FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cornel Dinu, elogii pentru Dusan Uhrin Jr.: „Ce n-aveau atunci și au acum jucătorii?”

Cornel Dinu (72 de ani) crede că toate meritele pentru finalul excelent de sezon al lui Dinamo îi aparțin antrenorului Dusan Uhrin Jr. (53 de ani). +22   FOTO
Cornel Dinu (72 de ani) crede că toate meritele pentru finalul excelent de sezon al lui Dinamo îi aparțin antrenorului Dusan Uhrin Jr. (53 de ani).

Articol de GSP - Publicat luni, 17 mai 2021 23:46 / Actualizat luni, 17 mai 2021 23:50

Cornel Dinu (72 de ani) crede că toate meritele pentru finalul excelent de sezon al lui Dinamo îi aparțin antrenorului Dusan Uhrin Jr. (53 de ani).

Dusan Uhrin Jr. a acceptat postul de antrenor la Dinamo într-o situație critică. A preluat ștafeta de la Gigi Mulțescu și are acum o serie de 6 victorii consecutive. Cornel Dinu, un dinamovist reținut în ceea ce privește complimentele, i-a lăudat performanțele. 

Dusan Uhrin, lăudat de Cornel Dinu

„După 13 etape jalnice, cinci victorii consecutive… ce n-aveau atunci și au acum? Sunt aceiași jucători… În primul rând, vreau să spun că ar trebui ca pe toți cei care s-au ocupat de Dinamo înainte să-i aruncăm în Dâmbovița lângă hotelul Rin… 

Pe Gigi (n.r. Mulțescu) cu colac de salvare… El a făcut tot ce a putut, dar s-a văzut că situația l-a depășit de data aceasta, a fost peste puterea lui de a ordona lucrurile, indiferent cât a vrut. Și nu poate spune nimeni că nu s-ar pricepe”, a spus Cornel Dinu, potrivit Fanatik.

+18 FOTO

Secretul succesului lui Uhrin, în viziunea lui Cornel Dinu 

„Sunt trei lucruri de spus despre Dusan Uhrin. În primul rând are o charismă, impune, este un om serios, care știe ce vorbește, probabil vorbește puțin și la obiect, iar asta contează la jucători, să fii scurt și clar, să priceapă repede, mai ales când ești în criză de timp și rezultate. A impus în ceea ce privește angajamentul, a știut să-i motiveze la maxim pe jucători, asta s-a simțit în responsabilizarea și concentrarea jucătorilor.

Apoi, al doilea lucru, a găsit o formulă care a ridicat randamentul jucătorilor, a știut să-i pună în valoare la maximul lor, acest 5-3-2 defensiv, chiar 8-2-1 la nevoie, dus într-un 3-5-2 pe atac. 

Al treilea aspect, a reparat deficiențele fizice, echipa a jucat într-un bloc foarte scurt, a alergat mai mult mingea decât jucătorii, singurii jucători cu un efort deosebit au fost cei de pe benzi, Sorescu și Filip, care se pretează la așa ceva. 

Per total Uhrin a ridicat valoarea jucătorilor și a compensat prin realism deficiențele pe care le-au creat alții și n-au putut să le depășească. Uhrin se dovedește, nu pentru prima dată, un antrenor care poate ridica randamentul unui lot și poate compensa rapid deficiențele pe care le moștenesc”, a completat Cornel Dinu. 

VIDEO Fanii lui Dinamo au mers la Pitești, alături de formația lui Dusan Uhrin

Citește și alte știri despre Dinamo:

Dezvăluiri din interiorul lui Dinamo: cum a schimbat Uhrin fața clubului + Anunț îngrijorător pentru club: „Nu mai poate fi adus pe linia de plutire de fani”

Spaniolii de la Dinamo, un nou moment jenant » Unde s-ar fi cazat oamenii lui Cortacero

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
polistul68
polistul68  •  18 Mai 2021, 13:00
Postat de popescu222 pe 18 Mai 2021, 11:29

Pai omul isi face acum, indirect, mea culpa, laudandu-l. E bine cand avem puterea sa ne revizuim parerile, nu?

Frumos ceea ce spui, e f important sa icenrcam sa ne indreptam greselile pe care toti le facem....dar sa+l vad pe dl Dinu ca recunoaste ca a gresit....

coco1987
coco1987  •  18 Mai 2021, 12:05

La fel s-a intrebat lumea si in ceea ce priveste jucatorii nationalei Romaniei, atunci cand, in campania pentru world cup 1994, dupa semi-dezastrul cu Cipru si dezastrul de la Kosice (ambele sub conducerea lui Cornel Dinu), au venit, odata cu noul antrenor, Anghel Iordanescu, succesele extraordinare cu Belgia, Tara Galilor plus cel mai bun mondial al nostru din istorie. Si totusi nimeni nu l-a aruncat in Dambovita pe Dinu...Desi, poate merita mai mult decat cei pe care i-ar arunca dumnealui, avand in vedere ca echipa care era umilita sub conducerea sa de catre Cehoslovacia (in conditiile in care Romania avea si 2 oameni in plus), nu numai ca nu a mai fost umilita de nimeni cu urmatorul antrenor (Anghel Iordanescu), ba a si ajuns pana in sferturile de finala ale campionatului mondial.

popescu222
popescu222  •  18 Mai 2021, 11:29
Postat de polistul68 pe 18 Mai 2021, 09:18

Pai mai nea Cornele, nu il criticai dumneata pe ceh cand a fost data trecuta ? Nu erauns train care nu cunostea campionatul, jucatorii, care avea bariera lingvistica...

Pai omul isi face acum, indirect, mea culpa, laudandu-l. E bine cand avem puterea sa ne revizuim parerile, nu?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează