FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - FCSB

Modificare de ultimă oră la Farul - FCSB » Când se va disputa până la urmă restanța de la Ovidiu

În ultimul meci direct disputat în ianuarie, cele două echipe au remizat, scor 2-2
Foto: GSP
În ultimul meci direct disputat în ianuarie, cele două echipe au remizat, scor 2-2 Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat marti, 02 noiembrie 2021 15:52 / Actualizat marti, 02 noiembrie 2021 16:52

Amânat din cauza cazurilor de Covid-19 din lotul roș-albaștrilor, meciul Farul - FCSB se va disputa joi, 4 noiembrie.

Dar Liga Profesionistă a schimbat astăzi ora de începere a meciului. 

Astfel, meciul va urma să înceapă în aceeași zi, dar de la 20:30, și nu de la 17:30, cum era programat inițial. Duelul va fi live pe GSP.ro și în direct la TV pe Digi Sport 1, Look Plus și Telekom Sport.

În urma deciziei, partida de la Ovidiu se va suprapune, parțial, cu meciul din Conference League în care CFR Cluj înfruntă în deplasare liderul grupei, AZ Alkmaar. Duelul european al campioanei va începe la ora 19:45, urmând a fi transmis la TV pe Pro X.

LPF, ajutor pentru FCSB

LPF a trimis către Federație o cerere prin care vrea schimbare regulii care prevede ca echipa care a cauzat reprogramarea unui meci să piardă la „masa verde”, cu 3-0, dacă partida nu se poate disputa la data reprogramării. O decizie ar putea fi luată miercuri, cu o zi înainte de FCSB - Farul, în Comitetul Executiv al FRF.

Liga a trimis cererea pe 25 octombrie, la doar o zi după data în care trebuia să se joace Farul – FCSB, amânat ca urmare a cazurilor de COVID-19 de la echipa roș-albastră. Meciul e programat e programat pe 4 noiembrie și dacă nu se va juca, FCSB va pierde, în baza actualului regulament, stabilit la începutul sezonului trecut, cu 3-0. 

Totuși, meciul stă sub semnul întrebării. După primul meci al acestei etape însă, Botoșani - Farul 0-2, Gică Popescu, președintele constănțenilor, a spus că echipa pe care o conduce se confruntă cu probleme de lot. „Avem și cazuri de Covid, dar și jucători accidentați", a declarat Popescu pentru Gazeta Sporturilor. 

Întrebat în ce măsură e în pericol disputarea reprogramării cu FCSB, fostul internațional a replicat: „Nu știm ce se va întâmpla până joi, o să vedem".

Cele două situații în care Farul - FCSB va fi 3-0 la „masa verde

1. Farul să aibă 26 de absenți: cu Covid-19 și accidentați

Prima variantă e cea în care trupa lui Hagi să nu dețină nici ea 13 jucători din lista depusă la LPF, așa cum s-a întâmplat cu FCSB acum o săptămână. Această ipoteză însă e însă extrem de greu de luat în calcul fiindcă Farul are, pe listele A și B, depuse la Ligă, un număr de fotbaliști cu 35% mai mare decât avea FCSB. 

Roș-albaștrii au 28, în vreme ce Farul are 19 pe lista A și alți 19 pe lista B. Ar fi nevoie de nu mai puțin de 26 de jucători absenți, din diverse motive (Covid-19, suspendați, accidentați) pentru a avea cel mult 12 nume. 

În prezent însă, sunt pozitivi doi jucători, Boboc și Dobrosavlevici, iar după meciul cu Botoșani s-a ales cu o accidentare serioasă Mladen, iar alți doi acuză și ei accidentări mai ușoare. Farul nu are nici un suspendat pentru jocul cu FCSB.

2. 5 titulari din meciul de la Botoșani să aibă „probleme acute de sănătate”

A doua variantă e cea care se prevede în ROAF, la articolul 14, punct de regulament care exista și înainte de pandemie și care permite unui club să solicite amânarea unui joc într-o situație de forță majoră.

Cluburile pot invoca un caz excepțional în situația neprezentării la jocul oficial programat din motive ce privesc transportul delegației sportive, neasigurarea asistenței medicale, probleme acute de sănătate a cel puțin 5 jucători titulari (în ultimul meci oficial), numai dacă prezintă o dovadă scrisă din partea organelor competente (compania de transport feroviar, compania de transport rutier, organele de poliție, administrație locală sau județeană, centrul de medicină sportivă, prestatorul de servicii medicale etc.) 
-Pasaj din Articolul 14 din ROAF

Practic, dacă 5 dintre fotbaliștii care s-au aflat în echipa de start în confruntarea de etapa trecută, de la Botoșani, vor acuza o problemă de sănătate și Farul va depune la LPF dovezi scrise din partea unei autorități medicale, atunci, forul organizator, în speță Liga, va fi nevoită să accepte cererea de amânare a constănțenilor. Cum însă reprogramarea nu mai poate fi amânată încă o dată, atunci disputa de joi ar urma să fie decisă la „masa verde” în favoarea clubului condus de Hagi și Gică Popescu.

Citește alte știri din Liga 1:

Adrian Mititelu jr., INTERZIS un an pe stadioane! » Prima reacție a patronului FCU Craiova: „Nu pot să cred! Ce am făcut?!”

Ce se poate ascunde în spatele poziției pro-FCSB a LPF-ului » Legăturile șefilor Ligii cu echipa lui Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
cri5ti
cri5ti  •  03 Noiembrie 2021, 10:58
Postat de Ioan Sebastian Vlad pe 02 Noiembrie 2021, 17:20

De ce oare 20,30? Suprapus peste meciul CFR-ului va fi urmarit de mai putina lume, deci arbitrii pot face "manevre" fara a mai fi in vazul tuturor! Oare cei din LPF nu mai au nici cea mai mica masura a bunului simt?

nu dictează lpf orele de începere.. stai calm... deținătorii de drepturi dictează orele.. și mai mult ca sigur le convine ora respectiva mai mult decat ora 17

dora
dora  •  02 Noiembrie 2021, 20:06
Postat de Ioan Sebastian Vlad pe 02 Noiembrie 2021, 17:20

De ce oare 20,30? Suprapus peste meciul CFR-ului va fi urmarit de mai putina lume, deci arbitrii pot face "manevre" fara a mai fi in vazul tuturor! Oare cei din LPF nu mai au nici cea mai mica masura a bunului simt?

Stai calm. Meciurile CFr-ului din cupele europene au audiente f mici. De-aia PRo Tv le-a cumparat dar nu le difuzeaza ci le da pe Pro X. Multa lume nici nu stie de Pro X, fostul Sport.ro Iti garantez ca partida Farul - FCSB va avea audiente de cel putin 4 ori mai mari decat meciul CFR-ului...oricum aproape toata lumea stie ca vor lua bataie si in Olanda !

101281665384194
Ioan Sebastian Vlad  •  02 Noiembrie 2021, 17:20

De ce oare 20,30? Suprapus peste meciul CFR-ului va fi urmarit de mai putina lume, deci arbitrii pot face "manevre" fara a mai fi in vazul tuturor! Oare cei din LPF nu mai au nici cea mai mica masura a bunului simt?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează