FOTBAL  »  Superliga  »  FC VIITORUL - FCSB

FC Viitorul - FCSB 0-2 // FOTO + VIDEO Deja-vu, nu derby! Cu un Florinel Coman sclipitor, FCSB s-a impus lejer pe terenul Viitorului și trece peste echipa lui Hagi în clasament

Articol de - Publicat duminica, 15 decembrie 2019 22:21

FCSB s-a impus cu 2-0 pe terenul Viitorului, roș-albaștrii depășind astfel echipa lui Gică Hagi în clasamentul Ligii 1. Soiledis și Florinel Coman au tranșat partida în primele 45 de minute.  

Cronică de Dan Udrea // Deja-vu, nu derby!

Viitorul - FCSB n-a avut nimic din ingredientele unui meci între două echipe care se bat pentru titlu, ci a semănat cu meciul din tur, în care roş-albaştrii au câştigat la fel de lejer 

Hagi ne-a zis înainte de meci că e derby. Totuşi, derby-ul, în concepţia noastră, adaptată pentru ceea ce se joacă în Liga 1, se presupune că e acel meci în care două echipe cam de acelaşi nivel intră pe teren şi se duelează de la egal la egal pentru victorie şi cele 3 puncte. Iar confruntarea din această seară nu a respectat nimic din statutul de derby.

Viitorul, ca la amatori la primul gol


De la începutul reprizei şi până la finalul celor 45 de minute, pe gazon a fost doar FCSB. Cu jucători mai buni, cu rezolvări individuale mai de clasă din partea unor fotbalişti precum Coman, Moruţan şi Man. Şi după două ratări importante ale oaspeţilor a venit, logic, şi deschiderea de scor. Produsă dintr-o fază fixă. La care Viitorul s-a apărat precum o echipă de amatori. 

Soiledis a lovit balonul cu capul, după un corner, singur într-un careu suprapopulat de oamenii lui Hagi. Care au privit contemplativ cum fostul fotbalist al Botoşaniului înscrie. Chiar e un moment în care te întrebi la ce nivel e Viitorul din moment ce poate să primească un astfel de gol?  

Florinel Coman, execuţie de mare jucător 

Degeaba l-a schimbat Hagi pe Artean, că jocul a curs tot spre poarta lui Căbuz. Tănase continuă să accepte să se sacrifice jucând vârf clasic. Nu iese în evidenţă deloc, dar ştie să creeze spaţii pentru Coman şi Man. Iar la o astfel de fază, Florinel a profitat de lentoarea şi plasamentul greşit ale lui Ghiţă şi a marcat cu o execuţie de mare jucător. E 0-2 şi meciul e închis încă de la pauză. 

Coman şi Man, derutaţi şi ei de lejeritatea meciului

După pauză, lucrurile stau la fel. Cu o echipă a Viitorului care e exact opusul antrenorului ei temperamental. E moale, blazată, nu pune piciorul la niciun duel, iar partida curge liniştit spre succesul oaspeţilor. Coman şi Man îşi mai creează ocazii, dar când meciul e la îndemână şi nu simţi presiunea şi stresul că eşti în pericol să nu-l câştigi, atunci nici finalizările pe care le alegi nu sunt cele mai inspirate.  

Vintilă a ştiut ceva 

FCSB n-are nicio dificultate în a controla meciul. Viitorul ajunge în preajma careului lui Bălgrădean doar întâmplător şi fără să pună în pericol poarta oaspeţilor. Chiar avea dreptate Bogdan Vintilă, cel care înainte de meci spune că "suntem în marş spre locul 1". 

Chiar aşa a arătat partida din această seară, de la Ovidiu. Ca un pas de defilare pe care FCSB l-a bătut pe un gazon pe care  alte echipe au avut dificultăţi majore în a se impune. De fapt, în 10 etape, Viitorul pierduse doar 5 puncte în faţa propriilor fani.  

Deja vu şi etapa viitoare? 

Trebuie să fie, probabil, cele mai uşoare 3 puncte câştigate în acest campionat pentru FCSB. Iar marşul de care vorbea Vintilă mai conţine un hop important chiar înainte de Crăciun. Duminica viitoare, pe Arena Naţională, vine Craiova, însă la cum se prezintă în momentul de faţă cele două echipe, să nu avem şi runda viitoare o nouă senzaţie de deja vu!

Viitorul - FCSB 0-2

+6 FOTO

4.500 de spectatoriau asistat la confruntarea de la Ovidiu

Echipele de start: 

Viitorul: Căbuz - Boboc, Mladen, Ghiță, de Nooijer - Ciobanu, Artean, Houri - C. Matei - Rivaldinho, G. Iancu 
Rezerve:  Buzbuchi, P. Iacob, M. Dulca, Pitu, L. Munteanu, G. Ganea, S. Filip
Absenți: Țâru (suspendat) Vl. Achim, Eric, Zoua, Dussaut (accidentați)
Antrenor: Gheorghe Hagi

FCSB: Bălgrădean - V. Crețu, Planic, Soiledis, Panțîru - Ov. Popescu, Nedelcu, Moruțan - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman
Rezerve: A. Vlad, C. Manea, L. Filip, Gnohere, I. Cristea, Vînă, A. Popa
Absenți: Momcilovici (accidentat)
Antrenor: Bogdan Vintilă

Stadion: „Viitorul” (Ovidiu)
Arbitru: Radu Petrescu // A1: Florin Păunescu; A2: Marius Badea

Match Preview FCSB - CSU Craiova

VEZI ȘI:

Viitorul - FCSB // FOTO Atac înfiorător: Andrei Artean și-a înfipt crampoanele în Dennis Man! Era de „roșu”?

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (495)
fantasma
fantasma  •  16 Decembrie 2019, 10:42
Postat de johnwick pe 15 Decembrie 2019, 23:51

he he he, in timp ce noi sarbatorim, haterii continua sa sa oftice pe-aici. Si e bineeeee!

Doar oamenii fără coloană vertebrală se pot bucura la o astfel de parodie. Dacă vreau să mă bucur cu adevărat îmi cumpăr bilet la teatrul de comedie,voi Jucați doar într-un circ ieftin,foarte ieftin...bucură- te în continuare,dar când vei înghiți vre-un 0-5 prin Europa să nu uiți cine și cum te-a adus acolo!

leul_90
leul_90  •  16 Decembrie 2019, 09:59
Postat de Muzzi Ciprian pe 16 Decembrie 2019, 09:50

mai taci ma, ca esti penibil!macar aveti coloana si acceptati ca nesimtitul ala de Hagi se da la o parte! o tot bateti in cap cu meciurile pierdute cu Viitorul cand a luat titlul! va e bine? aia erau atunci pe primul loc, cum era sa se dea Hagi la o parte cand avea o sansa unica?? toti in Constanta stiau de rezultat de acu` 2 zile, am prieteni care au jucat la pariu 0-2 numai voi nu si nu, batman-batman! asta este acceptati si voi ca si ceilalti ca mizeria asta din fotbalul romanesc o sa dauinuie multa vreme de acum incolo! ti-o spune un constantean, asa ca scuteste-ma cu prostii de genul echipa ta e in play-out!

Esti constantean, am inteles, se explica, n-am pretentii de la tine! Meciurile au fost anul asta in primavara, cand Viitorul n-avea nicio sansa la titlu! Stiau ca Hagi ia bataie, pentru ca i-a vazut in meciurile cu Hermanstadt, Dinamo, Astra sau Voluntari, cand n-au jucat nimic!! Daca aveau victorii pe linie, joc in forma de nota 10, si jucau ca aseara, atunci da! Existau suspiciuni de blat.. dar cand nu joci nimic de 2 luni incoace, ce pretentii sa existe! Minte luminata cu lanterna!

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  16 Decembrie 2019, 09:50
Postat de leul_90 pe 16 Decembrie 2019, 09:33

Din cauza asta nu avem echipa nationala? Pe bune? Sau poate pentru ca avem campioane inundate cu portughezi, francezi, sud-africani, etc? Aia e, vina noastra ca nu ii naturalizam!? Hagi & Becali sunt singurii care au incercat sa investeasca in tineri, sa ii vinda la echipe mari din afara tarii! Din cauza lui Hagi am avut o vara de vis la campionatul de tineret! Unde era cooperativa asta-primavara, cand finu' avea nevoie de victorii in play-off ca de aer, dar a pierdut 5 puncte decisive in lupta pentru campionat? Mai usor cu teoria constipatiei ca se molipseste!

mai taci ma, ca esti penibil!macar aveti coloana si acceptati ca nesimtitul ala de Hagi se da la o parte! o tot bateti in cap cu meciurile pierdute cu Viitorul cand a luat titlul! va e bine? aia erau atunci pe primul loc, cum era sa se dea Hagi la o parte cand avea o sansa unica?? toti in Constanta stiau de rezultat de acu` 2 zile, am prieteni care au jucat la pariu 0-2 numai voi nu si nu, batman-batman! asta este acceptati si voi ca si ceilalti ca mizeria asta din fotbalul romanesc o sa dauinuie multa vreme de acum incolo! ti-o spune un constantean, asa ca scuteste-ma cu prostii de genul echipa ta e in play-out!

Vezi toate comentariile (495)
Comentează