FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB a câștigat o legendă: „Țin iar cu ei! CSA Steaua e nou-înființată”

Helmuth Duckadam (62 de ani) e din nou suporterul lui FCSB după numirea lui Edi Iordănescu (43).
Helmuth Duckadam (62 de ani) e din nou suporterul lui FCSB după numirea lui Edi Iordănescu (43).

Articol de GSP - Publicat joi, 19 august 2021 20:25 / Actualizat joi, 19 august 2021 20:37

Helmuth Duckadam (62 de ani) e din nou suporterul lui FCSB după venirea lui Edi Iordănescu (43).

Până acum 3 zile, țineam doar cu UTA. De două zile, de când a venit Edi, țin și cu FCSB. N-am nicio legătură cu CSA Steaua. E o echipă nou-înființată. Eu știu cine a continuat, eu am fost în Europa cu fosta Steaua, actuala FCSB.

Cred că e cel mai mare transfer pe care l-a făcut Gigi Becali în ultimii ani. Sunt convins că dacă Gigi se va ține de cuvânt FCSB devine favorită la titlu”, a declarat Duckadam în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Helmuth Duckadam a plecat în iunie 2020 de la echipa roș-albastră, după 10 ani într-o funcție onorifică în conducerea clubului lui Gigi Becali.

Palmaresul lui Helmuth Duckadam la Steaua

  • 3 sezoane şi jumătate (1983-1986)
  • 80 de partide în prima divizie
  • 11 meciuri în cupele europene
  • 2 titluri de campion
  • o Cupă a României
  • Cupa Campionilor Europeni (1986)
  • desemnat cel mai bun fotbalist român al anului 1986 în ancheta ziarului "Sportul"

Edi Iordănescu, doar sub Laurențiu Reghecampf dintre antrenorii din Liga 1

Dintre toți ceilalți 15 antrenori din Liga 1, unul singur îi e superior. E vorba despre Laurențiu Reghecampf, mai ales grație primului mandat la FCSB, între 2012 și 2014, când FCSB a dominat autoritar întrecerea internă.

În rest, Edward e peste celelalte nume cu mare greutate, în frunte cu Șumudică și Gică Hagi, dar și peste Marius Croitoru, un antrenor care s-a remarcat în ultimii 2 ani.

Acest nivel atins de Iordănescu junior e cu atât mai valoros cu cât, în afară de CFR, unde nici n-a petrecut un sezon întreg, chiar adunate meciurile din ambele lui mandate, el a lucrat la echipe care au avut ca obiectiv cel mult accesul în play-off sau în cupele europene: Pandurii, Astra, Gaz Metan Mediaș. Citește aici o analiză completă despre venirea lui Iordănescu pe banca FCSB-ului!

Edi Iordănescu, prezentat la FCSB: „Am venit doar pentru titlu!”

Edi Iordănescu a explicat cum a reușit Gigi Becali să-l convingă să semneze cu FCSB. Patronul „roș-albaștrilor” l-a șocat pe tehnician în momentul în care i-a acceptat toate condițiile.

„Planul meu, după ce am plecat de la CFR, a fost să merg în străinătate. Am scăpat o oportunitate bună, dar a trecut totul, acum sunt aici. A venit această chemare, am stat față în față cu patronul clubului. Nu a fost prima oară, dar am găsit un om total schimbat în abordare, în idei, culminând cu propunerea făcută de dânsul.

Recunosc că după ce am plecat de acolo am fost șocat de cum a pus problema și de ceea ce a promis. Mi-a spus că o să accepte orice pun în contract și că, fără să verifice, va spune DA. Eram convins 100% că nu semnez și m-am gândit ce să pun ca să nu accepte. Am făcut treaba asta cu avocații mei. Contractul a plecat spre club și m-a convins când l-am auzit la TV că spune că o să accepte orice. M-a sensibilizat extrem de tare și a fost factorul decisiv care m-a determinat să ajung aici. MM a avut un rol deosebit în convingerea mea de a semna”, a explicat Iordănescu.

Citește mai multe știri despre FCSB:

Mihai Stoica, reacție imediată după ce Edi Iordănescu l-a chemat pe banca celor de la FCSB: „N-am crezut că există ceva sau cineva care să facă asta”

Iordănescu, dezvăluiri despre contract: „M-am gândit ce să scriu ca să nu accepte! N-am venit la FCSB să fac bani din clauze”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (116)
alex_1973
alex_1973  •  20 August 2021, 13:39

Dintr o legenda a ajuns *** a chiobanului.A văzut că la CSA nu sunt pomeni sa intors la FCSB.Pacat de acest fost fotbalist al Stelei că a ajuns *** unul pușcăriaș.Nu are mândrie deloc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

demolarii
demolarii  •  20 August 2021, 11:34

Ce tare. După interventiile regulate din presa credeam ca e încă oficial Fcsb.....uita cum te minte presa....

babahuba
babahuba  •  20 August 2021, 08:38

Helmuth este cea mai importanta legenda a Stelei datorita celor 4 penaltyuri aparate in finala Cupei Campionilor. RESPECT HELMUTH! Iulian Miu ce reprezinta pentru Steaua? :)))))))

Vezi toate comentariile (116)
Comentează