FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Nistor vorbește fără perdea după plecarea de la Dinamo: "Asta m-a durut" » Cine l-a îndepărtat de la club și cum a ajuns la CFR

Articol de - Publicat vineri, 13 octombrie 2017 09:24

În vară, Dan Nistor a plecat la CFR, la schimb cu Filipe Nascimento, într-o mutare apărută de nicăieri, care a uimit lumea fotbalului.

La 3 luni de la mutare, Gazeta l-a vizitat pe mijlocașul de 29 de ani, pentru a afla ce înseamnă noua sa viață din Ardeal, lupta la titlu, motivele plecării din Ștefan cel Mare, dar și metodele de lucru ale lui Dan Petrescu. 

- Dan, cum e viața la Cluj?
- Mult mai liniștită decât la București! Acolo toată lumea e agitată să facă cât mai mult. Îmi place aici mai ales pentru că soția mea e ardeleancă, din Alba Iulia, și acum suntem aproape de familia ei. În timpul liber merg cu copilul în parc și cam atât. E perfect pentru performanță, nu ești distras de nimic.

- Ai plecat de la bucureșteni, care sunt pe locul 7 acum, și ești liderul Ligii 1, cu CFR.
- Eu am spus din start că este un pas înainte, iar clasamentul arată clar asta. Știam ce condiții, echipă și pretenții sunt la Cluj. Mi-a rămas totuși un gust amar pentru că nu am reușit să fac mai mult la Dinamo.

- Ai câștigat Cupa Ligii, totuși.
- Ai dreptate, dar nu vezi că au desființat competiția? Eh, e bine și așa, rămân în CV cu ultima Cupă a Ligii jucată (râde).

- S-a vorbit mult despre faptul că ai fost îndepărtat din Ștefan cel Mare de Cosmin Contra. Ești supărat pe el?
- Haideți să vă spun ceva foarte sincer! Nu am fost îndepărtat de Contra. Știu exact cine sunt cei care au făcut asta, dar am să țin pentru mine.

- Cum adică?
- Alți oameni din club au vrut să fie așa. Cu Cosmin Contra am o relație foarte bună, am mai vorbit cu dânsul și după ce am plecat de la Dinamo. Cum am mai spus-o, eu sunt un tip mai de la țară și am o educație de la țară, nu îmi place să bag zâzanie, așa că voi ține doar pentru mine tot ce știu. Dar știu sigur cine m-a făcut să plec! Mă rog, sunt bine unde sunt acum și asta contează până la urmă.

"Petrescu m-a chemat la micul dejun"

- De ce crezi că te-au dat la o parte?
- Au spus că eu am fost "buba neagră" a vestiarului, că stricam atmosfera, dar nu e nimic adevărat. Am avut și am o relație foarte bună cu jucătorii lui Dinamo. Vorbim și acum zilnic, unora le e dor de mine și mie îmi este foarte dor de ei.

- Te-ai simțit jignit?
- Chiar dacă n-am fost dinamovist de mic, m-a durut. Nu am jucat mult la Dinamo, nu mă compar cu legendele clubului, dar începusem să fiu cu adevărat cu sufletul pentru acea echipă. Mă atașasem enorm de colegii mei și începusem să înțeleg cu adevărat spiritul lui Dinamo. Jucam și bine, zic eu, așa că, da, recunosc, mi-a părut foarte rău că am plecat.

- Când ai aflat prima oară de schimbul Nistor- Nascimento?
- Eram în cantonament în Slovenia și am aflat din presă. S-a scris încontinuu, mie nu-mi spunea nimeni nimic, dar m-am gândit că trebuie să existe un adevăr. Nu am știut sigur până într-o dimineață, când m-a chemat Mister Petrescu să luăm micul dejun și m-a întrebat dacă vreau să vin la CFR pentru că el mă dorește foarte mult și Dinamo e dispusă să mă dea.

"Trebuie să fac ambele faze"

- Ai acceptat pe loc?
- Mi-a povestit ce are de gând să facă la Cluj, am bătut palma acolo și asta a fost. Acum sunt la CFR, dau tot ce am mai bun și sper să câștigăm tot ce se poate câștiga. Am să rămân cu Dinamo în suflet toată viața mea, am prins acest "microb", asta e clar, dar în același timp sunt și un profesionist.

- Ce pretenții are de la tine Dan Petrescu?
- Mi-a cerut să-mi ajut echipa cât pot de mult, vrea să joc în primul rând foarte bine defensiv. Ne cere tuturor însă să facem pe cât posibil ambele faze. Cred că până acum m-am descurcat bine, m-am acomodat repede la CFR. Am vorbit mult cu Mister, mi-a dat foarte multă încredere și cred că se vede asta în jocul meu.

"Astra e o mare surpriză!"

- Cum e Dan Petrescu în comparație cu fostul tău antrenor de la Dinamo, Cosmin Contra?
- Dacă stau să mă gândesc puțin, sunt cam pe aceeași linie. Foarte buni motivatori, îți dau energie prin atitudinea pe care o au, dar sunt și foarte duri. Bine, mie așa mi se pare normal să fie. Așa ar trebui să fie toți antrenorii, duri și exigenți cu jucătorii. Dacă greșești, plătești.

- Care sunt contracandidatele CFR-ului la titlu?
- Astra Giurgiu mi se pare o mare surpriză și chiar cred că țintește titlul. Au vândut foarte mulți jucători anul trecut. Nu mai au vedete și lumea nu-i mai bagă așa mult în seamă, dar continuă să își facă treaba foarte bine, pentru că au un antrenor foarte, foarte bun. Am lucrat cu Edward Iordănescu și chiar știu ce poate. Urmează Steaua, Craiova și, chiar dacă nu e pe loc de play-off acum, Dinamo. Nu știu în ce ordine, dar astea sunt echipele cu care ne vom lupta.

"Miriuță e fost dinamovist, a jucat acolo, dar nu pot să îmi dau cu părerea despre el pentru că nu îl cunosc. Din ce am auzit pe la Cluj, este genul care știe să facă atmosferă în vestiar. Sper să facă treabă bună la Dinamo" Dan Nistor 

"Nu știu dacă FCSB este cea mai puternică contracandidată la titlu, dar din ce am jucat până acum, în teren mi s-a părut cel mai dificil adversar" Dan Nistor

"Meciul cu Dinamo din noiembrie va fi unul special pentru mine. Am să dau pentru CFR tot ce am mai bun, dar dacă voi da gol, nu mă voi bucura" Dan Nistor

"Este o mare onoare pentru mine să fiu antrenat de Dan Petrescu, pentru că a jucat la un nivel foarte înalt și este un antrenor de top. Sunt sigur că după CFR va merge să antreneze și mai sus fiindcă merită" Dan Nistor

3 pase
decisive în 11 meciuri a reușit Nistor pentru CFR în acest sezon de Liga 1

15.000 €pe lună câștigă Nistor la CFR. În Ștefan cel Mare încasa jumătate din actualul salariu

1.200.000 €valorează Nistor în acest moment, conform transfermarkt.de, fiind al treilea cel mai scump jucător al CFR-ului, după Boli și Balde, cotați la 1,5 milioane de euro fiecare

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (27)
cobra_z
cobra_z  •  17 Octombrie 2017, 11:16

hai sa privim evolutia lui nistor pe ansamblu de cand a venit la dinamo...un jucator bunicel, bun, jalnic, penibil, iar bun, apoi l-a dat...ce mai plangeti atat dupa nistor care in 4 din 10 meciuri dadea pasele direct la adversar si nici nu incerca sa faca presing sau faza defensiva ...voi care il regretati aveti memorie selectiva .

zecs93
zecs93  •  14 Octombrie 2017, 04:00

Nistor nu trebuia dat , practic Dinamo a pierdut creieru de la mijloc, Dinamo a vandut tot mijlocu si ma refer la Busuladzic,Bumba,Palic.... pe astea n-avei voie sa-i scapi printr-e maini si sa te debarasezi de ei asa, mai ales ca in locu lor au venit niste agarici de prima mana cum ar fi Albin care a venit in concediu la Dinamo si Bokila fara un picior, deci culegem de asemanam iar toata vina o poarta Negoita, pe langa ca nu investeste nimic in echipa, mai e si inconjurat de specialistii lui peste in tigaie, suta la suta aia i-au zis lui Negoita sa scape de Nistor care nu trebuia dat, pai la ce avem acum , nISTOR era iniesta !!!

balauru48
balauru48  •  13 Octombrie 2017, 20:31
Postat de Tomescu Alexandru pe 13 Octombrie 2017, 15:08

Ce se intampla cu orice jucator care sta la Dinamo 10 minute si devine cel mai mare iubitor al acestei echipe? Ii pune sa semneze ceva?Nu au voie sa vorbeasca nimic despre ce se intampla la Dinamo?Nistor a stat cateva etape ,ajucat in si mai putine etape si iata ca a devenit un mare iubitor al acestei echipe ai carei sefi i-au dat un spit undeva.Idem Istvan Mireuta(dinamovist 1/2 ani).Idem Mutu(tot 1/2ani).Daca are cineva o explicatie il rog s-o transmita.

Unica explicatie pe care o am e ca esti cam prostovan!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează