FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Fanii rugby-ului protestează! Nu o vor pe FCSB pe „Arcul de Triumf”

Simulare a modului în care va arăta stadionul „Arcul de Triumf” // sursă foto: CNI +6   FOTO
Simulare a modului în care va arăta stadionul „Arcul de Triumf” // sursă foto: CNI

Articol de GSP - Publicat luni, 07 septembrie 2020 17:56 / Actualizat luni, 07 septembrie 2020 18:17

Posibila utilizare a noului stadion „Arcul de Triumf” de către FCSB sau alte echipe de fotbal nu este văzută cu ochi buni de fanii rugby-ului.

De curând, Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a afirmat în cadrul emisiunii GSP Live faptul că porțile noii arene „Arcul de Triumf” vor fi deschise oricărei echipe de fotbal care va dori să evolueze acolo. Chiar și pentru FCSB, deși Alin Petrache, președintele FR Rugby, declarase că „terenul nu poate fi folosit pentru fotbal”.

Fanii rugby-ului nu au primit bine această veste, considerând stadionul „Arcul de Triumf” drept „Casa Rugby-ului Românesc”. Clubul suporterilor echipei naționale de rugby a României, Club 16 - Horia Ungur, a emis un comunicat în care critică decizia luată de Ionuț Stroe și MTS.

Poziția clubului suporterilor echipei naționale de rugby

Club 16 – Horia Ungur, clubul suporterilor echipei naționale de rugby, își exprimă tristețea și îngrijorarea pentru că asistă la o discuție lipsită de spiritul acestui joc minunat, și anume fair-play-ul, în legătură cu soarta a ceea ce noi, iubitorii de rugby, numim Casa Rugby-ului Românesc: Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”.

În calitate de suporteri, vedem o discuție în contradictoriu, bazată pe interese care ne sunt străine și de care ne disociem, din care înțelegem doar atât: rugbyul românesc nu va mai avea o casă a lui, va fi unul dintre sporturile pe care le găsim la categoria „altele”. De unde și tristețea noastră.

Reamintim domnului ministru al Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, că la început de mandat condamna politizarea sportului și promitea să evite o astfel de capcană. Și uite că astfel a ajuns să ignore mai multe ordine de ministru, prezentate public în mediul online, privind darea în folosință gratuită către Federația Română de Rugby a Stadionului Național de Rugby „Arcul de Triumf”.

Subliniem că s-au construit stadioane de fotbal unde rugby-ul nu poate avea acces din cauza dimensiunii mici a terenului, precum Arena Națională sau stadionul de fotbal din Arad. Totodată, pe alte terenuri rugby-ul nu are acces sau are un acces mult restrâns care nu răspunde exigențelor meciurilor internaționale, chiar la cererea cluburilor de fotbal care se lamentează că în urma unui meci de rugby se distruge gazonul.

Noi, Club 16, ne exprimăm speranța că Stadionul „Arcul de Triumf” va rămâne ceea ce este din 1927: Casa Rugby-ului Românesc. Și ne exprimăm această speranță pe baza faptului că nimeni, indiferent de funcție, nu ar vrea să fie numit groparul Casei Rugby-ului Românesc 
- Comunicat Club 16 Horia Ungur - Fan Club Rugby România

„Acest stadion va fi accesibil tuturor entităților sportive care-și doresc închirierea lui. A fost o discuție în plan public privind administrarea lui. Acest stadion s-a transformat. Nu mai este terenul de rugby unde pe vremuri Federația își desfășura activitățile, pregătirea și competițiile.

A devenit un stadion ultramodern, o investiție de 40 de milioane de euro. Efortul e unul realizat din bani publici și va sta la dispoziția tuturor celor care-și doresc să-și desfășoare activitatea acolo, după niște reguli bine definite” au fost cuvintele lui Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, la GSP Live.

FOTO Imagini recente de la stadionul „Arcul de Triumf”

+2 FOTO

1927e anul în care s-a jucat fotbal ultima oară pe stadionul „Arcul de Triumf”

Caracteristici stadion „Arcul de Triumf”

  • locuri: 8.207
  • pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP. Costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro.

Mai multe știri de actualitate:

OFICIAL Dinamo l-a împrumutat pe Daniel Popa! Echipa din Liga 1 la care va evolua atacantul

AUSTRIA - ROMÂNIA. Viorel Moldovan, mesaj pentru jucătorii lui Mirel Rădoi: „Ar trebui educați!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
537095073301815
Izabela Iuliana Nazare  •  08 Septembrie 2020, 23:24
Postat de Petre Ioan Cretu pe 07 Septembrie 2020, 20:29

Ai dreptate, doar că stadionul este făcut di bani publici iar această investiție trebuie recuperată, apoi acest stadion trebuie întreținut, cine va întreține stadionul și din ce bani? Federația de rugby trăiește din banii de la buget și nici nu e vreo mare basculă echipa națională. Între încă odată, cine și din ce bani întreține stadionul?

CLUB 16 HORIA UNGUR !

cneius
cneius  •  07 Septembrie 2020, 22:52

Multa rautate a adus capitalismul in Romania...

iliedraperie
iliedraperie  •  07 Septembrie 2020, 20:47
Postat de Traian Pavelescu pe 07 Septembrie 2020, 20:15

Nu mai era nevoie de o noua dovada a nivelului absolut de ignoranta a unui susținător de cazarma sportiva anacronica sovietoida, in 2020 și UE!

bine bai asta fan si parte a sistemului cu limbaj de lemn treci la textele socialiste si plimba rapoartele prin alta parte.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează