FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL

Farul - Banik Ostrava 0-5 » Rezervele lui Hagi au luat o „manita” de la locul 11 din Cehia!

Farul - Banik Ostrava // sursă foto: Facebook @ FC Banik Ostrava
Farul - Banik Ostrava // sursă foto: Facebook @ FC Banik Ostrava

Articol de - Publicat duminica, 02 iulie 2023 13:42 / Actualizat duminica, 02 iulie 2023 13:58

Cu o echipă formată majoritar din rezerve și tineri jucători din academie, Farul Constanța a pierdut al doilea amical al stagiului de pregătire din Polonia, 0-5 cu Banik Ostrava, echipa de pe locul 11 în ultimul sezon al campionatului Cehiei.

  • Tot astăzi, campioana României va disputa ultimul amical al cantonamentului, de la ora 19:00, cu Warta Poznan, locul 8 în Polonia.
Dinamo turează motoarele la maximum: pe lângă cei trei jucători sosiți în Slovenia, luni se mai fac două transferuri
DINAMO
Dinamo turează motoarele la maximum: pe lângă cei trei jucători sosiți în Slovenia, luni se mai fac două transferuri

Cu o echipă lipsită de jucătorii care au dus greul în sezonul precedent, dar în care au apărut fotbaliști de lot precum Buzbuchi, Marins, Nicolas Popescu și Doukoure, Farul nu le-a făcut față cehilor de la Banik Ostrava.

Deși a avut posesia, Banik nu și-a creat foarte multe ocazii în prima parte a meciului. Deschiderea scorului a venit târziu, în minutul 39, când Matej Sin a introdus mingea în poartă din câțiva metri, după ce a fost servit ideal, cu o centrare la firul ierbii.

A fost reușita care a stabilit scorul pauzei, 1-0. În partea a doua, Banik s-a descătușat. O fază electrizantă, cu pase rapide, a bulversat complet apărarea Farului și i-a permis lui Abdullahi Tanko să ducă scorul la 2-0 (minutul 52).

Farul, zdrobită de Banik Ostrava într-un amical din Polonia

Ewerton a făcut 3-0 în minutul 66, finalizare cu capul după ce a scăpat de marcajul dobrogenilor, iar Tanko, cu două goluri venite târziu, minutele 85 și 88, a reușit hat-trick-ul și a stabilit scorul final, 5-0.

Golul 4 a venit după ce Tanko a scăpat singur cu portarul și l-a driblat, iar ultima reușită a fost semnată cu o execuție de clasă, finalizare la colțul lung, direct în vinclu.

Farul va mai juca un meci astăzi, de la ora 19:00, în compania celor de la Warta Poznan. Cel mai probabil, Hagi se va baza pe un lot diferit de jucători, cei care nu au jucat contra cehilor.

2 nou-venițiau fost titulari la Farul contra lui Banik Ostrava: Dussaut și Bassong

FINAL » Farul - Banik Ostrava 0-5

  • Echipa de start a Farului: Buzbuchi (cpt.) - Dussaut, Dănuleasă, Marins, Bassong, N. Popescu, Doukoure, Buta, Dumitrache, Doicaru, Andronache
    Rezerve: Mușat, Boli, Bîrzu, Grosu, Cercel, Borgnino, Artean, Martinovic, Banu, Rivaldinho, Sali, Stoian
  • Ora 13:41 - Final de meci, 5-0 pentru Banik Ostrava. 
  • min. 88: GOL BANIK OSTRAVA. Execuție superbă, șut la colțul lung, spre vinclu, din interiorul careului mare. 
  • min. 85: GOL BANIK OSTRAVA. Cehii duc scorul la 4-0 la capătul unui contraatac tăios. 
  • min. 78: dublă-ocazie uriașă a cehilor! Bara, apoi o intervenție spectaculoasă a portarului a salvat trupa lui Hagi de la încasarea golului 4.
  • min. 66: GOL BANIK OSTRAVA. Centrare din partea stângă, reluare cu capul a unui jucător pierdut din marcaj de apărarea faristă.
  • min. 63: ocazie pentru Farul. Darius Grosu șutează de la mare distanță, iar balonul trece puțin peste poartă. 
  • min. 52: GOL BANIK OSTRAVA. 2-0 pentru cehi, finalizare din interiorul careului după o acțiune purtată în viteză.
  • Ora 12:55 - A început repriza secundă. Cei de la Banik Ostrava, care transmit meciul pe contul oficial de YouTube, s-au scuzat pentru calitatea proastă a transmisiunii: „Din păcate, a intrat apă sub capacul uneia dintre camere în timp ce terenul era udat înaintea meciului, iar recalibrarea nu ajută”. 
  • Ora 12:42 - Pauză în amicalul din Polonia. 
  • min. 39: GOL BANIK OSTRAVA. Cehii au deschis scorul după o fază lucrată în banda dreaptă. Finalizarea a venit din careul mic, din fața porții, după o centrare la firul ierbii. 
  • min. 24: Farul a echilibrat meciul și tocmai a avut o ocazie, pe contraatac, prin Luca Andronache, care a șutat peste poartă. 
  • min. 10: fără gol în startul de meci. Mingea a stat mai mult în jumătatea Farului în primele 10 minute de joc, cu inițiativa aparținându-le cehilor. 
  • Ora 11:56 - Partida a început cu câteva minute mai devreme decât era programat.

Duelul cu Banik Ostrava a avut loc pe terenul de la complexul Remes din Opalenica.

Meciurile de astăzi sunt ultimele teste pentru elevii lui Gică Hagi înaintea primului meci oficial din noul sezon. Pe 8 iulie, de la ora 20:00, Farul o va înfrunta pe Sepsi OSK în Supercupa României.

Mai multe știri din SuperLigă: 

Tăieri masive la CFR Cluj: „Suntem obligați, în continuare avem cel mai mare buget”

O singură piesă lipsă în puzzle-ul pentru titlu al lui Adrian Mutu: ce mai caută Rapid

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (42)
bl0catu
bl0catu  •  02 Iulie 2023, 21:00

speram doar ca Farul sa se prezinte altfel cu echipa mare in meciuri care chiar conteaza pentru fotbalul romanesc! aici ca a jucat cu copii e de inteles, dar cu Sheriff nu mai merge! avem nevoie ca de aer ca echipele romanesti sa acceseze macar 2-3 grupele unei competitii europene! in privinta farului, sunt sceptic! nu faci bici cu jucatori adusi de la retrogradare, nimeni nu a facut, poate are Hagi solutia si ceilalti sunt toti niste profani! sa ii vedem la treaba in supercupa pe borgninho, queiros si ceilalti noi veniti, ca pe al de Vianna si Carnat ii stim!

Dobermannul
Dobermannul  •  02 Iulie 2023, 18:07
Postat de parachioara5 pe 02 Iulie 2023, 17:06

fotbalul nostru se va insanatosi numai atunci cand o sa fie condus de oameni cinstiti ...nu pusi politic nu trecuti prin puscarii nu antrenori cu nepotisme nu jucatori cu nepotisme ...nu cred in intamplare dar in betano da ...o sa avem rezultate cand ne vine randul ...nu cunosc oameni cinstiti care sa activeze in fotbalul romanesc ...

Numai ca tabloul zugravit de tine nu reprezinta societatea romaneasca din istoria traita de orice roman care mai e inca in viata.

parachioara5
parachioara5  •  02 Iulie 2023, 17:06
Postat de Dobermannul pe 02 Iulie 2023, 16:10

Problema nu e de Hagi sau de altul. Problema e ca fotbalul romanesc este extrem de jos. De aia spun ca rezultate pozitive nu putem obtine indiferent de echipa decat din intamplare.

fotbalul nostru se va insanatosi numai atunci cand o sa fie condus de oameni cinstiti ...nu pusi politic nu trecuti prin puscarii nu antrenori cu nepotisme nu jucatori cu nepotisme ...nu cred in intamplare dar in betano da ...o sa avem rezultate cand ne vine randul ...nu cunosc oameni cinstiti care sa activeze in fotbalul romanesc ...

Vezi toate comentariile (42)
Comentează