FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

EXCLUSIV Ultima parte a interviului cu MM » S-a implicat în două transferuri ale iernii » De ce l-a sunat din închisoare pe Șumudică » Surprinde: "Nu mai vreau să stau pe bancă"

Articol de - Publicat joi, 25 februarie 2016 13:16

GSP a publicat astăzi, în exclusivitate, primul interviu cu fostul manager al Stelei după ieșirea din închisoare! Iată ultima parte a dialogului cu Mihai Stoica:

- Cum vi se pare acest sistem competițional cu play-off și play-out?
- Am propus sistemul cu 8 ani în urmă, doar că mă gândeam la 12 echipe. Azi am aceeași opinie.

"Doar Pintilii și Bawab au venit la solicitarea mea"

- Ați avut vreun rol în campania de achiziții din această iarnă?
- Doar în cazurile Pintilii și Bawab.

- Nu e riscantă revenirea lui Gabi Tamaș, un jucător care a dezamăgit în ultimul timp, inclusiv la Steaua, din cauza vieții extrasportive? Dar Bourceanu? Mai poate fi fotbalistul din urmă cu trei ani?
- Doar ei pot răspunde la aceste întrebări. Eu îi sprijin dacă au nevoie, cum o fac cu oricare jucător al Stelei, chiar dacă îl cheamă Stanciu sau Onțel.

- Din lotul actual, câți jucători credeți că ar merita să meargă la Euro? E posibil ca Iordănescu să se răzbune având în vedere că Steaua a refuzat să-și lase jucătorii în cantonamentul echipei naționale din Antalya?
- Cred că ar trebui să conteze forma sportivă a jucătorilor spre finalul sezonului, poate și aportul unora la calificare, dar selecționerul poate avea și alte criterii. Este însă exclus ca Iordănescu să se răzbune pe vreun jucător pe care l-ar dori în lot pentru Franța.

- Ce ar trebui să ne propunem la Euro?
- Să batem Albania și Elveția!

”Am voie și pe bancă, dar nu vreau eu”

MM s-a consultat cu juriști în legătură cu restricțiile care îi sunt aplicate și evită să se întoarcă lîngă Reghecampf

Ce veți face în continuare? Puteți fi angajatul clubului Steaua?
- Situația mea e foarte clară. Nu am drept de semnătură și nici de a negocia transferuri până în 2019. De asemenea, am decis ca, pentru a evita orice interpretare, să nu reprezint clubul în relația cu UEFA, FRF, LPF etc. Mă voi ocupa, ca și în ultimul mandat, exclusiv de problemele sportive, fără să am vreo implicare în cele administrative. Specialiștii în Drept penal pe care i-am consultat mi-au confirmat că pot sta pe bancă, doar că nu mai intenționez să o fac.

"Nu vreau să mai stau pe banca tehnică. Acolo aerul arde, iar căile mele respiratorii sunt sensibile"

- Care e cea mai mare lecție de viață pe care ați învățat-o în cei doi ani petrecuți după gratii?
- Să nu ratez micile plăceri ale vieții!

"Chipciu nu și-a redobândit forma"

- Vi se pare că societatea românească s-a schimbat în această perioadă?
- Am detectat schimbări majore. Au apărut între timp multe oferte speciale de cazare.

- Vi se pare că Alex Chipciu e în forma pe care o avea înainte de accidentarea din 2013?
- Chipciu este criticat, ca și Tănase, ca și Dică sau Nicoliță, pentru că unii așteaptă altceva de la el. Aici e vorba de lipsă de cultură fotbalistică. Vreau să se înțeleagă foarte clar: Alex a fost accidentat! În momentul de față, el și-a redobândit forma fizică, dar mai are nevoie de timp pentru a-și recâștiga forma sportivă. E dispus la un efort continuu, face totul în viteză, are o atitudine extraordinară și o viață de profesionist desăvârșit. Suferă enorm când e admonestat din tribune, dar are tot sprijinul patronului, al antrenorilor, al colegilor și al celor din club, iar asta e foarte important.

- Va reuși Marica să redevină la Steaua un atacant de "națională" ?
- Mă interesează ca Marica să fie atacantul de care Steaua are nevoie și, dacă se va antrena sută la sută, nu mă îndoiesc că va fi. Noi jucăm acum, echipa națională abia în iunie.

"Decizia FRF e comică"

- Ce s-a greșit în vara trecută? De ce aproape toți fotbaliștii aduși atunci au eșuat?
- Vara trecută mi-am petrecut-o într-un stabiliment în care nu se emit judecăți de valoare.

"Cu mine lângă echipă e sigur că nu ar fi existat acte de indisciplină. Cazul Tudorie e de notorietate, dar au mai existat și alte ieșiri în decor intolerabile"

- E adevărat că în toamnă ați discutat cu Șumudică și l-ați rugat să nu se mai ia de Steaua?
- L-am rugat doar să nu mai spună "fecesebe". E un antrenor bun, doar că exagerează cu laudele de sine și cu ironiile. Și eu am avut porniri de genul acesta, iar acum regret. Există un proverb napoletan: "Nun sputa' 'ncielo ca 'facia te torna". I-l traduc când ne vedem.

- Vi se pare corect ca el să fie suspendat un an de zile pentru că a pariat online?
- Doar dacă a pariat pe meciurile pe care le juca echipa pe care o antrena și putea influența desfășurarea meciului, ceea ce nu cred.

- Credeți că există mai mulți antrenori și jucători din Liga 1 care pariază?
- N-am nici cea mai vagă idee.

- Când ați pariat ultima oară?
- Am alte vicii.

- Ce părere aveți de regula FRF ca fiecare echipă din Liga 1 să folosească un jucător sub 21 de ani?
- Comică!

- Cu fotbalul european mai sunteți la curent? Cum vedeți lupta la titlu în cele cinci campionate puternice ale Europei?
- Am reușit să urmăresc cele 5 ligi importante din decembrie 2014 și până acum. În Spania, Germania și Franța lucrurile sunt clare. Barca e prea bună, cred că n-are adversar nici în Champions League, Bayern se joacă cu celelalte 17 competitoare în ultimii ani de Bundesliga, iar PSG bate recorduri ca Renaud Lavillenie. Lupta cea mai interesantă se dă în Anglia. Am senzația că golul lui Welbeck din Arsenal-Leicester va conta enorm, Wenger așteaptă de 12 ani. Mă tem că și golul lui Zaza din Juventus-Napoli poate decide titlul în Italia, deși mi-aș dori ca Napoli să oprească hegemonia piemonteză. 

 
Citește și: 

EXCLUSIV Primul interviu al lui MM Stoica: "Slavă Domnului că nu am văzut returul cu Ludogoreț!" + prima dezvăluire importantă: ce i-a promis Gigi Becali când a ieșit din închisoare (Partea I)

EXCLUSIV A doua parte a interviului cu Mihai Stoica: "Steaua e măcelărită de arbitri!" + de ce a eșuat Rădoi: "În viața mea nu am văzut așa ceva"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (59)
853246084756615
Marcel Popa  •  26 Februarie 2016, 10:40

Un hot,puscarias si arogant este asa zisul mihai stoica marele conducator de cluburi de fotbal.cu asemenea oameni fotbalul romanesc a ajuns unde a ajuns.nu este bun deloc, este un personaj toxic,in vest antrenorul este managerul echipei .mm este umplutura.bun simt nu a avut niciodata.ai furat bani si vrei sa vii iar in fobtal.bravo gazeta ca promovati hoti.

bogdangeorge84
bogdangeorge84  •  25 Februarie 2016, 23:08
Postat de andrei.cernat pe 25 Februarie 2016, 17:24

Respect MM Stoica. Cel mai mare conducator de club pe care fotbalul romanesc la avut in ultimii 25 de ani .

Asta e ruda cu cernat, care e finul lui memelushicu, dar sincer cam brunet pentru a fii ruda, Cosmin Cernat e Blond. O fii copilu lu Elton cu s or a lui cernat, poate fii, niciodata nu se stie....

icstream
icstream  •  25 Februarie 2016, 22:51

De ce are caile respiratorii sensibile? Ii place sa stea in genunchi!

Vezi toate comentariile (59)
Comentează