FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Răchită povestește cum a ajuns Budescu fundaș dreapta la Petrolul și dezvăluie: "Costică mai are un talent ascuns, cu care l-a dat pe spate și pe Pițurcă"

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 08 ianuarie 2018 09:00

În interviul din Gazeta de luni, în care, printre altele, îl atacă pe Nicolae Dică (detalii), Valeriu Răchită rememorează și două episoade haioase cu vedeta lui FCSB, Constantin Budescu. 

Iată pasajul respectiv din interviu: 

"- L-ai inventat pe Budescu la Ploiești. Mai țineți legătura?
- Am trăit o mare satisfacție când am văzut că a fost declarat jucătorul anului 2017. Da, discutăm deseori și-i mai spun că putea ajunge într-un campionat mare dacă avea la 20 de ani mintea și seriozitatea de acum. L-am văzut la juniori în 2005, l-am chemat la echipa mare când avea 16 ani, l-am promovat la liga secundă și am avut mereu încredere în potențialul lui. Asta chiar dacă mi s-a întâmplat să-l dau de multe ori afară din cantonament sau de la antrenamente pentru stilul lui mai capricios. Dar trebuia să găsesc pe urmă repede soluția de a-l aduce înapoi, fiindcă era jucătorul care putea decide singur un meci.

- Ne povestești o întâmplare mai specială cu Budi?
- Când a venit Marin Barbu antrenor la Ploiești exista regula cu un junior pe teren. A întrebat în vestiar cine e juniorul, Budi a răspuns, iar Magiun l-a șocat: "La mine, juniorul joacă doar fundaș dreapta! Treci acolo!". "Știți, dom' profesor, eu sunt atacant!". "Treci fundaș dreapta, nu mai comenta!". Îmi zicea că s-a supus, deși n-avea nicio legătură cu postul respectiv. A trebuit însă să se descurce. Și Costică mai are un talent ascuns.

- Care?
- Îi place muzica, e numărul 1! Eram secund la națională, bătuserăm Grecia cu 1-0 în 10 oameni cu golul lui Marica, iar după meci, la restaurant, Pițurcă, bucuros, a dat liber la distracție. Budescu a fost sufletul petrecerii. A făcut rost de o boxă, și-a setat telefonul pe bluetooth și a pus melodii toată seara, inclusiv dedicație pentru selecționer cu "M-a făcut mama oltean". M-a chemat Piți și mi-a zis în glumă: "Vivi, Budescu să fie de-acum permanent la lot, indiferent dacă joacă sau nu la club! Ai înțeles?".

Interviul integral cu Răchită poate fi citit acum în Gazeta de luni (ediția tipărită - la chioșc, ediția digitală - AICI)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
103798407052226
 •  08 Ianuarie 2018, 16:37

chiar ma intrebam ce fel de antrenori vor fi cocosatii de piti,mutu,contra sau *** ! nu m-au dezamagit,niste habarnisti.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează