FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - CHINDIA 0-0

Acuzații grave în Liga 1: „Au dat comanda să ne oprească! Nu mai merge așa!” » Verdictul specialistului

Papa (nr 67) +36   FOTO
Papa (nr 67)

Articol de GSP - Publicat luni, 18 octombrie 2021 19:50 / Actualizat luni, 18 octombrie 2021 20:10

FC Botoșani și Chindia Târgoviște au remizat, scor 0-0, în penultimul meci al etapei #12 din Liga 1. La final, moldovenii au acuzat conspirații împotriva lor și au acuzat dur arbitrajul. „Centralul” confruntării din Moldova: Iulian Călin.

Liga 1: rezultatele din etapa #12 - AICI!

„Noi jucăm bine, dar alții vin, stau mereu pe două linii și nu reușim să câștigăm. Se greșește mereu împotriva noastră! Avem familii, trebuie să ne respecte, cum respectăm și noi campionatul. 

Am avut penalty în această seară. Dacă ne dă penalty, e jumătate de gol! Sunt foarte dezamăgit. Băieții joacă, dau totul, dar vine un om (n.r. - arbitrul) și decide el jocul. Să fie corecți! Trebuie implementat sistemul VAR. Nu mai merge așa! În Albania e un campionat mic și e VAR, nu se poate să nu fie în România! 

Bine, și noi avem 6 ocazii și nu dăm gol. Nu merge ceva în față! Dar cineva nu ne lasă să jucăm, etapa trecută am primit gol cu mâna, acum nu ni se dă penalty”, a declarat Enriko Papa, mijlocașul albanez al celor de la FC Botoșani.

„Am avut penalty clar. Dacă nu ne pot opri pe teren, ne opresc așa. E frustrant, jucăm împotriva adversarilor, contra arbitrului, contra unor oameni care dau comenzi”, l-a completat portarul moldovenilor, Eduard Pap.

Verdictul lui Crăciunescu: Botoșani se plânge degeaba!

Faza incriminată de FC Botoșani? În minutul 46, moldovenii cer penalty, după ce șutul lui Tîrcoveanu îl lovește în mână pe Suciu. Înainte însă, Sila îl faultează pe Dulca.

Verdictul lui Ion Crăciunescu, prezent în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1: „Este fault clar înainte, care nu e acordat. Mâna e într-o poziție nefirească, poate fi dat penalty, deși mâna nu e așa depărtată de corp. E o fază grea, discutabilă. Dar e fault înainte!”.

Acuzații grave în Liga 1: „Au dat comanda să ne oprească! Nu mai merge așa!” » Verdictul specialistului
Momentul în care Sila îl lovește cu brațul pe Dulca
Acuzații grave în Liga 1: „Au dat comanda să ne oprească! Nu mai merge așa!” » Verdictul specialistului
În continuarea fazei, balonul îl lovește în braț pe Suciu

Mai mult, fostul mare arbitru internațional consideră că eliminarea lui Sergiu Suciu din minutul 73 a fost eronată: „Nu e de al doilea galben. Primul îl ține adversarul (n.r. - Sila). Nu e un fault imprudent, ci o neglijență, unde nu se dă galben”

Acuzații grave în Liga 1: „Au dat comanda să ne oprească! Nu mai merge așa!” » Verdictul specialistului

Remiză albă între Botoșani și Chindia

Botoșani a început mai bine partida și a avut primele două ocazii de gol. Kage (20) și Sila (23) au fost blocați la timp însă de apărătorii lui Săndoi. 

+32 FOTO

Oaspeții au răspuns prin Neguț (29), dar tot moldoveanii aveau să controleze finalul primei reprize. Spre disperarea lui Marius Croitoru, Sila (41) și Ongenda (44) n-au cadrat din poziții periculoase. 

Premieră în istoria Ligii 1: primul antrenor suspendat după noua lege FRF
PREMIERĂ
Premieră în istoria Ligii 1: primul antrenor suspendat după noua lege FRF

În partea a doua, a fost rândul Chindiei să rateze prima șansă importantă. După o cursă de autor, Neguț a trecut pe lângă deschiderea scorului în urma unei execuții pretențioase, din flanc (63). 

Chiar dacă echilibrul numeric a fost rupt în minutul 73, când Sergiu Suciu a văzut al doilea „galben”, Chindia a știut să apere rezultatul de egalitate și nu a mai fost surprinsă de Ongenda&Co

Cu o victorie azi, FC Botoșani urca pe locul doi, ocupat în acest moment de FCSB, echipă aflată la egalitate de puncte cu FC Voluntari, dar cu un golaveraj superior. Chindia rămâne pe locul 10 (14p).

Mai multe știri din Liga 1: 

Primarul din Mioveni explică anunțul privind retragerea echipei: „Am vorbit ca suporter” » Cum se va lua decizia

Gigi Becali dezvăluie cât a costat acoperișul bisericii din baza sportivă a FCSB-ului: „E din aur!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
whiteredarad
whiteredarad  •  19 Octombrie 2021, 10:29

Comentariu...Ion Craciunescuuuu " ...mâna nu e așa depărtată de corp...". Priviti poza de mai sus si verificati singuri. Emisiunea cu Naom si Craciubescu devine de..."cascadoriii rasului si plansului "< Va rugam...faceti ceva !. Astia doi vad doar ce vreau " se oripileaza unde nu e cazul. La FCSB -Mioveni vine MiMi si spune ca au avut penatty, dar nici el nici cei doi "specialisti" nu vad cum Keseru faulteaza portarul jucand cu piciorul in portar. JALNIC !!! Se aplica bine zicala : " mintiti poporul cu ..televizorul".

trink
trink  •  19 Octombrie 2021, 01:00
Postat de blue_sky_one pe 18 Octombrie 2021, 23:30

Daca dadeau goluri si le anula arbitrul, le dadeam dreptate. Dar, cand nu marchezi nici in conditiile in care ai om in plus....problema e la voi, nu la arbitru.

ai si tu dreptate!

trink
trink  •  19 Octombrie 2021, 00:59
Postat de trink pe 19 Octombrie 2021, 00:58

***

lasa vrajeala!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează