FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT

EXCLUSIV Întâmplare haioasă povestită de Ianis Zicu » Bătaie cu N'Doye în cantonament: "Am dat și eu, a dat și el! Mureșan a început să-l alerge"

FOTO: Gazeta Sporturilor
FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat marti, 05 iunie 2018 09:18

Fostul fotbalist Ianis Zicu (34 de ani) a acordat un interviu Gazetei Sporturilor, în care a relatat mai multe episoade inedite din carieră.

Printre acestea, Zicu a rememorat cum s-a bătut cu Ousmane N'Doye pe vremea când cei doi evoluau la ASA Târgu Mureș, în perioada 2014-2015. 

- Ianis, cu vreun coleg ai intrat în conflict?
- Păi, cu N'Doye m-am bătut în cantonament.

- Serios? Bătaie, de-a binelea?
- Da, acum doi ani, în timpul unui meci amical. Era o lovitură liberă pe 16 metri, Gabi Mureșan îmi făcea semn să i-o mișc lui, Goga cerea și el mingea și N'Doye făcea semn de la 8 metri să i-o dau lui. I-am așezat-o lui Mureșan, a tras în zid și a ieșit corner. N'Doye mi-a strigat: "O să vezi tu! Voi, românii, vă pasați doar între voi!". A venit pauza și N'Doye n-a mai zis nimic. În minutul 65 m-a schimbat Ciobotariu, pe mine, în minutul 68 l-a scos pe Ousmane. A bătut palma cu primii trei de pe bancă, am întins și eu palma și a început să-mi zică diverse chestii. Eu l-am lovit peste braț, a dat și el, am dat și eu, s-au băgat colegii.

- Și s-a încheiat?
- Între timp, Gabi Mureșan luase roșu și a ajuns la margine. A întrebat ce s-a întâmplat, "Păi a sărit N'Doye la Zicu". L-a alergat Mureșan să-l bată, l-a prins. Sepsi, care era pe teren, și-a scos ghetele și a zis că el nu mai joacă în condițiile alea, să joace N'Doye. Meciul se juca, noi eram 8 contra 11! Ciobi a făcut o ședință după meci, "Așa ceva nu mi s-a mai întâmplat, să se bată jucătorii la un amical, n-am mai întâlnit în toată cariera!". A fost inspirat că n-a luat decizii pe loc.

- S-a rezolvat, până la urmă?
- I-am zis lui Ciobi că nu am nimic cu N'Doye și n-are rost să stricăm atmosfera. Ousmane a prezentat scuze și s-a trecut peste. I-a luat banderola lui N'Doye și i-a dat-o lui Mureșan. Se întâmplă, s-au întâmplat și la națională, mai sunt palme între jucători. Ousmane a zis că religia nu-i permite așa ceva, dar uite că a făcut-o.

Vezi și: Interviu premium cu Ianis Zicu: "Nu pot colabora cu Petrescu pentru că nu accept înjurături la adresa părinților" + ”M-am retras ca să n-ajung cu proteză”

EXCLUSIV Ce trădare ar fi fost! Ianis Zicu putea ajunge la FCSB: "Becali nu e genul meu" + o forță a Ligii 1 a vrut să-l pună antrenor secund

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
107054686388652
Mircea Ordean  •  05 Iunie 2018, 21:10

Mucalit la greu, Ianis... Am rîs cu lacrimi!

1391972634181505
Adrian Popescu  •  05 Iunie 2018, 14:47

@adriann și @mellye...stiu ce vorbesc și despre ce vorbesc...nu a alergat nimeni pe nimeni, nu a dat Zicu nici cu o pernă în african că îl atârna în cui...Muresan a devenit capitan, pus de viceprimarul despre care presa locală a scris tomuri, cel atacat de Chirilă că taie și spunzură la club...mă rog nu vreau să dovedesc nimic nimănui, treaba fiecăruia ce crede sau ce își aduce aminte...dar mai zic un lucru și gata, mă opresc din discuția asta...întrebați pe orice om care era pe acolo, sau măcar a aruncat un ochi, ”în lumea ASA”, cu cine era africanul în echipa de sparge lemne la ASA și o să vă zică Muresan...chestii de genul ăsta aruncate la vrăjeală...”a întrebat Mureșan pe margine după ce a luat roșu ce era cu scandalul și la alergat pe N Doye” merg la vitejii de tastatură nu în realitate!

danieliorga2000
danieliorga2000  •  05 Iunie 2018, 14:18

Da asa este. Imi amintesc ca primea putine pase la ASA , poate si pentru ca era mai individualist.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează