FOTBAL  »  Superliga  »  FC ARGEȘ - DINAMO 4-2, 5-8 LA GENERAL

BREAKING NEWS Dinamo, înapoi în Superliga! „Câinii” promovează după un baraj de infarct cu FC Argeș: 13 goluri în două meciuri

FC Argeș a învins-o pe Dinamo, scor 4-2, în manșa secundă a barajului de promovare/menținere în Superliga, dar, datorită victoriei din tur, 6-1, „câinii” revin în Liga 1 după un an. +39   FOTO
FC Argeș a învins-o pe Dinamo, scor 4-2, în manșa secundă a barajului de promovare/menținere în Superliga, dar, datorită victoriei din tur, 6-1, „câinii” revin în Liga 1 după un an.

Articol de , , , - Publicat sambata, 03 iunie 2023 22:54 / Actualizat duminica, 04 iunie 2023 01:06

FC Argeș a învins-o pe Dinamo, scor 4-2, în manșa secundă a barajului de promovare/menținere în Superliga, dar, datorită victoriei din tur, 6-1, „câinii” revin în Liga 1 după un an.

Decalogul meciului promovării pentru Dinamo

1. De la Clinceni la Mioveni. Via TAS? 

De la Clinceni, 1-0 cu Progresul Spartac, la Mioveni, 2-4 cu FC Argeș în manșa secundă a barajului, acesta a fost drumul de la A la Z în "B" pentru Dinamo. Dinamo a retrogradat pe 29 mai 2022, după 0-2 și 1-1 cu U Cluj, pe 29 mai 2023 a dat cu Argeșul de pământ, scor 6-1, iar pe 3 iunie și-a adjudecat pe teren dreptul de a reveni în prima ligă. Gazdele au amenințat că se vor adresa și la TAS, reclamând Dinamo, club aflat în insolvență din iunie 2021. A fost un meci în care "câinii" au stat cu sufletul la gură, iar piteștenii au ieșit cu capul sus din dubla de la baraj, după umilința din tur. 

2. Îi bântuie problemele cu nocturna

FC Argeș a decis să mute meciul retur la Mioveni, reclamând în mod oficial faptul că instalația de nocturnă din Trivale nu mai funcționează pentru manșa secundă a barajului. În minutele premergătoare, instalația de nocturnă de la Mioveni a oferit emoții gazdelor. S-a stins pe jumătate de două ori. Apoi, a funcționat la parametri acceptabili. 

150 de mii de euroeste bonusul suplimentar primelor din contracte pe care au jucat fiecare dintre cele două echipe

3. Pe Burcă l-au trecut apele la 0-2 și 1-4

Ovidiu Burcă a încercat să pară calm în primele 14 minute, s-a plimbat calm în suprafața tehnică, dar cele două goluri în nici 60 de secunde ale gazdelor l-au făcut pe antrenorul dinamovist să treacă la o altă stare de spirit. Și-a dat jos sacoul, a rămas în cămașă, a devenit impacientat, nervos chiar. L-a chemat la margine pe Iglesias, a vorbit și cu alți jucători, i-a mai venit inima la loc după eurogolul lui Ghezali. Dar a intrat iar în fibrilații după dopietta lui Garita.

Anul de suferință s-a încheiat! Fanii lui Dinamo au invadat terenul după promovare » Au mers direct la Burcă + adversarul pe care l-au consolat
Dinamo e în Liga 1
Anul de suferință s-a încheiat! Fanii lui Dinamo au invadat terenul după promovare » Au mers direct la Burcă + adversarul pe care l-au consolat

4. Stilul "enervant" al "câinilor"

Dinamoviștii au început construcția de pe linia careului de 6 metri în prima jumătate de oră, detaliu care-i enervează și pe fanii roș-albilor. Argeșenii au acuzat, ulterior, că oaspeții au făcut tot posibilul să tragă de timp și să încerce să fragmenteze jocului în momentele ce au urmat scorurilor 2-0 și 4-1 pentru piteșteni. 

970 de mii de euroeste suma minimă pe care o încasează o nou promovată în L1 din drepturile TV

5. Ghezali a dat sonor "câinilor"

Eurogolul lui Ghezali (40) le-a dat glas celor din galeria dinamovistă. Coroborat cu jocul timid al echipei lui Ovidiu Burcă, suporterii roș-albilor au cântat în gol până la reușita francezului. Argeșenii au strigat cu patimă, este binecunoscută antipatia pe care o au la adresa lui Dinamo, au pus presiune pe adversari. Dubla lui Garita a ridicat din nou nivelul decibelilor în tabăra alb-violeților, dar Iulian Roșu și Alex Pop au dat din nou sonor "câinilor". A fost o atmosferă aprigă pe durata duelului. 

10 mii de spectatoriau fost în tribunele "Orășenescului" din Mioveni, cele două echipe având susținători aproximativ în cote egale

6. Calcan le-a tăiat aripile "vulturilor"

Când jocul Argeșului a prins avânt maxim, Andreas Calcan a făcut un fault la mijlocul terenului, iar "centralul" Colțescu i-a acordat al doilea cartonaș galben și l-a eliminat. Decarul argeșenilor l-a faultat dur pe Neluț Roșu, arbitrul a fost aproape de fază. După 1-6 la București, fotbalistul piteștenilor a avut un discurs dur, la flash interviuri, la adresa unor coechipieri și a spus că vestiarul echipei este scindat între români și străini. Eliminarea lui Calcan a tăiat tot jocul gazdelor! 

7. Colțescu a zis să iasă și el în evidență

Sebastian Colțescu a fost printre cei mai înjurați oameni de pe stadion. În minutul 79, s-a pripit și i-a acordat direct cartonașul roșu lui Cătălin Straton, care l-a ținut de șort pe Ghezali, iar atacantul "câinilor" a căzut "ca fulgerat" la pământ. Straton i-a bătut obrazul, argeșenii au protestat, din camera VAR s-a îndreptat eroarea, portarul argeșenilor a primit doar cartonaș galben, după ce Colțescu a revăzut faza. 

8. Straton îmbiat de "câini" să înjure FCSB

Spre finalul partidei, roș-albii din tribune l-au strigat pe Cătălin Straton, portarul "câinilor", și i-au cerut să vină la gard să înjure împreună Steaua! Goal-keeper-ul le-a bătut obrazul fanilor. Cătălin a fost la Dinamo, fiind apreciat de "haită" pe durata contractului, apoi a fost obligat să se despartă de Dinamo și a ales să semneze cu FCSB, din postura de jucător liber de contract. 

9. Argeșenii s-au certat între ei

Cei din Mioveni s-au luat la harță în finalul partidei cu cei din Pitești! În tribuna destinată alb-violeților. ”După ce v-am primit în casă, ați început să ne înjurați jucătorii? Nu vă mai primim aici”, au strigat câțiva fani, despărțiți de câtiva metri. După ce localnicii au plecat spre case, în tribuna gazdelor au rămas mulți suporteri dinamoviști, ce-au stat deghizați până atunci! Și-au început să scandeze numele lui Dinamo.

10. Dinamoviștii au invadat terenul

”Câinii” s-au pregătit în prelungirile partidei să invadeze terenul. Cum a dus Sebastian Colțescu fluierul la gură și a anunțat finalul partidei, miile de ”câini” au intrat pe teren și s-au bucurat cu proprii jucători și cu Burcă. Totodată, au fost și gesturi triviale între fani. Jandarmii au creat un cordon pentru ca suporterii bucureștenilor să nu se apropie de tribuna argeșeană, mai ales că spiritele se inflamaseră.

FINAL. FC Argeș - Dinamo 4-2

  • Final.
  • min. 80: Intervine VAR-ul. Colțescu revede momentul la marginea terenului și îi acordă până la urmă doar cartonașul galben lui Straton.
  • min. 79: Straton este eliminat! Totul s-a terminat pentru FC Argeș. Portarul piteștenilor îl trage de șort pe Ghezali, pe care-l înjură apoi, și e eliminat direct de Colțescu. 
  • min. 68: Ocazie Dinamo. Iulian Roșu primește de la Ghezali în careu, dar întârzie și finalizează în blocaj.
  • min. 60: GOL Dinamo, 4-2! E gata. Straton nu ajunge la lovitura de cap plasată excelent de Alexandru Pop la colțul lung, iar șansele Argeșului devin infime.
  • min. 55: Calcan este eliminat! „Decarul” lui FC Argeș îl faultează dur pe Neluț Roșu, vede al doilea „galben” și e trimis la vestiare de Colțescu.
  • min. 51: GOL FC Argeș, 4-1! Garita marchează iar, „dublă”! Îl ridiculizează în aer pe Bena și marchează din nou cu capul, sub transversală!
  • min. 47: GOL FC Argeș, 3-1! Corner bine bătut de trupa lui Vintilă, cu schemă, și înscrie Garita, cu capul. Continuă nebunia la Mioveni! 
  • Start în repriza secundă. Biai îi ia locul lui Vianna.
+35 FOTO
  • Pauză la Mioveni.
  • min. 40: GOL DINAMO, 2-1! Ghezali se distrează cu apărarea gazdelor și marchează cu o execuție la „scurt”.
  • min. 34: Fanii lui Dinamo comit gesturi rasiste la adresa lui Garita, Neluț Roșu le-a cerut să se oprească. 
  • » Ghezali joacă atacant central, l-a trimis pe Alex Pop în banda dreaptă, Iulian Roșu e în stânga.
  • » Dinamo are cosmaruri la Mioveni! Aici, la 1-2, in decembrie 2021, a fost dezbrăcat de tricou Sorescu, căpitanul echipei de la acea vreme, iar după partidă antrenorul Mircea Rednic a fost mazilit de Iuliu Mureșan.
  • » Nou-promovatele în Superliga iau minimum 970.000 euro din drepturile TV. 
  • min. 32: Ghezali caută vinclul cu o execuție de la marginea careului. Mingea se duce alături.
  • min. 31: Dinamo ajunge mai ușor la poarta lui Straton. Pop șutează printre picioarele lui Vianna, goalkeeperul piteștenilor reține.
  • min. 23: Ocazie uriașă Argeș! Dintr-o poziție ideală, centrală, Jakolis trece pe lângă 3-0.
  • min. 21: Burcă l-a chemat pe Iglesias la margine, pentru a-i cere să „omoare” jocul când are ocazia.
  • min. 20: Suporterii lui FC Argeș speră. Bucuria de după cele două goluri reușite de alb-violeți:
  • min. 15: GOL FC Argeș, 2-0! Incredibil, piteștenii marchează la faza imediat următoare, înscrie Jakolis! Acum, Dinamo mai are 3 goluri avantaj.
  • min. 14: GOL FC Argeș, 1-0! Șutul lui Tofan, deviat cu mâna de Iulian Roșu, îl învinge pe Dujmovic. Burcă și-a dat jos sacoul.
  • min. 13: Show pirotehnic în startul întâlnirii:
  • min. 9: Ocazie FC Argeș. Garita reia spectaculos cu capul, peste poartă însă, la un corner al gazdelor. Piteștenii sunt mai prezenți în joc.
  • min. 8: Arena din Mioveni e ticsită de spectatori. Observatorii își fac loc printre oamenii care stau loc pe scări.
Dinamo, înapoi în Superliga! „Câinii” promovează după un baraj de infarct cu FC Argeș: 13 goluri în două meciuri
  • min. 1: A început partida. Aproximativ 10.000 de suporteri în tribune, majoritatea susținători ai lui Dinamo.

Echipele de start:

FC ARGEȘ: Straton - Tofan, Turda, Dobrosavlevici, Vianna - Calcan, Bassong, Zebic, Pîrvu - Jakolis - Garita
REZERVE: Micle - Biai, Moisie, Ene, Oprescu, Dinoci, Ciuciulete, Manole, Celestine
ANTRENOR: Bogdan Argeș Vintilă

DINAMO: Dujmovic - Giafer, Larrucea, Bena - Moura, Iglesias, N. Roșu, Amzăr - I. Roșu, Al. Pop, Ghezali 
REZERVE: Oncescu - Bani, Țîră, D. Irimia, Al. Irimia, Borcea, Al. Șerban, Buleică, A. Florescu
ANTRENOR: Ovidiu Burcă

Stadion: Orăşenesc (Mioveni)
Arbitru: Sebastian Colțescu / A1: Marius Bobe; A2: Constantin Ghiciulescu 
Arbitru VAR: Viorel Flueran; Arbitru AVAR: Adrian Popescu

UPDATE, ora 21:00. Câteva becuri cedează din nou:

Dinamo, înapoi în Superliga! „Câinii” promovează după un baraj de infarct cu FC Argeș: 13 goluri în două meciuri

UPDATE, ora 20:45. Și-a revenit nocturna

Dinamo, înapoi în Superliga! „Câinii” promovează după un baraj de infarct cu FC Argeș: 13 goluri în două meciuri

UPDATE, ora 20:35. Probleme cu nocturna

În acest moment, cu mai puțin de jumătate de oră până la startul meciului, instalația de iluminare funcționează doar la jumătate din capacitate.

Dinamo, înapoi în Superliga! „Câinii” promovează după un baraj de infarct cu FC Argeș: 13 goluri în două meciuri

UPDATE, ora 20:15. 2.000 de fani ai lui Dinamo sunt deja pe „Orășenesc”

Dinamo, înapoi în Superliga! „Câinii” promovează după un baraj de infarct cu FC Argeș: 13 goluri în două meciuri

UPDATE, ora 20:00. Fanii lui Dinamo se pregătesc de sărbătoare

Sala Dinamo se deschide la 20:30. A fost montat un ecran special pe care fanii „câinilor” vor să vadă cum preferații revin în Superliga.

Câteva zeci de persoane sunt acum în sala Dinamo pentru a urmări meciul cu FC Argeș. Se intră gratis.

Dinamo, înapoi în Superliga! „Câinii” promovează după un baraj de infarct cu FC Argeș: 13 goluri în două meciuri

UPDATE, ora 19:40. Au apărut bilete la casă :)

Deși inițial nu mai erau bilete disponibile la case, organizatorii au făcut până la urmă rost de tichete, care costă 20 de lei. „Grăbiți-vă, mai sunt puține”. Arena va fi dominată de fanii lui Dinamo.

Dinamo, înapoi în Superliga! „Câinii” promovează după un baraj de infarct cu FC Argeș: 13 goluri în două meciuri

UPDATE, ora 19:35. Contre între fanii lui Dinamo și brigada de arbitri

Și mașina în care se aflau arbitrii a fost blocată. Fanii lui Dinamo s-au răstit la ei: „Voi ne-ați băgat în B, aveți grijă cum arbitrați”. Flueran a deschis geamul: „De ce vorbiți urât?”.

UPDATE, ora 19:30. Autocarul lui Dinamo a rămas blocat

Autocarul lui Dinamo a rămas blocat pe o străduță de lângă stadion. Urmează, cel mai probabil, ca delegația „câinilor” să parcurgă pe jos o distanță de circa 10 minute.

Dinamo, înapoi în Superliga! „Câinii” promovează după un baraj de infarct cu FC Argeș: 13 goluri în două meciuri

UPDATE, ora 19:25. FC Argeș, huiduită la Mioveni

Autocarul Argeșului a venit pe „Orășenesc” și e huiduit de suporterii lui Dinamo.

Dinamo, înapoi în Superliga! „Câinii” promovează după un baraj de infarct cu FC Argeș: 13 goluri în două meciuri

UPDATE, ora 19:20. Încep să vină spectatorii

Deși mai sunt două ore până la meci, fanii se strâng ușor, ușor la stadion. Plouă torențial la Mioveni!

Dinamo, înapoi în Superliga! „Câinii” promovează după un baraj de infarct cu FC Argeș: 13 goluri în două meciuri

VIDEO. Toate detaliile înaintea partidei FC Argeș - Dinamo

Tot despre FC Argeș - Dinamo:

Dinamo, poziție oficială după ce FC Argeș a amenințat-o cu Liga 2 » Cum demontează „câinii” acuzațiile
FC ARGEȘ - DINAMO
Dinamo, poziție oficială după ce FC Argeș a amenințat-o cu Liga 2 » Cum demontează „câinii” acuzațiile
FC Argeș anunță cum se va război cu Dinamo: „Vă dau scris că nu câștigăm la Comisii”
FC ARGEȘ - DINAMO
FC Argeș anunță cum se va război cu Dinamo: „Vă dau scris că nu câștigăm la Comisii”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (182)
concret
concret  •  04 Iunie 2023, 15:56
Postat de Dobermannul pe 04 Iunie 2023, 09:37

Catane proaste aia de la cazarma militara din Ghencea n-au prins spilul servit de Burleanu public de nu stiu cate ori: faceti-va privata asa de sanchi ca sa aburiti prostii ca in Romanika exista n metode de a ascunde de unde vin banii. Militienii insa mai isteti papa bine mersi de ani buni banii Ministerului de Interne avand grija sa intre de ochii lumii din cand in cand in insolventa ca sa nici nu treaca prin cap cuiva de unde le vin lor banii. Lucru evident apreciat de FRF care-i da licenta pentru liga 1 ca de e baieti destepti si s-au prins cum merg lucrurile pe plaiurile romanesti. Asa CSA cu prostul de Talpan la comanda ramane etern in liga 2.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tororosso
tororosso  •  04 Iunie 2023, 15:20

Ce baraj ? Barajul a fost construit de federali și grecotei . Era de așteptat să revină .Ordinul se execută și tov. cu caschetă au înviat . Un sejur cât mai scurt .

Dobermannul
Dobermannul  •  04 Iunie 2023, 09:44
Postat de freddy pe 04 Iunie 2023, 09:37

Sa te auda cel de sus! :))))

Exact

Vezi toate comentariile (182)
Comentează