 ani de pușcărie, a spus că e o coincidență de nume și nu e el. După aceea l-au luat cu cătușele.... El spunea mereu că într-un război mor și nevinovați.

"Faceți un exercițiu de imaginație și ziceți ce-ar păți acum arbitrii din România sau președintele Federației dacă ar exista, în perioada lor de glorie, Ștefan de la Piatra Neamț, Copos, Porumboiu, Borcea, Iancu, Dinu Vamă, Jean Pădureanu. Nea Jean mai subtil, dar avea grijă să pedepsească. Erau conducători despre care nu întâmplător Mitică Dragomir spune că măturau cu tine pe jos! Aveau o metodă, se uneau între ei și veneau în haită"
Cristian Balaj, fost arbitru internațional

URMĂREȘTE AICI ÎNTREAGA EMISIUNE CU CRISTI BALAJ

CITEȘTE ȘI:

Cosmin Olăroiu, declarație surprinzătoare despre preluarea echipei naționale: „Cât de animal aș putea să fiu să fac așa ceva?”

Anamaria Prodan, replică devastatoare pentru Cornel Dinu: „Un etern sifonar! Îi turna în pahar și îi spăla vasele lui Fănuș Neagu”

Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (11)
983732924972315
Soos Vilmos  •  18 Iunie 2020, 12:29

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

emil1986
emil1986  •  18 Iunie 2020, 09:16
Postat de corectu pe 18 Iunie 2020, 07:35

Trebuie să fi naiv să crezi că a existat un arbitru care să fi fost corect.

Porumboiu chiar a fost un arbitru corect. Nu s-a scris nicidata, dar absolut niciodata, ca ar fi avut avantaje materiale de la nu stiu ce echipa. Tudor, la fel. Cred ca sunt singurii despre care nu s-a scris ca ar fi luat bani de la X sau Y. In rest, ai dreptate. Au avut avantaje (bani, magazine Samsung etc.), arbitrand dupa cum doreau Borcea, Paskany sau Dinu Vama pe vremea reprezenta echipa decedata.

firaldo
firaldo  •  18 Iunie 2020, 08:45

Cand incerci sa cumperi un arbitru o faci doar cand ai informatii clare ca acel om a mai fost cumparat,nimeni nu ar risca cu un arbitru de care stie ca refuza si ca nu a luat niciodata bani,***sa fim sinceri...fiecare din noi se uita de suficient de mult timp la fotbal sa iti dai seama cand un arbitrul greseste ...si cand este rau intentionat.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează