FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - DINAMO 4-0

FC Botoșani - Dinamo 4-0. Prăpăd! „Câinii” sunt umiliți și în Moldova, iar evitarea retrogradării pare imposibilă!

FC Botoșani - Dinamo 4-0 / Sursă foto: Ionuț Tabultoc (GSP) +34   FOTO
FC Botoșani - Dinamo 4-0 / Sursă foto: Ionuț Tabultoc (GSP)

Articol de , - Publicat luni, 07 februarie 2022 21:50 / Actualizat luni, 07 februarie 2022 23:14

Dinamo a fost umilită și de FC Botoșani, 0-4, după o altă prestație horror a trupei lui Stoican. Evitarea retrogradării pare, în acest moment, doar o iluzie pentru „câini”.

În urmă cu 10 ani pe rețelele de socializare, în spirit de glumă, circula o întrebare: „Îl vrei la Steaua?”. Azi, nu-i om din fenomen, cu atât mai mult dacă trecutul îl leagă de Dinamo, căruia să nu i se fi pus întrebarea:„Se salvează Dinamo?”. Iar părerile-s împărțite.  

Numai că cele ce dau credit „câinilor” sunt, mai degrabă, legate de desființarea Gazului, de retragerea altei echipe din campionat, nicidecum de forța lui Dinamo. Pentru că azi Dinamo e o glumă, o palidă umbră a ceea ce înseamnă acest club.

O glumă care se îngroașă, o echipă ce e gata să ducă întâia oară trupa din Ștefan cel Mare la matineu. 

3 concluzii după o nouă rușine trăită de Dinamo: lipsa de reacție a lui Stoican și două borne neverosimile
FC BOTOȘANI - DINAMO 4-0
3 concluzii după o nouă rușine trăită de Dinamo: lipsa de reacție a lui Stoican și două borne neverosimile

Portarul, „câlcâiul lui Ahile” de la Dinamo

Și ce vioi începuse meciul pentru Stoican și ai săi. Până la urmă și așteptările aveau de ce să fie cât de cât sus. Bucureștenii nu s-au făcut de râs nici cu rivala FCSB, deși au cedat 0-3. Ivanov, șut din 16 metri, în 15 secunde. Atât au sperat fanii alb-roșiilor, ieri în verde. Tomozei s-a rupt în 3 minute, apoi Cristiano a îngropat echipa cu o ieșire pe sub minge. Centrarea lui Braun a ajuns în gheața lui Roman II.

Fostul "pacient" al Universității n-a făcut decât să pună latul și să împingă mingea în plasă (13). 

+30 FOTO

„Uciși” în jumătate de oră

Hipnotizați de lovitura primită devreme, dinamoviștii s-au clătinat. Aproape fiecare schimb de pase în treimea lui Dinamo a reprezentat pericol. Pase aiurea, lentoare, până la urmă lipsă de valoare. Asta s-a citit în echipa lui Dinamo și la golul lui Jaja. Doar două pase reușise brazilianul înainte în tricoul Botoșaniului. Cu cine să bifeze și primul gol dacă nu cu Dinamo? 

A preluat mingea, s-a dus cu tupeu spre careul advers, șut în plin, mingea "mușcă" transversala și intră în plasă. KO în nici jumătate de oră. Stoican fără cuvinte pe margine. Toate gândurile, ideile și speranțele s-au năruit atât de repede. Iar ratarea, deja marcă înregistrată, a lui Ivanovski, n-a făcut decât să confirme că la Dinamo nu mai merge nimic. 

Un gol fix înaintea pauzei ar mai fi dat oxigen pentru o repriză. Un boost de încredere că se poate scoate ceva dintr-un meci ce curgea lin spre eșec. Al câtelea? Cine mai ține șirul?

A doua repriză, fără fotbal

Rețeta lui Dinamo e simplă. Atât de adâncă e groapa în care se află, încât orice ai aduce rezultatul tinde spre eșec. Unul prelungit, continuu.

S-o vezi pe Dinamo jucând azi parcă doare, știind că nu mai departe de 10-15 ani acolo "pictau„ fotbaliști precum Dănciulescu, Niculescu, Cătălin Munteanu, Ștefan Radu. N-are sens să căutăm mai departe în istorie. Când în doua repriză singura șansă a lui Dinamo era să atace, însă în dreptul ocaziilor greu găsești ceva de "notat" în rezumat, atunci concluzia e certă. 

Pe Dinamo n-o salvează nimic! Doar hazardul. Iar golul lui Jaja, lecția de "samba", pasă scurtă Roman II, dribling scurt în fața lui Cristiano, apoi lat simplu în poarta goala. Fili, intrat pe parcurs, a semnat sentința finală cu un șut de la distanță, la scurt, mingea a ciupit pământul și l-a păcălit pe Cristiano. 4-0. 

„Croitorașul cel viteaz”

I se pot reproșa multe lui Marius Croitoru. Vocabularul colorat. Nervii exagerați, uneori și relaționarea cu presa și chiar cu propriii jucători. Nu-i poate reproșa nimeni că n-are idei, că n-are ochi la fotbaliști și că nu se descurcă în orice situație. 

Cu un patron vocal, cu cei mai buni jucători vânduți mereu, la câte 6 luni, cu preocuparea mereu de a găsi ceva nou, ieftin și cu randament rapid, cu toate aceste ingrediente a adunat 41 de puncte, se pune la loc destul de sigur pe locul 4, aproape de încă un play-off. Doar din vară până acum i-au plecat: Racovițan, Meleke, Chindiș, Ongenda, Rodriguez, Keyta și în curând și Edjouma. 

În afara ultimilor doi, toți pe bani. O sumă ce reprezintă bugetul pe aproape jumătate de an al echipei. Nimic schimbat în joc, nimic nici în parcurs. Iar aici meritul merge în majoritate spre un singur nume, Marius Croitoru.

2 aniși jumătate trecuseră de la ultimul gol al lui Roman II în Liga 1. În total a adunat 40

FC Botoșani - Dinamo 4-0

FC Botoșani - Dinamo, echipe de start

FC Botoșani: E. Pap - Braun, Dawa, Șeroni, Țigănașu - Haruț, Edjouma, Dican - Tîrcoveanu, M. Roman II, Jaja Silva 
Rezerve: M. Contra, Patache, Neciu, M. Filip, Mateus Santos, M. Roman I, Fili, Lupeta, Mailat 
Antrenor: Marius Croitoru 

Dinamo: Cristiano - Tomozei, Patriche Nichita, Ehmann, A. Radu - Pierret, J. Rodriguez - A. Bani, A. Ivanov, Buleică - Ivanovski 
Rezerve: Chesneau - Fara, R. Grigore, Jovanovic, G. Crețu, Bordușanu, Azankpo, Celar 
Antrenor: Flavius Stoican

Stadion: Municipal, Botoșani 
Arbitru: George Găman / Asistenți: Vasile Marinescu și Alexandru Filip

1.045 de spectatoriau asistat la partida de la Botoșani

VIDEO Cele mai importante informații înainte de FC Botoșani - Dinamo 

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

„Clienții” lui Gigi Becali, după FCSB - FCU Craiova 2-2: „Deja am vorbit cu MM să-i găsim înlocuitor” + „Cum, mă, Pintilii, să faci așa ceva?!”

EXCLUSIV Schimbare neașteptată la Dinamo » Măsura luată special pentru meciul cu Botoșani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (535)
zorrozabal
zorrozabal  •  08 Februarie 2022, 12:44

Mai GSP!De ce imi cenzurati expresia„arbitrii ***”?Asta e neutralitatea voastra?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

zorrozabal
zorrozabal  •  08 Februarie 2022, 10:42

Cica:„Tomozei s-a rupt”!Atat!Adica s-ar fi„rupt”singur!Ca nu s-a incalzit corespunzator!Cum ar veni...mortul e vinovat!Ne obisnuisem cu comentariile lui Angheluța la GIGISPORT1-care ori de cate ori era faultat un dinamovist,ori bagateliza,ori dadea verdictul:„Nu e nimic!Ar trebui sa i se dea cartonas pentru simulare”!Iar cand faulta un dinamovist sa strige:„sa vedem culoarea cartonasului”!Arbitrii(***)bineinteles ca nici macar nu au fluierat fault la agresiunea lui Edjouma asupra lui Tomozei(entorsa la genunchi)-(fault de rosu direct,dupa cum zicea Craciunescu)-dar iata ca si *** e complice!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2944926335589436
Ovi Caravan  •  08 Februarie 2022, 04:59

E timpul ca Dinamo si toate celelalte forumuri, FRF, si LPF, sa realizeze ca echipa asta nu merita sa fie in Liga 1. Dinamo in ultimii ani tot declara sinsolventa. E timpul sa retrogradeze, si sa-i fie aplicata aceiasi formula care a fost folosita pt Rapid si alte echipe care au ajuns in Liga 5a si a 4a. Si Rapidul are suporteri si asta nu a fost deajuns ca sa o mentina in Liga 1

Vezi toate comentariile (535)
Comentează