FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OUT LIGA 1

EXCLUSIV Primul patron din Liga 1 care iese la atac după ședința LPF: „Nu e în regulă să trecem la 16 echipe ca s-o salvăm pe Dinamo”

Dinamo are șanse mici să joace în Liga 1 din sezonul viitor +17   FOTO
Dinamo are șanse mici să joace în Liga 1 din sezonul viitor

Articol de - Publicat marti, 04 august 2020 20:00 / Actualizat marti, 04 august 2020 22:17

Patronul Botoșaniului, Valeriu Iftime, nu îmbrățișează ideea de extindere a Ligii 1 doar pentru a fi evitat colapsul lui Dinamo, însă spune că ideea lui Răzvan Burleanu „ar putea să fie bună fiindcă tot ce a implementat a cam avut succes".

Azi, cluburile din Liga 1 au decis ca ierarhia din play-out-ul Ligii 1 să fie stabilită pe baza criteriului puncte pe meci, aplicabil doar la partidele din play-out, scenariu în care Dinamo, care are cinci meciuri restante, are șanse mici să se salveze de la retrogradare. Gino Iorgulescu, președintele LPF, a spus că este de acord ca Liga 1 să aibă 16 echipe începând cu sezonul viitor, dacă cluburile vor vota, dar Valeriu Iftime are rețineri. 

- Domnule Iftime, sunteți pro sau contra a 16 echipe?
- Eu gândesc ca în afaceri. Suntem atât de stabili financiar, mă refer la Liga 1, ca să ne permitem să trecem la 16? Eu cred că nu suntem și atunci va fi o problemă!

- Cu banii din drepturile TV?
- Da! Fiindcă apar două echipe și va fi o diferență importantă, în jos evident, în bugetele cluburilor. Nu e de ajuns că oricum au intrat alții care cheltuie de la stat?!

- Vă referiți la UTA și FC Argeș?
- Păi, la cine? Dacă vrem să îngroșăm rândul falimentelor de la privat și ne convine această situație total anormală, ca fotbalul să fie finanțat de stat, atunci să o dăm tot înainte! Nu există fotbal de stat, nu există așa ceva. E o chestiune care nu poate finanța. 

- Dar de ce? Autoritățile locale au...
- Stop! Stop! Statul e consumator, nu e producător! Nu e preocupat să producă și atunci e o concurență loială cu noi, ceilalți, care suntem privați? În plus, vă întreb și eu ceva. Pentru ce se dorește neapărat trecerea la 16?

- Probabil pentru ca Dinamo să fie salvată de la retrogradare!
- Dacă facem 16 echipe doar pentru a îndeplini hatârul unei echipe, atunci lucrurile nu sunt deloc în regulă. Păi, ce facem, gândim pentru un singur club în loc să avem o strategie generală?

- Să înțeleg că nu aveți compasiune pentru Dinamo!
- Într-un fel, e un club care merită salvat. E brand, e o locomotivă și pentru celelalte echipe mai mici, Liga 1 are nevoie de un nume ca Dinamo. Pe de altă parte, avea nevoie și de Rapid, de Petrolul, iar ele când au retrogradat, au retrogradat!

- Dar FRF vrea cu orice preț 16 echipe!
- S-ar salva și Iașiul, ceea ce e OK, e oraș mare. Dacă Răzvan Burleanu vrea 16, atunci să-i dăm credit, eu mereu l-am susținut. Cred că, la un moment dat, în afară de mine mai era alături de el doar o persoană din familia lui, în rest îi avea pe toți împotrivă. A demonstrat că a avut idei bune, poate că și aceasta cu 16 va fi OK. 

VIDEO Cozmin Gușă despre influența politicului în fotbalul românesc: „Politicienii din spatele CFR-ului suntem doar eu și cu Vasile Dîncu”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Cluburile din Liga 1 au votat pentru retrogradarea lui Dinamo! Ședință de urgență la LPF, repoziționare a lui Gino Iorgulescu: „N-am nimic împotrivă să fie 16 echipe"

EXCLUSIV Cristi Borcea a mers la Gigi Becali ca s-o salveze pe Dinamo! Culisele ședinței LPF: granzii i-au sabotat pe „câini”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (105)
creeperno
creeperno  •  05 August 2020, 23:07

Nu te mai fa de ras moldovene! Noi am cerut sa jucam, nu sa se faca 16 echipe. Daca nu se poate juca, atunci se impune o decizie de forta majora ca si in alte tari superioare noua in fotbal si nu vom retrograda

307361603349887
Dan Pastrama  •  05 August 2020, 16:04

Ce nu pricepe moldoveanu de Ieftimie este ca Dinamo mai avea 5 meciuri de jucat. Cum nu Dinamo a adus coronavirus pe piata nu vede moldoveanul ca este TOTAL INCORECT ca o echipa afectata de pandemia globala sa retrogradeze pentru ca a avut ghinion si s-au infectat mai multi jucatori. Evident moldoveanul daca era in situatia lui Dinamo nu mai vedea lucrurile asa. Probabil ca moldoveanul este un mic stelist de cand s-a nascut si a trait umilinte maxime in vremea copilariei din partea lui Dinamo, umilinte care se pare ca l-au afectat toata viata. Nu mai poate gandi coerent. Daca Dinamo ar fi jucat meciurile si se afla la retrogradare ok mai puteam lua in calcul o manevra FRF....asa nejucandu-le nu ai cum sa zici ca FRF "o salveaza pe Dinamo" si "Rapid de ce nu a fost salvat"...este ridicol. Fotbalul se joaca pe teren. Lasati Dinamo sa joace cele 5 meciuri si la final discutam. Sau...FRF e corect sa ia masuri intr-un caz in care Dinamo este dezavantajata si nu din vina ei.

geo.b.
geo.b.  •  05 August 2020, 14:27

„Nu e în regulă să trecem la 16 echipe ca s-o salvăm pe Dinamo” Sunt FOARTE de acord cu asta,dar dati-le voie sa demonstreze ca merita sa ramana in liga 1. Play-out-ul se joaca pentru retrogradare,nu pentru stabilire ierarhiei pentru cupele Europene,cand ai data fixa,pentru a trimite numele echipelor calificate.Play-out-ul se tarmina cand se termina,ce, SCHIMBATI REGULILE IN TIMPUL JOCULUI, IN FUNCTIE DE SIMPATII SI ANTIPATII ? Cine in lumea asta isi doreste sa se imbolnaveasca ? Este vorba de o boala,nu de consumul de stupefiante sau alte substante interzise,ca sa fie judecati si condamnati.Andreea Raducan a pierdut medalia de aur in urma unui medicament,Adrian Mutu a fost suspendat dupa consum de ....ce o fi luat,iar Dinamo ca i s-au imbolnavit jucatorii ? Pentru voi este acelasi lucru ? Nu domnilor,in acest caz functioneaza,dupa cum mai spuneam,simpatiile,antipatiile si banii.

Vezi toate comentariile (105)
Comentează