FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Victor Piţurcă face un anunţ mare: „Ne-am înţeles, punem gazon ca pe Amsterdam Arena şi Wanda Metropolitano”

Articol de - Publicat marti, 24 septembrie 2019 11:23

Incertitudinea în privinţa suprafeţei de joc de pe noul „Ion Oblemenco” e foarte aproape de a fi înlăturată. Deşi au circulat zvonuri care susţineau inclusiv că Univeritatea Craiova ar putea să se mute pe alt stadion pentru a disputa meciurile de pe teren propriu, Victor Piţurcă (63 de ani) face, prin intermediul Gazetei Sporturilor, un anunţ important pentru suporterii alb-albaştrilor.

„Am ajuns la un acord cu firma care a pus gazon pe stadioanele lui Ajax, Tottenham, City şi Atletico Madrid” spune Pițurcă.

- Domnule Piţurcă, am văzut declaraţii ale dumneavoastră că vreţi să plecaţi de pe „Ion Oblemenco” fiindcă sunteţi nemulţumit de gazon! 
- Cert e că gazonul e foarte, foarte prost! Ne îngreunează jocul, eu vreau să construiesc o echipă de atac, iar pentru acest lucru avem nevoie de o suprafaţă de joc de calitate, ceea ce acum nu se întâmplă absolut deloc. Actualul teren e un aliat al adversarelor noastre, indiferent că e o echipă bună sau mai puţin bună. Dovadă ce s-a petrecut şi la meciul cu FCSB, când mingea şutată de Coman i-a sărit dintr-o bucată de pământ lui Pigliacelli şi balonul i-a venit în gât. 

- E adevărat, dar nu mi-aţi răspuns ce se va întâmpla până la urmă cu gazonul. 
- Am vorbit cu primarul Craiovei şi el, ca şi noi, are ambiţia să pună cel mai bun gazon, unul de 5 stele. E adevărat ce aţi scris voi, că eu vreau unul mixt, dar acesta nu costă 400.00 de euro. Ar costa atât dacă am lucra prin intermediari, care au comisioane e foarte mari, dar noi am vorbit direct la producător. 

- Producătorul fiind cine, aici în România sau în străinătate? 
- Afară, firma se numeşte Grass Master, e din Olanda şi la ei au apelat şi unele dintre marile echipe, care au suprafeţe de joc de calitate, cum ar fi Ajax, Tottenham, City, Atletico  Madrid, Bilbao. Deci, Craiova va avea teren ca pe Amsterdam Arena şi Wanda Metropolitano. 

- Şi cât va costa? 
- Am vorbit direct cu firma mamă, nu prin intermediari, deci am exclus comisioanele de intermediere, dar trebuie să luăm în calcul şi manopera, preţul va fi de 300.000 de euro. 

- Cine plăteşte aceşti bani? 
- Primăria, care are deja banii pregătiţi! 

- Mai trebuie luate şi alte accepturi? 
- Da, vom avea o întîlnire şi cu Compania Naţională de Investiţii, dar şi cu constructorul arenei. Trebuie găsită o cale legală prin care Primăria să poată achita cei 300.000 firmei care ne va livra gazonul şi celei care ni-l va monta, pentru că de regulă ştiţi că e nevoie de licitaţie. 

- Când se va face montarea noului gazon? 
- Acum, în octombrie, când se va întrerupe campionatul pentru meciurile naţionalei cu Feroe şi Norvegia! 

- Şi când o să puteţi juca pe noul gazon? 
- Ştiţi ce ne-a spus firma olandeză? După ce va fi montat, la 3 zile distanţă se poate juca pe el! Oricum, după meciul cu Poli Iaşi de acasă, progamat vinerea viitoare, se întrerupe campionatul, apoi avem două jocuri afară, iar primul acasă va fi abia pe 2 noiembrie. Deci avem la dispoziţie o lună, din 4 octombrie până în 2 noiembrie. 

- Va fi un gazon mixt? 
- Da, combinat, iarbă naturală 94-95% şi restul, 5-6% fire de gazon sintetic. V-am spus, exact ca pe Amsterdam Arena sau stadionul lui Atletico Madrid. 

- Meciul de pe 2 noiembrie, de pe „Ion Oblemenco”, va fi chiar derby-ul cu Dinamo, deci acel meci se va disputa pe noul gazon? 
- Da! Păi, dacă nu-l schimbăm acum, atunci când?

Citește și:

VIDEO Victor Pițurcă mută Craiova! A anunțat unde vor juca oltenii: „Am văzut terenul. Nu e nicio problemă”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
suporterucv
suporterucv  •  25 Septembrie 2019, 00:56
Postat de Vladescu Mircea pe 24 Septembrie 2019, 12:42

au o mizerie de oras , plin de gropi , scoli insalubre si Primaria PSD-ista cheltuie banii aiurea pe ce doreste barbugiul !!!!! Culmea e ca probabil banii vin si din banii TUTUROR romanilor ca aia din Craoiva nu au nici dupa ce bea apa!!!!

Nu vorbi de orasul Craiova cu gandul la orasul tau !! Stim ca ti-e greu dar asta-i viata...

2735948149788622
Cristian Cercel  •  24 Septembrie 2019, 18:02

Pe scurt, “tarifele” care au fost date publicităţii de către Primăria Craiova sunt următoarele: 8.200 de euro pentru un meci de Liga 1 Betano şi Cupa României, 16.500 de euro pentru o partidă de Europa League sau de Champions League, iar 8.300 de euro este plata care trebuie efectuată pentru un meci de rugby. Cel mai scump este organizarea unui miting sau a unui concert. 20.000 de euro trebuie să scoata din buzunar organizatorii de spectacole sau întruniri. De asemenea, lojele stadionului pot fi închiriate cu 12 lei metrul pătrat, în timp ce pentru 500 de lei pe oră poţi beneficia de sala de conferinţe a clubului.

2735948149788622
Cristian Cercel  •  24 Septembrie 2019, 18:01

Primaria Craiova a incasat un munte de bani doar de la Universitatea Craiova pentru meciurile de campionat din 2017 pana acum. Sa nu mai punem Cupa Romaniei, Nationala si Cupele Europene. Asa ca nu mai plangeti voi ca nu au de unde da bani. Oricum au partea lor de vina pentru starea jalnica a gazonului. by fanatik.ro

Vezi toate comentariile (28)
Comentează