FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Povestea interesantă a ultimului pariu al lui Bratu: botezat după locul în care tatăl său a jucat la Mondialul din 1998

Denis Ciobotariu a fost împrumutat sezonul trecut la Chindia Târgoviște, contribuind din plin la asensiunea acestei echipe până în play-off-ul de promovare în prima divizie // FOTO: Raed Krishan
Denis Ciobotariu a fost împrumutat sezonul trecut la Chindia Târgoviște, contribuind din plin la asensiunea acestei echipe până în play-off-ul de promovare în prima divizie // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 16 august 2018 09:29

Ultimul debutant din lotul dinamoviștilor, Denis Ciobotariu (20 de ani), a primit numele de botez, Denis, în cinstea prezenței tatălui său la Mondialul din Franța, când a jucat la Saint Denis. 

Vara 1998 a însemnat ultima prezență a "tricolorilor" la un Campionat Mondial. Un dublu moment de bucurie în familia lui Liviu Ciobotariu. Fundașul care atunci avea 27 de ani a fost alături de Generația de Aur la turneul din Franța, iar soția sa, Carmen, îi dăruia al doilea fiu al cuplului.

Este vorba de Denis, care a debutat luni seară în Liga 1 în prima echipă a lui Dinamo. Acum 20 de ani, puștiul recomandat drept fundaș cu viitor în fotbalul românesc a primit prenumele în cinstea participării lui Ciobotariu senior la Coupe du Monde.

Au povestit prieteni ai familiei: "Ciobi urma să joace pe diverse stadioane în Franța și urmărind unde sunt meciurile, i-a plăcut cum sună Saint Denis, acolo unde e «Stade de France». Astfel mezinul familiei a primit prenumele Denis. Acolo s-a jucat meciul cu Tunisia, iar tricolorii credeau că aceea va fi partida decisivă. Până la urmă, dacă vă aduceți aminte, naționala a fost calificată după 1-0 cu Columbia și 2-1 cu Anglia. La Saint Denis a fost meciul când s-au vopsit blonzi".

Ciobotariu senior a jucat în Franța '98 în cele patru partide, inclusiv optimile cu Croația (0-1), fiind integralist în toate.


*Liviu Ciobotariu, în meciul România - Tunisia 1-1 // FOTO: Guliver/Getty Images


*Liviu Ciobotariu (în dreapta), în meciul România - Columbia 1-0 // FOTO: Guliver/Getty Images

Ciobi junior duce mai departe numele tatălui, care a impresionat și el în tricoul "câinilor", vreme de două sezoane, până când a fost transferat la Standard Liege pentru 1,2 milioane de dolari.

Florin Bratu l-a promovat pe Denis în prima divizie luni seară, contra Viitorului (1-0), după ce cel mic a fost căpitanul cu care juniorii A ai "Mitralierei" au câștigat titlul național în vara lui 2017, tot într-o finală împotriva Academiei lui Hagi. 

"Fiecăruia îi vine rândul, nu-mi era teamă de debutul în prima divizie. Eu nu sunt deloc un tip emotiv. Pentru mine, fotbalul se joacă cu zâmbetul pe buze"
Denis Ciobotariu, fundaș Dinamo

2 goluri
în 34 de meciuri a avut Ciobi junior sezonul trecut pentru Chindia, inclusiv golul din meciul decisiv cu FC Voluntari ce-a dus partida la penalty-uri, când s-au impus ilfovenii

Vezi și: 3 mutări de antrenor veritabil gândite de Bratu » Viitorul lui Hagi n-a mișcat în front!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
vasy86le
vasy86le  •  19 August 2018, 07:52

Tin minte ca eram mic prin 98, si cand i-am vazut pe aia ca s-au vopsit blonzi, am zis, gata, pierdem cu Croatia, de atunci mi-a ramas in minte ideea ca daca nu se vopseau blonzi, Romania ar fi invins Croatia.

matheus9999
matheus9999  •  16 August 2018, 11:25

Bine ca nu au jucat in grupele de la Bordeaux sau Montpellier. :-)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează