FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

EXCLUSIV "Zicu doarme pe teren"! De ce nu a ajuns Ianis Zicu la FCSB + o forță a Ligii 1 a vrut să-l pună antrenor secund, dar a primit un răspuns neașteptat

Articol de , - Publicat marti, 05 iunie 2018 11:05

În interviul acordat de Ianis Zicu Gazetei Sporturilor, talentatul mijlocaș, retras între timp din activitate, a povestit că a fost extrem de aproape să ajungă la FCSB.

Tototdată, fostul fotbalist intenționează să-și înceapă cariera în antrenorat și dezvăluie că a avut deja o ofertă de la o forță a Ligii 1. 

- Ianis, te-ai gândit cum ai vrea tu să joci când vei deveni "principal"?
- Sistemul poate fi adaptat la jucători. Degeaba vreau să joc 4-3-3, dacă nu am interi foarte buni. Ce mă interesează pe mine e să fac selecția pentru un stil și să nu văd prostii ca degajările pe care le vedem în Liga 1. În situații în care fundașii nu sunt presați, dau mingea prin tribună! Guardiola zice că eliminarea pericolului înseamnă să ai mingea, la noi e invers, toți caută să scape de minge de frică. S-o dăm departe de poartă, să nu luăm gol!

- Dacă n-ai fundași tehnici, nu e riscant să le ceri să paseze aproape în loc să degajeze?
- Dacă vrei fundaș care să dea cu capul, ia-l pe unul foarte înalt. Dacă vrei să paseze, alege-l pe unul tehnic, chiar dacă are probleme la mingile înalte. Asta înseamnă selecție, d-aia stilul echipei depinde de antrenor.

- După Dinamo și Rapid, cum de n-ai bifat și Steaua? Nu te-a vrut niciodată?
- Am avut discuții de două ori. Ba Giovanni cu Gigi nu erau în relații bune, ba nu am fost eu pregătit să merg. Am zis că era prea mult, după Dinamo și Rapid să mă duc și la Steaua. Și acolo mi-ar fi fost oricum greu cu fostul patron.

- Cu Becali, adică?
- Fostul patron Becali e vocal și nu e genul meu. Suntem și noi aromâni și tata ar fi suferit mult dacă m-ar fi criticat Gigi. Și cu siguranță ar fi criticat, "Zicu doarme pe teren", "M-am lămurit și de Zicu!".

- Ca antrenor încă n-ai primit nicio propunere?
- Ba da, am discutat cu domnul Rotaru, un om extraordinar, care înțelege fotbalul. Mi-a spus că am jucat în Italia, vorbesc limba și aș putea să fiu secundul lui Mangia. I-am explicat că vreau să iau licența întâi, pentru că e nevoie să aprofundez meseria. Mi-a zis că e încântat de răspuns, că n-am încercat să păcălesc.

Ianis Zicu a evoluat atât pentru Dinamo cât și pentru Rapid, marile rivale ale celor de la FCSB. Cu Dinamo a cucerit două titluri și 3 Cupe, iar cu Rapid o singură Cupă

Vezi și: EXCLUSIV Întâmplare haioasă povestită de Ianis Zicu » Bătaie cu N'Doye în cantonament: "Am dat și eu, a dat și el! Mureșan a început să-l alerge"

Interviu premium cu Ianis Zicu: "Nu pot colabora cu Petrescu pentru că nu accept înjurături la adresa părinților" + ”M-am retras ca să n-ajung cu proteză”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează