FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

UPDATE FCSB a scăpat de carantină! Gazeta a obținut motivarea DSP: „Au prezentat dovada”

Delegația celor de la FCSB a revenit în România după stagiul de pregătire pe care l-a desfășurat în Antalya. A scăpat de carantină, după ce DSP a decis exceptarea fiecărui jucător în parte, nu la nivel de echipă. +12   FOTO
Delegația celor de la FCSB a revenit în România după stagiul de pregătire pe care l-a desfășurat în Antalya. A scăpat de carantină, după ce DSP a decis exceptarea fiecărui jucător în parte, nu la nivel de echipă.

Articol de , , - Publicat joi, 14 ianuarie 2021 16:18 / Actualizat joi, 14 ianuarie 2021 17:53

Delegația celor de la FCSB a revenit în România după stagiul de pregătire pe care l-a desfășurat în Antalya. A scăpat de carantină, după ce DSP a decis exceptarea fiecărui jucător în parte, nu la nivel de echipă.

  • CONTEXT: FCSB este singura formație din Liga 1 care a efectuat un cantonament în afara țării, în ciuda interdicțiilor instaurate pe fondul pandemiei de coronavirus. UTA a trecut și ea granița, dar doar pentru un meci amical cu Szeged.
  •  GSP a solicitat puncte de vedere oficiale din partea autorităților din România cu responsabilitate în acest caz: Guvernul, Ministerul Sănătății, Direcțiile de Sănătate Publică din București și Ilfov. Absolut toate au avut același răspuns: „Nu am primit nicio solicitare și nu am oferit nicio aprobare pentru ca FCSB să evite o eventuală carantină”. 

UPDATE 17:30 - Explicație dubioasă a DSP, după ce FCSB a scăpat de carantină: „Au prezentat dovada pe aeroport”

Într-un mesaj pentru Gazeta Sporturilor, Oana Nicolescu - director DSP București, a oferit o reacție oficială, fără a dori să ofere lămuriri suplimentare. Directorul DSP vorbește despre o „hârtie” prezentată pe aeroport, prin care FCSB a făcut dovada participării la o competiție internațională. Totuși, clubul roș-albastru nu a făcut nici până la această oră vreo informare publică privind numele adversarului sau scorul presupusului amical! 

Membrii delegației sportive a Fotbal Club FCSB au prezentat, reprezentanților DSPMB care desfășoară activitate pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, dovada participării la o competiție sportivă internațională desfășurată în Belek -Antalya, Turcia, motiv pentru care aceștia au fost exceptați de la măsura carantinării în temeiul prevederilor art. 1 alin. 1 lit. t) din Hotărârea CNSU nr. 48/2020 de modificare a art. 3 din Hotărârea CNSU nr. 36/2020.
- Oana Nicolescu - director DSP București

FCSB nu a prezentat pe niciun canal de comunicare dovada existenței meciului amical, numele adversarului sau rezultatul. 

UPDATE 16:10 - FCSB a scăpat de carantină

Conform unor surse oficiale, FCSB a scăpat de carantină. Fiecare jucător a primit individual exceptarea de la măsurile de carantină. 

Jucătorii și staff-ul sunt acum în drum spre baza de la Berceni, unde vor pregăti meciul de mâine, cu Astra, din runda cu numărul 16 a Ligii 1.

+8 FOTO

UPDATE Ora 15:25 - FCSB merge în cantonament la Berceni

Delegația „roș-albaștrilor” a părăsit aeroportul, după ce jucătorii și staff-ul au trecut prin vamă și au prezentat testele de Covid-19 efectuate înainte de plecarea din Turcia. FCSB și DSP nu au anunțat încă dacă „roș-albaștrii” vor intra sau nu în carantină. 

Jucătorii și staff-ul s-au urcat în autocarul formației și se vor îndrepta către baza de pregătire din Berceni, acolo unde vor rămâne în cantonament cel puțin pVIDEOână mâine, când este programat meciul cu Astra. În cazul în care DSP va decide că trebuie să intre în carantină, aceștia vor rămâne timp de 10 zile la baza sportivă.

VIDEO. Cei de la FCSB au sosit astăzi în țară » Jucătorii lui Toni Petrea au fost luați cu autocarul de la aeroport

UPDATE ORA 15:00 - FCSB a ajuns în țară

Delegația FCSB a ajuns la aeroport, cu întârziere față de ora estimată inițial.

UPDATE ORA 14:00 - FCSB a plecat din Antalya

Avionul cu delegația celor de la FCSB ar fi trebui să decoleze mai devreme din Antalya, însă plecare a fost întârziată. Într-un final, roș-albaștrii au plecat, la ora 14:00.

Știrea inițială

Rămâne de văzut ce decizie va fi luată de DSP în cazul roș-albaștrilor: dacă aceștia vor intra în carantină, conform legii, sau dacă amicalul pe care Gigi Becali susține că echipa sa l-a disputat ieri va fi suficient pentru ca scopul cantonamentului celor de la FCSB să fie inclus la „competiții sportive”, iar liderul Ligii 1 să scape de carantină.

Plecarea avionul cu delegația FCSB întârzie, astfel că este puțin probabil ca acesta să aterizeze la București mai devreme de ora 13:45. Între timp, rivalii din Liga 1 cer clar și răspicat carantinarea roș-albaștrilor! 

Din informațiile GSP.ro, delegația celor de la FCSB va fi întâmpinată la controlul vamal de reprezentantul DSP. Roș-albaștrii vor completa o declarație, în care să specifice perioada cantonamentului, modul de deplasare, motivul acestuia, precum și cu cine s-a intrat în contact în Antalya. 

Totodată, cei de la FCSB ar trebui să prezinte și o informare din partea hotelului la care au fost cazați, care să ateste că nu s-a intrat în contact cu cineva străin delegației și că s-au respectat măsurile prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2: distanțarea socială, purtarea măștii și triajul. În cele din urmă, reprezentantul DSP va decide dacă se impune măsura carantinării.

CFR Cluj amenință: „Suntem proști? Am pierdut bani! Asta vom face dacă FCSB nu intră în carantină”

FCSB trebuie să joace vineri cu Astra în etapa 16

FCSB ar trebui să înfrunte Astra Giurgiu în etapa 16 a Ligii 1, prima din retur. Meciul este programat vineri, 15 ianuarie, și va putea fi urmărit în format liveTEXT pe GSP.ro. FCSB a încheiat turul pe primul loc, cu 34 de puncte, două peste CS Universitatea Craiova și 3 peste campioana CFR Cluj. Dacă intră în carantină, FCSB va rata următoarele meciuri:

VIDEO. Toni Petrea prefațează FCSB - Astra + Ce spune despre meciurile cu Dinamo

Citește mai multe știri despre FCSB:

Matematica lui Gigi Becali: 5+5=7! Ce contracte i-a prezentat FCSB lui Denis Haruț

FCSB este coșmarul lui Eugen Neagoe! Antrenorul Astrei, bilanț negru cu „roș-albaștrii”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (419)
steauaeuna
steauaeuna  •  15 Ianuarie 2021, 09:58

FORTA STEAUA, LUPTA FCSB, HAI STELUTA.

adriann_
adriann_  •  14 Ianuarie 2021, 22:30
Postat de stelistulbrasov pe 14 Ianuarie 2021, 19:17

Explicația e foarte simplă pentru toată lumea...Termenul de competiție sportivă menționat acoperă TOATE variantele...Spre disperarea multor hateri.....

NU ACOPERA NIMIC pentru ca fcsb nu a participat la NICI UN FEL DE COMPETITIE. Jucatorii au fost puysi sa dea declaratii in ***, un amical cu o echipa de amatori de liga a patra nu e COMPETITIE.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

875423049539972
Raimond Anghel  •  14 Ianuarie 2021, 22:18

Am citit si ma-m crucit cati oameni viscerali pot exista in tara ,mai ales cei ce tin cu Dinamo -care din cauza frustrarilor nu mai judeca logic , ura le-a intunecat mintea putina pe care o mai aveau.Cum sa vrei sa cistigi pe cai nesportive un joc sportiv ? ma voua chiar nu va e rusine ? Daia o sa dispareti ca si formatie si nimanui nu-i va parea rau.

Vezi toate comentariile (419)
Comentează
Close