FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - CSU CRAIOVA 1-0

VIDEO „Regele” > Reghe » Farul o învinge pe CSU Craiova și oprește seria fantastică a oltenilor! Clasamentul

Farul a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 1-0, în runda #15 din Liga 1
Farul a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 1-0, în runda #15 din Liga 1

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 noiembrie 2021 17:25 / Actualizat duminica, 07 noiembrie 2021 18:35

Farul a învins-o pe CS Universitatea Craiova, scor 1-0, în runda #15 din Liga 1.

Programul complet al etapei #15

CSU Craiova a ratat prima ocazie a întâlnirii în minutul 12, când Markovic a reluat cu capul peste din câțiva metri. Tot oaspeții au fost mai periculoși, dar centrarea periculoasă trimisă de Andrei Ivan nu a avut niciun destinatar (36). 

Trupa lui Reghecampf putea intra în avantaj la pauză, doar că Aioani l-a blocat perfect pe Markovic, scăpat din marcajul lui Ghiță (44). 

Cronica partidei Farul - CSU Craiova: Hagi e Hagi

Farul a oferit o surpriză, da, o surpriză, cu CSU Craiova (1-0), după o primă repriză deplorabilă, cu un gol al resuscitatului Adi Petre, după o fază creată de un puști de 17 ani, Radaslavescu, încheind seria de 7 victorii la rând a invincibilității lui Reghecampf.

Un contraatac-fulger, cu două pase în jumătatea adversă, cu pase la întâlnire, „printre”, probabil o fază exersată mult la antrenamente. Minutul 77, Radaslavescu l-a avansat pe Ely Fernandes, care i-a oferit șansa golului victoriei lui Adrian Petre. Contraatac de manual al „marinarilor”, erori în lanț ale oltenilor, care s-au împiedicat și s-au julit serios în lupta pentru titlu.

Călcâiul lui Ivan din minutul 90

„Am cam intrat cu picioarele pe sus, ne-am crezut învingători dinainte. Nu meritam nici măcar un punct, a doua repriză n-am contat deloc”, a explicat, pe limba lui, Dan Nistor. Mijlocașul oltenilor a fost unul dintre oamenii importanți ai primelor 45 de minute, oferind assist-uri de calitate pentru colegii care n-au fost în stare să dea gol. 

3 eșecuri în ultimele 5 etapebifase Farul în Liga 1 și două victorii

Aureolați de victorii, inclusiv de premiile lunii octombrie din partea GSP, Reghecampf și Ivan au fost pe lângă meci! Antrenorul și-a recunoscut vina și faptul că eficiența schimbărilor sale a fost egală cu zero, atacantul oltenilor l-a făcut mare pe Aioani, mai ales la ultima fază a meciului, din câțiva metri, o ratare mare de tot! Reluare cu călcâiul din 5 metri, la 0-1... Vai de România în perspectiva duelurilor decisive pentru Mondial!

„Regele” Hagi le-a arătat limitele

Oltenii au rămas cu frustrarea că Farul, Hagi și ceilalți au jucat fotbal de calitate (în repriza secundă) și au învins cu ei, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat cu FCSB. Dar, dacă vor să câștige titlul în acest mileniu, juveții ar trebui să fie interesați mai mult de propria echipă și de ceea ce fac ei înșiși pe gazon, nu mereu de alții, atunci când pierd! Constănțenii au arătat că se pot califica în play-off, au acel ceva ce ar putea face diferența în returul sezonului regulat.

„Regele” > Reghe » Farul o învinge pe CSU Craiova și oprește seria fantastică a oltenilor

Partea secundă a aparținut gazdelor. Alexi Pitu era aproape să-l surprindă pe Pigliacelli cu o centrare șutată (54), în vreme ce George Ganea și Jefte Betancor au fost blocați în ultimul moment de apărătorii oltenilor, chiar înainte să finalizeze. 

Până la urmă, dominarea Farului a fost fructificată de Adrian Petre, abia introdus pe teren (77). La locul potrivit, atacantul reinventat de Hagi a primit excelent în fața porții de la Ely Fernandes și nu a iertat!

Apoi, CS Universitatea Craiova a alergat după egalare. Cel mai aproape de gol a fost în minutul 90: din apropiere, Andrei Ivan, golgeterul alb-albaștrilor, l-a luat la țintă pe Aioani.

Farul învinge și oprește astfel seria CS Universității de 5 succese la rând în Liga 1 (7 în toate competițiile).

Clasamentul actualizat din Liga 1

FINAL » Farul - CS Universitatea Craiova 1-0

Farul - CS Universitatea Craiova, echipele de start

Farul: Aioani – Dussaut, Larie, Ghiță, De Nooijer – Purece, Artean, Ciobanu – Ganea, Jefte, Pitu
Rezerve: Brănescu, Boboc, Dănuleasa, Bua, Grameni, Rădăslavescu, Ely, Sali, Ad. Petre
Antrenor: Gheorghe Hagi

CSU Craiova: Pigliacelli – Căpățână, Găman, Screciu, Bancu – M. Bălașa, Nistor – Gustavo, Houri, Ivan - Markovic
Rezerve: Lazar, Vătăjelu, M. Constantin, Vînă, Biaram, Al. Crețu, Ivanov, Cîmpanu, Koljic
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

Stadion: Academia Gheorghe Hagi - teren principal (Ovidiu)
Arbitru: Chivulete Andrei Florin (Bucureşti) / A1: Urzică Vladimir (Piatra Neamţ), A2: Constantinescu Andrei (Bucureşti)

EXCLUSIV Mircea Rednic a rezolvat și marea problemă de la Dinamo! Fundașul dreapta a trecut vizita medicală și semnează luni

Probleme mari cu banii în Liga 1: „Nici FRF nu ne ajută! Suntem măcinați”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (73)
talpaiadului
talpaiadului  •  08 Noiembrie 2021, 01:11
Postat de fanu pe 07 Noiembrie 2021, 21:50

Defuncta, bine zis; actualmente ai de ales intre o echipa sprijinita de tot ce inseamna "radacini" ale vechii echipe ( foste glorii, institutia de invatamant a Universitatii din Craiova; ca sa iti fac pe plac-de primaria aleasa prin vot liber de cetatenii din Craiova -cu accent pe liber) si echipa penibila sportiv si juridic a unor interlopi, sprijinita doar de interlopi mai mult sau mai putin interesati. Analogiile tale cu foste echipe comuniste ar pierde din start prin faptul ca PCR era singur si autoimpus, primarita-daca e sa sprijine-e aleasa printr-un vot la care participa si sustinatorii FCU, inclusiv tu-daca esti de acolo, vidoq, kuba si alti pupatori *** mititei deci, prin analogie, ar fi sprijinita de majoritatea craiovenilor; din cate stiu bugetul Universitatii Craiova e mereu public si nu vezi nimic semnificativ din partea primariei acolo. Daca nu pot face o analogie intre FC U Est si echipe vechi, comuniste sau nu, e pentru ca abominatii de genul Mititelu sau Becali nu si-au permis sa scoata capul in lume pana in "democratie". Si daca vrei sa fi credibil cand arunci cu noroi in CSU-PSD si ANRP-fa o paralela intre ce afirmi de CSU si sursele de finantare ale cinstitei FCU si cum s-a imbogatit Mititelu si apoi spune si ce partid politic sustii tu. Rugamintea mea e sa ma combati cu argumente nu cu sloganuri. Poti?

Eu nu sustin nici un partid politic, in ceea ce priveste situatia de la Craiova spun doar ce vad. In toamna lui 2016, oltenii au votat 70% cu PSD, iar in anul urmator CSU a fost infiintata direct in liga a doua, sfidand bunul simt si intreaga tara. Daca PNL sau Iohannis ar fi facut acel abuz, atunci i-as fi numit pe ei fara nici o retinere, dar nu a fost cazul. Nu am sustinut niciodata ca Mititelu a castigat banii pe care i-a bagat la FCU dand cu sapa sau facand afaceri cinsite. Eu sustin doar ca FCU este o echipa curata, infiintata in liga a patra si promovata pe merit, in pofida tuturor oprelistilor peste care Mititelu a fost nevoit sa treaca de la infiintare. Iar CSU este continuatoarea in spirit a FC Olt, deoarece chiar daca una a fost infiintata abuziv si sustinuta de PSD, iar cealalta de catre PCR, spiritul de abuz si sfidare a celorlalti ramane acelasi.

fanu
fanu  •  07 Noiembrie 2021, 22:13
Postat de george.br pe 07 Noiembrie 2021, 22:11

Gresit! Acuzatia ta este malitioasa si gratuita, prietene! Nu sunt "fan Mititelu"!

Nici eu nu sunt fan PSD sau ANRP sau..crezi ca schimba cu ceva situatia? :)) P.S. In mod normal nu te-as crede dar am vazut comentariile tale dupa demiterea lui Stoican ; recunosc, m-ai surprins :)) Totusi, FC U Est e Mititelu, deci..

george.br
george.br  •  07 Noiembrie 2021, 22:11
Postat de fanu pe 07 Noiembrie 2021, 21:39

Auzant e sa fi fan Mititelu, cu toate cate le stii, si sa vorbesti de cinste si onoare si altele asemenea.

Gresit! Acuzatia ta este malitioasa si gratuita, prietene! Nu sunt "fan Mititelu"!

Vezi toate comentariile (73)
Comentează