FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - SEPSI 2-1

video Regal la malul mării » Farul câștigă un meci spectaculos cu Sepsi și ajunge pe loc de play-off!

Regal la malul mării » Farul câștigă un meci spectaculos cu Sepsi și ajunge pe loc de play-off!
Regal la malul mării » Farul câștigă un meci spectaculos cu Sepsi și ajunge pe loc de play-off!

Articol de - Publicat sambata, 30 septembrie 2023 23:28 / Actualizat sambata, 30 septembrie 2023 23:54

Farul Constanța a învins-o pe Sepsi, 2-1, și leagă pentru prima oară în acest campionat două victorii la rând. „Marinarii” au urcat pe loc de play-off, la capătul unui meci alert, cu execuții spectaculoase de ambele părți.

Penalty-ul lui Larie și voleul lui Budescu au anulat bijuteria lui Ștefănescu, Farul învingând-o la limită pe Sepsi, scor 2-1.

Golul sezonului? Reușită de PlayStation a lui Ștefănescu în poarta campioanei
FARUL - SEPSI
Golul sezonului? Reușită de PlayStation a lui Ștefănescu în poarta campioanei

Aflate în afara locurilor de play-off, atât Farul cât și Sepsi nu au stat prea mult să se tatoneze, iar partida de la malul mării a început de-a dreptul furtunos

Covăsnenii au avut prima ocazie uriașă încă din minutul 2, când Ștefan s-a infiltrat în flancul stâng, a centrat pe jos în mijlocul careului, de unde Alimi l-a luat la țintă pe Aioani. 

Răspunsul campioanei a venit imediat, la 3 minute distanță. Lansat cu o minge lungă în careu, Mazilu a preluat subtil pe lângă Ninaj, care, în încercarea de a recupera, a atins mingea cu brațul. Chemat la VAR, Radu Petrescu a dictat penalty pentru Farul, iar Larie a transformat cu emoții.â

Regal! Repriză spectaculoasă în Farul - Sepsi

De aici, moralul „marinarilor” a crescut, mărind presiunea la poarta lui Sepsi. Luis Munteanu (27) a trimis cu latul puțin pe lângă poartă din afara careului, în timp ce un minut mai târziu „racheta" lui Băluță a trecut peste transversala lui Niczuly. Farul a continuat să se joace cu ocaziile. 

Exteriorul superb al lui Budescu l-a găsit pe Munteanu în poziție excelentă, dar atacantul dobrogenilor a șutat modest cu stângul, permițându-i portarului covăsnean să respingă.

Ocaziile aveau să se răzbune în prelungirile reprizei, când Sepsi s-a trezit la viață. 

Prima dată, Alimi a șutat puțin pe lângă, pentru ca la faza următoare Ștefănescu să egaleze cu o bijuterie de gol. De la marginea careului, din unghi și cu piciorul mai slab, mijlocașul lui Sepsi a „catalpultat” balonul în vinclul porții lui Aioani. Un gol cum rar vezi în Superligă, care cu siguranță i-a crescut prețul lui Ștefănescu cu câteva sute de mii de euro.

Budi-gol, decisiv!

De la cabine s-a ieșit cu același ritm alert. Neafectată de golul primit înaintea pauzei, Farul a punctat din nou rapid. Artean (55) a dat o „diagonală” perfectă în stânga la Kiki, fundașul stânga centrând din prima în careul la magicianul Budescu, acesta inventând un voleu la „scurt”, care l-a luat pe Niczuly prin surprindere. 

Tot Budescu putea majora avantajul în minutul 61 la capătul unui contraatac fulger. Mazilu l-a lăsat singur cu Niczuly pe Budi, care a încercat un lot. 

Portarul covăsnean l-a citit însă excelent și a reușit să prindă mingea, spre furia lui Gică Hagi. 

Farul a reușit apoi să asimileze bine atacurile lui Sepsi, păstrând de rezultat și obținând victoria și acumulând 15 puncte. În cealaltă parte, trupa lui Ciobotariu își continuă forma negativă, Sepsi ajungând la 3 eșecuri consecutive în Superligă.

3.126de spectatori au fost prezenți la confruntarea de la Ovidiu

FINAL » Farul Constanța - Sepsi OSK 2-1

  • Click aici pentru statistici!
  • Au marcat: Larie '6 pen, Budescu '55 / Ștefănescu '45+2
  • Vezi AICI VIDEO de la meci
  • Partida de la malul mării a început cu aproximativ cinci minute de întârziere, decizia aparținându-le televiziunilor. Motivul? Partida Tottenham - Liverpool 2-1 s-a încheiat mai târziu decât anticipau, finalul dramatic de pe „Tottenham Hotspur Stadium” devansând puțin startul meciului Farul - Sepsi. Meciul din Superligă nu a început până în momentul în care arbitrul de la Tottenham - Liverpool n-a fluierat finalul partidei și deținătorii de drepturi au rulat câteva reclame
  • Oteliță (fundaș dreapta Sepsi) era titular dar s-a accidentat la încălzire, fiind înlocuit cu Oroian. Cei doi erau singurii jucători U21 de pe foaie
  • În debutul meciului „marinarii” au primit penalty la un henț comis în careu de Branislav Ninaj. Lovitura de pedeapsă, dictată abia după sesizarea celor din cabina VAR, a fost transformată cu emoții de Larie, în minutul 5. Stoperul slovac va fi indisponibil etapa viitoare, cu CFR Cluj, după ce a luat un cartonaș galben
Regal la malul mării » Farul câștigă un meci spectaculos cu Sepsi și ajunge pe loc de play-off!
  • Sepsi a egalat în prelungirile primei reprize, după un gol de excepție semnat de Ștefănescu. De la marginea careului, din unghi și cu piciorul mai slab - dreptul - mijlocașul a „catalpultat” balonul în vinclul porții lui Aioani. 
  • Budescu a dus-o pe Farul în avantaj în minutul 55. Centrarea de manual a lui Kiki l-a găsit ideal pe Budi în careu, iar „decarul” campioanei a înscris printr-o execuție de fotbalist, voleu din prima la colțul scurt. Și centrarea fusese expediată tot din prima, fără preluare!
Regal la malul mării » Farul câștigă un meci spectaculos cu Sepsi și ajunge pe loc de play-off!
Cadru cu cadru, reușita de autor a „vrăjitorului” Budescu / Captură Prima Sport

FOTO. Gică Hagi, euforic după golul lui Budescu

Regal la malul mării » Farul câștigă un meci spectaculos cu Sepsi și ajunge pe loc de play-off!
Reacția lui Hagi, după golul lui Budescu

Farul Constanța - Sepsi OSK, echipe de start:

FARUL: Aioani - Sîrbu, Larie, Artean, Kiki - Băluță, Nedelcu, Grameni - Mazilu, L. Munteanu, Budescu
Rezerve: Buzbuchi, M. Popescu, Rivaldinho, N. Popescu, Vînă, 19. Andronache, Boli, Grigoryan, Sali, Dussaut
Absenți: Benchaib (accidentat)
Antrenor: Gheorghe Hagi

SEPSI: Niczuly - Oroian, Bălașa, Ninaj, Ștefan - Gheorghe, Alimi, Matei - Ștefănescu, Safranko, Damașcan
REZERVE: D. Moldovan, Kecskes, Francisco Junior, Aganovic, Kallaku, Varga, Rondon, Debeljuh
Absenți: D. Ciobotariu, N. Păun, J. Rodriguez (accidentați), Rența (suspendat)
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: Stadionul Viitorul (Ovidiu)
Arbitru: Radu Petrescu, A1: Radu Adrian Ghinguleac, A2: Mircea Mihail Grigoriu
Arbitru VAR: Adrian Cojocaru, AVAR: Cosmin Vatamanu

Citește și alte știri de actualitate:

Protest în Superligă, fanii au sărit la antrenor: „Ai făcut cea mai slabă echipă din campionat!” » Tehnicianul le-a răspuns: „Ce vreți, bă?”
PROTEST
Protest în Superligă, fanii au sărit la antrenor: „Ai făcut cea mai slabă echipă din campionat!” » Tehnicianul le-a răspuns: „Ce vreți, bă?”
Egalul nimănui » UTA și FC Voluntari, remiză fără istoric la Arad: cresc șansele demiterii celor doi antrenori!
UTA - FC VOLUNTARI 0-0
Egalul nimănui » UTA și FC Voluntari, remiză fără istoric la Arad: cresc șansele demiterii celor doi antrenori!

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (20)
fibra
fibra  •  01 Octombrie 2023, 09:00

Sa ai rabdare sa vezi un meci din campionatul nostru e o performanta,dar sa-l numesti "regal" e nepricepere.

Mache_mana_iute
Mache_mana_iute  •  01 Octombrie 2023, 00:10
Postat de legio.sud pe 01 Octombrie 2023, 00:02

Bă ești GG-ist te înțeleg , doar pt că ești hater vorbești așa de fotbaliștii olteni … au stofă totuși și pe deasupra nu păcălesc precum alții … știi tu care dar nu am pretenția să recunoști .

Eu mă refeream la atitudinea lu' elefterie federalu'... care-i vede numai pe oltenii lui. Dacă Stefanescu era din Timișoara nu ar fi scris marceliño niciun cuvințel despre el. Observatorul e varianta oltenească a fcsb-istului anticenzura. Numai arbitraje potrivnice și presă anti-echipa lui are-n cap. Ar vrea ca la echipa națională să fie convocați numai olteni.

eunescu09
eunescu09  •  01 Octombrie 2023, 00:10

Ma uit la comentatorii de la DIGI și îmi trece pofta de fotbal căci Ilie Dumitrescu și ceilalți nu fac altceva decât sa povestească meciul. Mulțumim frumos dar asta știm sa facem și noi. Nu veți vedea/ auzi nici o analiza profesionista cu ajutorul căreia sa descifram tainele tehnice ale meciului, cum anume a pregătit, tehnico tactic un antrenor partida, care sunt reușitele și eșecurile planului acestuia. Doar vorbe goale. Astfel de analize am văzut doar la Rada și uneori la Badea dar la restul, nimic. Știți, ca atunci când cineva vede un film și îl povestește altcuiva, fără nici o referire la jocul artiștilor sau la viziunea și mesajul regizorului.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează