FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Decizie drastică la FCSB » E out din echipă, după prestația umilitoare cu CFR Cluj

Claudiu Keșeru, în stânga, nu va mai apărea printre titularii lui Petrea  FOTO: Imago
Claudiu Keșeru, în stânga, nu va mai apărea printre titularii lui Petrea FOTO: Imago

Articol de , - Publicat joi, 27 ianuarie 2022 08:00 / Actualizat joi, 27 ianuarie 2022 09:33

După prestația dezolantă din derby-ul cu CFR Cluj, scor 3-3, atacantul Claudiu Keșeru (35 de ani) nu va mai primi credit din partea staff-ului tehnic și se va apela la el doar în situații de urgență maximă.

Meciul cu CFR a făcut o victimă de lux la FCSB. Numele ei: Claudiu Keșeru. Atacantul a fost folosit titular, beneficiind de forfait-ul de ultim moment al lui Ianis Stoica, însă a fost schimbat la pauză, în locul său fiind preferat Dumiter.

Modul în care Keșeru a arătat în prima repriză i-a determinat pe cei de la FCSB, dincolo de decizia de nu-l mai lăsa să înceapă și partea a doua, să-l considere un jucător care să nu mai fie luat în calcul în perioada următoare. 

Boloni l-a enervat la culme pe Mihai Stoica: „Înseamnă că ai avut alte preocupări. Cum să spui asta?”
Selecționer
Boloni l-a enervat la culme pe Mihai Stoica: „Înseamnă că ai avut alte preocupări. Cum să spui asta?”

Keșeru își ia adio de la statutul de titular 

În mod sigur nu va mai prinde un tricou de titular, dar chiar și pe parcursul jocurilor va avea șanse minime de a mai fi folosit.

De fapt, Keșeru a fost la un pas să fie dat afară în această iarnă. Gigi Becali a dorit să procedeze exact ca în cazul lui Budescu, însă Claudiu s-ar fi aflat în imposibilitatea de a mai juca fotbal până în vară, dacă ar fi acceptat să plece de la FCSB. 

El a evoluat deja la două cluburi în actualul sezon și regulamentul nu permite ca un jucător să bifeze 3 echipe în același campionat. 

Becali a acceptat să-l păstreze în continuare în lot și chiar să ruleze pe salariul pe care a semnat în vara trecută, când a venit de la Ludogoreț, un contract imens pentru Liga 1, 25.000 de euro net lunar.

4 goluria înscris Keșeru în primele 5 jocuri în care a evoluat

Ianis Stoica devine back-up la FCSB

Keșeru nu va mai avea nicio șansă pentru a fi titular chiar și atunci când va lipsi cel pe care FCSB îl vede soluția numărul 1 pentru postul de atacant central, Ianis Stoica. Și prima astfel de ocazie se va petrece aproape sigur duminică, în derby-ul cu Dinamo, din Ștefan cel Mare. 

Puștiul Stoica încă e nerefăcut după o amigdalită acută, face tratament cu antibiotic, nu s-a putut antrena câteva zile bune și foarte probabil nu va fi apt pentru a intra în primul 11. Chiar și așa, nu va mai fi preferat Keșeru. 

Cel mai probabil Tănase va fi urcat vârf, iar Octavian Popescu va evolua în poziția de inter, la mijlocul terenului, unde a avut o prestație remarcabilă împotriva CFR-ului. Rolul lui Tavi Popescu, din banda stângă a ofensivei, va fi îndeplinit fie de Florinel Coman, fie de Valentin Gheorghe, ambii cu randament excelent contra campioanei.

0 goluria marcat Keșeru de la jumătatea lui octombrie și până acum

Prestația lui Keșeru cu CFR a fost umilitoare

Keșeru a jucat doar o repriză cu liderul, dar cifrele lui au fost dezamăgitoare. De fapt, analiza InStat, firma care monitorizează meciurile, arată că a fost cel mai slab fotbalist care a evoluat duminică seara. Indexul lui, media tuturor reușitelor și nereușitelor de pe parcursul unui joc, a fost de 177. Un singur jucător a mai coborât sub 200, colegul său Ovidiu Popescu. 

7,40e media notelor GSP pentru prestațiile pe care Keșeru le-a avut în prima lună la FCSB

Cel mai mic index de la CFR l-a avut Neguț, 205. Cei mai buni de la cele două rivale au fost Octavian Popescu (278), respectiv Debeljuh (287). Toți parametrii lui Keșeru împotriva clujenilor au fost extrem de slabi:

  • zero șuturi pe poartă
  • zero pase decisive
  • zero momente periculoase create la poarta adversarei
  • 9 pase bune oferite colegilor
  • 23% dueluri câștigate, comparativ, Debeljuh a avut mai mult de dublu, 54%, în condițiile în care a disputat de 3 ori mai multe dueluri, 39 față de 13
  • zero driblinguri
  • zero recuperări, singurul jucător de la FCSB în această postură

4,75e media notelor GSP pentru evoluțiile pe care Claudiu le-a avut în ultimele 3 luni și jumăta

Keșeru a jucat doar o lună

MeciulMinute Realizări Nota GSP
FCSB - Dinamo 6-076gol8
FCU Craiova - FCSB 0-176gol7
FCSB - Clinceni 3-272gol7
Chindia - FCSB 0-170-7
FCSB - Mioveni 3-090gol8
FCSB - FC Argeș 2-187-5
Farul - FCSB 0-184-5
Voluntari - FCSB 0-024-5
FCSB - Botoșani 3-1 59-4
CSU Craiova - FCSB 2-3accidentat--
FCSB - UTA 2-163-5
Gaz Metan - FCSB 0-145  6
FCSB - Rapid 3-17--
Sepsi - FCSB 0-045-4
FCSB - CFR 3-345-4

77 de minutee media pe meci bifată de Keșeru în prima lui lună la FCSB

7 ani de la ultima „secetă" 

Keșeru n-a mai dat gol de 3 luni și jumătate. Nu i s-a mai întâmplat așa ceva de 7 ani. În noiembrie 2014 înscria în amicalul România - Danemarca, după care a încheiat anul fără vreo altă reușită în tricoul lui FCSB. 

În ianuarie a plecat în Qatar, la Al Gharafa, unde a înscris prima dată abia la începutul lui martie. Tot după 3 luni de pauză, exact ca acum. În Qatar a avut un randament deosebit, 9 goluri în 9 meciuri.

51 de minutee media pe meci bifată de Claudiu în ultimele 3 luni și jumătate

VIDEO Derby în Liga 1: totul despre Dinamo - FCSB

Citește și:

Imagine incredibilă înainte de Dinamo - FCSB » Cum arată gazonul din „Ștefan cel Mare” + Ironia lui Mihai Stoica: „Am crezut că e triunghiular”

FCSB a pierdut procesul cu FRF » Ce sumă va trebui să achite Gigi Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
1627097764176146
Adrian Apreutesei  •  27 Ianuarie 2022, 17:20

Nu mi-a placut niciodata acest fotbalist. Plus ca nu-l mai aud pe comentatorul ala cum se chinuie sa-i pronunte numele. Sper sa nu mai aud de el.

valentindragobete
valentindragobete  •  27 Ianuarie 2022, 14:01
Postat de carol_k pe 27 Ianuarie 2022, 10:55

Mai tineti minte ce titluri erau prin presa? "Bomba anului, Keseru la FCSB' "L-au convins, Keseru a ales" " "Transfer galactic, Keseru a semnat!" .... Asta pentru copiii astia care vin la "Steaua" fara sa gandeasca un pic. Uitati-va la Keseru, uitati-va la Tanase, au ales prost. Acum nu mai fac doi bani in ochii patronului. Tase nici n-a apucat sa plece, are deja 27 de ani.

O avea el 27 dar are și 30 de jmi de euroi, basca că sta acasă, unde-i deranjul ? Ah, că vrea dublu-triplu dacă și-ar găsi fraierii, asta e, nu-i găsește ! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

luciann
luciann  •  27 Ianuarie 2022, 12:42

"nu va mai primi credit din partea staff-ului tehnic"!...in traducere libera...JJ!:)))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează