FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

EXCLUSIV Mister elucidat! Ministrul Ionuț Stroe a explicat cine poate juca pe stadionul „Arcul de Triumf”: „E o singură entitate interesată de administrarea lui”

Ionuț Stroe a dat asigurări că porțile noii arene vor fi deschise pentru orice echipă de fotbal +21   FOTO
Ionuț Stroe a dat asigurări că porțile noii arene vor fi deschise pentru orice echipă de fotbal

Articol de - Publicat luni, 24 august 2020 11:13 / Actualizat luni, 24 august 2020 11:44

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a fost invitat în această dimineață la GSP Live, unde a oferit detalii despre stadiul lucrărilor la cele trei arene ultramoderne din București.

Ministrul a vorbit pe larg și despre situația de la stadionul „Arcul de Triumf”, arenă în jurul căreia s-au născut mai multe discuții în contradictoriu pe durata acestui an. Imediat după ce Gigi Becali și-a manifestat intenția de a folosi acel stadion, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a afirmat că „terenul nu poate fi folosit pentru fotbal”

Astăzi, Ionuț Stroe a negat categoric varianta înaintată de Petrache, afirmând că porțile noii arene vor fi deschise pentru orice echipă de fotbal care va dori să evolueze acolo. Recent, inclusiv reprezentanții lui Dinamo au declarat că iau în calcul să joace pe „Arcul de Triumf”.  

Ionuț Stroe: „Oricine poate să vină pe «Arcul de Triumf»

„Acest stadion va fi accesibil tuturor entităților sportive care-și doresc închirierea lui. A fost o discuție în plan public privind administrarea lui. Acest stadion s-a transformat. Nu mai este terenul de rugby unde pe vremuri Federația își desfășura activitățile, pregătirea și competițiile.

A devenit un stadion ultramodern, o investiție de 40 de milioane de euro. Efortul e unul realizat din bani publici și va sta la dispoziția tuturor celor care-și doresc să-și desfășoare activitatea acolo, după niște reguli bine definite.

«Arcul de Triumf» se adaptează cel mai bine competițiilor interne. Capacitatea redusă, costurile mici, modul în care va fi administrat foarte ușor sunt argumente în plus în a fi solicitat de foarte multe entități sportive. E un stadion cochet, cu un centru de recuperare ultramodern. Oricine poate să solicite acest lucru. Până în acest moment, nu există o solicitare oficială. Singura entitate interesată de administrarea lui e Federația Română de Rugby. FRF nu a solicitat dreptul de folosință gratuită a acestui stadion. Oricine poate să vină acolo: și Dinamo, și FCSB, înțeleg că și Rapidul și-ar dori să joace acolo până când arena din Giulești va fi gata”, a mărturisit Ionuț Stroe, la GSP Live. 

Stroe: „Naționala de rugby va avea porțile deschise acolo”

Evident, naționala de rugby va avea porțile deschise acolo. Mai mult, noi le susținem financiar activitatea cu bani destul de mulți. Nu vom avea dificultate în a sprijini Federația de Rugby să folosească gratuit acest stadion. Rugby-ul poate să considere «Arcul de Triumf» casa rugby-ului românesc, dar, în același timp, pentru a genera venituri, pentru a avea un proiect sustenabil din punct de vedere economic, el va fi deschis tuturor” - Ionuț Stroe

1927e anul în care s-a jucat fotbal ultima oară pe stadionul „Arcul de Triumf”

GALERIE FOTO. Imagini recente de la cele 3 stadioane

+17 FOTO

Caracteristici stadion Arcul de Triumf

  • locuri: 8.207
  • pe lângă terenul de fotbal, complexul va mai cuprinde: spații urbane exterioare, parcare subterană, centru pentru recuperarea sportivilor cu camera hiperbară pentru terapie oxigen, aparatură medicală specifică de recuperare, piscină, saună, sală de conferință și zonă VIP. Costul lucrărilor este de 24 de milioane de euro.

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Ultimele informații despre stadioanele Arcul de Triumf, Ghencea și Giulești » Când ar putea fi gata cele 3 arene

EXCLUSIV Ion Țiriac susține vaccinul lui Vladimir Putin, refuzat de România: „Suntem serioși sau vorbim prăpăstii?! V-aș întreba ceva”

Legendele rugby-ului românesc ies la atac: „Fotbalul n-are ce căuta pe Arcul de Triumf. Dacă vin ăștia, nu mai scăpăm în veci”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
171875491077582
Costel Chelaru  •  25 August 2020, 09:39

De stadioane aveam nevoie? Noi nu mai avem fotbal dar bagam banii in stadioane. Investiti in educatie

cneius
cneius  •  25 August 2020, 09:05

"EXCLUSIV Mister elucidat!" -wow! Am crezut ca au venit extraterestrii !

obergruppenfuhrer
obergruppenfuhrer  •  25 August 2020, 08:40

Ce sa cate fotbalul cu suporterii lor murdari la gura pe un astfel de stadion cu vedere la biserica ?

Vezi toate comentariile (21)
Comentează