FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 1-1

FCSB - DINAMO 1-1 / VIDEO+FOTO La grande bellezza! Derby încheiat la egalitate, 1-1, după un meci plin de faze spectaculoase

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 octombrie 2019 20:30

Derby-ul dintre FCSB și Dinamo s-a terminat la egalitate, 1-1, într-un meci din etapa a 12-a din Liga 1.

FCSB și Dinamo au jucat minunat, până la capătul resurselor de energie și până la limita la care vă puteți imagina ratări pe un teren de fotbal

Puljici trimite mingea cu capul în bară, aproape de vinclu. Se schimbă porțile și Florin Tănase nimerește și el aceeași bară, cam în același loc. Nu există introducere în acest FCSB-Dinamo, un "Doroftei contra Raul Balbi" transferat în fotbal, o dispută în care nimeni nu se bazează pe eschive, toată lumea cară lovituri.  

S-a marcat deja de două ori. Ciobotariu a înscris primul, cu o lovitură de cap la centrarea din corner a maestrului Nistor, apoi Dennis a devenit complice la golul egalizator. El, Mihai Popescu și Puljici au asistat cum Tănase a controlat mingea în careu ca un băiat mai mare înconjurat de copii în curtea școlii. 

"Tase" i-a trimis balonul lui Coman, apărut din spate, și apărarea dinamovistă l-a condus pe Florinel până aproape de poartă, Puljici și Ciobotariu s-au invitat să intervină, Dennis a căzut în fund când a întins piciorul să-l contreze pe atacantul fecesebist. Fundașii l-au condamnat pe Piscitelli și s-a făcut 1-1.

Tot jocul e un carusel, echipele adună ratări și greșeli defensive. Montini și Neicuțescu irosesc faze convenabile, Nistor trage periculos de la distanță, Piscitelli îi blochează pe Coman și pe Adi Popa.  

Frumoșii din play-out 

E un derby în care tactica nu contează, echipele atacă pe rând ca într-un meci disputat pe teren mic, într-o sală, și 30.000 de oameni îi încurajează pe fotbaliști să continue așa, să nu slăbească ritmul. Ritm de Champions League, organizare de "județeană". 

Dinamo e un amestec de creativitate, viteză și naivitate extremă, Uhrin n-are cum să disciplineze această formație în care toată ofensiva depinde de Nistor, iar apărarea ține numai de ziua și de forma lui Piscitelli, că fundașii au rigiditatea unor statui și tehnica unor zugravi puși să picteze.  

La FCSB, Tănase și Coman dirijează prestația, ei doi sunt cu mult peste valoarea obișnuită a unui jucător din Liga 1. Asistenții play-makerilor au kilograme multe și idei puține. Gnohere e un dulap cu picioare grele, când vrea să dribleze îi pune o "talpă" lui Corbu.

 Arbitrul dă fault invers, pentru "Bizon". Mai scund decât Gnohere, Popa pare și mai gras, când pornește pe contraatac se rostogolește cu tot cu minge spre colțul careului dinamovist. Și personajele improprii pentru fotbalul profesionist, așa cum sunt "Bizonul" și "Motoreta", fac parte din peisajul spectaculos al derby-ului. Echipele își răsplătesc suporterii cu frumusețea acestei partide. Când se uită pe clasament, pe fani îi ia durerea de cap!

FCSB - Dinamo 1-1

  • Au marcat: Fl. Coman '28 / D. Ciobotariu '9

30.235 de suporteriau fost prezenți la derby-ul FCSB - Dinamo

GALERIE FOTO CU FAZA GOLULUI DINAMOVIST!

+22 FOTO

FINAL DE MECI!

min. 90+4: Brito debutează pentru Dinamo. Acesta intră în locul lui Moldoveanu.

min. 90+2: Moruțan trimite spre poartă de la 16 metri și mingea e foarte aproape să fie ajunsă de Gnohere, însă acesta ratează intercepția și balonul trece pe lângă buturile dinamoviste.

min. 90: Florinel Coman execută aproape perfect lovitura liberă, dar Piscitelli a avut o paradă fantastică.

min. 87: Ciobotariu vede cartonașul galben pentru un fault dur la Florinel Coman, moment în care Gnohere le cere suporterilor să-i susțină pe roș-albaștri.

min. 79: Adi Popa centrează în fața porții și Gnohere trece pe lângă minge, dar arbitrul ridică fanionul pentru un ofsaid.

min. 77: Dan Nistor e și el avertizat pentru un fault asupra lui Ovidiu Popescu.

min. 76: Moruțan ia o primă acțiune pe cont propriu, dar e oprit în careu.

min. 74: Olimpiu Moruțan îi ia locul lui Cristi Tănase la FCSB. De partea cealaltă, Daniel Popa intră în locul lui Mihai Neicuțescu.

min. 74: Ovidiu Popescu primește cartonașul galben pentru un fault în jumătatea adversă asupra lui Dan Nistor.

min. 72: Florin Tănase execută lovitura liberă, dar mingea se duce mult peste poartă!

min. 70: Florin Tănase înscrie, dar Istvan Kovacs anulează reușita pentru că fluierase un fault la marginea careului.

min. 67: Neicuțescu e văzut bine în careu, dar șutul său cu piciorul stâng trece pe lângă stâlpul din dreapta porții lui Bălgrădean.

min. 65: Adi Popa șutează de la 30 de metri, dar mingea e deviată în corner.

min. 60: Răuță intră în locul lui Mrzljak.

min. 59: Oaidă vede și el cartonașul galben!

min. 55: Moldoveanu trimite în fața porții, dar Iulian Cristea respinge cu vârful ghetei din fața lui Montini.

min. 52: Florin Tănase reia cu capul, dar mingea lovește bara transversală. Dinamoviștii resping, dar balonul ajunge la Ovidiu Popescu. Acesta șutează de la 20 de metri puțin pe lângă poarta „câinilor”

min. 51: Adi Popa trece de Corbu, intră în careu și șutează la colțul scurt, dar Mihai Popescu respinge în corner.

min. 49: Jucătorii lui Vintilă s-au instalat în jumătatea adversă, de unde încearcă mai multe șuturi, dar de fiecare dată dinamoviștii se interpun și resping.

min. 46: Adrian Popa are o primă ocazie, dar șutul său la colțul lung din 13 metri e respins perfect de portarul dinamovist.

min. 46: Adrian Popa îi ia locul lui Ionuț Vînă, iar Gnohere intră în locul lui Dennis Man.

PAUZĂ!

min. 45+2: Trei ratări într-o singură fază pentru dinamoviști! Popescu trimite, cu capul, Planici respinge, mingea ajunge la Montini, care șutează și el pe spațiul porții, dar din nou Planici respinge și Puljici își încearcă și el norocul, însă trimite în bară.

FCSB - DINAMO 1-1 / VIDEO+FOTO La grande bellezza! Derby încheiat la egalitate, 1-1, după un meci plin de faze spectaculoase

min. 45+1: Vînă vede cartonașul galben pentru un fault!

min. 43: Cristi Bălgrădean are o paradă de zile mari în fața loviturii de cap a lui Montini din careu. 

min. 38: Oaidă ia o acțiune pe cont propriu, dar Moldoveanu recuperează!

S-a reluat meciul după 10 minute de pauză!

min. 32:27: Arbitrul Istvan Kovacs întrerupe meciul pentru că suporterii dinamoviști au aruncat cu bețe în direcția lui Florinel Coman, care trebuia să execute un corner. În plus, ultrașii „câinilor” au avut scandări rasiste la adresa lui Coman și l-au lovit pe Kovacs cu o brichetă în cap. „Centralul” invită ambele echipe să se îndrepte către vestiare. Meciul e întrerupt pentru 10 minute.

+4 FOTO

min. 30: Florinel Coman primește cartonașul galben pentru că a aplaudat ironic galeria dinamovistă! În acest timp, un meleu se naște în careul „câinilor”. Corbu îi bagă mâna în gât lui Tănase, iar ambii sunt avertizați.

+4 FOTO

min. 28: GOOOL FCSB! Florinel Coman egalează după o fază în care Panțîru și Florin Tănase au pasat metru pătrat, fără să fie atacați decisiv de „câini”. Șeptarul roș-albaștrilor înscrie cu un gol printre picioarele portarului.

min. 27: Mihai Neicuțescu vede al treilea cartonaș galben al dinamoviștilor, după un fault din spate asupra lui Dennis Man.

min. 26: Florinel Coman își mai încearcă o dată norocul și șutează de la 25 de metri. Piscitelli reține în doi timpi.

min. 24: Manea centrează de pe partea dreaptă, dar Piscitelli reține fără emoții.

min. 22: Laurențiu Corbu e la pământ! Dinamovistul s-a ales cu nasul spart după duelul cu un adversar.

min. 17: Puljici vede cartonașul galben pentru un fault dur la mijlocul terenului asupra lui Vînă.

min. 14: Florinel Coman driblează în careu, dar Mihai Popescu blochează șutul stelistului.

min. 9: GOOOL DINAMO! Denis Ciobotariu marchează cu capul de lângă Oaidă, după un corner executat de Dan Nistor de pe partea dreaptă a terenului.

min. 7: Ovidiu Popescu centrează în fața porții, dar Florin Tănase reia defectuos dintr-o poziție de ofsaid, deși pe reluări se vede că jucătorul roș-albaștrilor era într-o poziție corectă de joc.

min. 4: Moldoveanu e căzut în propria jumătate, după un duel cu Panțîru. Dinamovistul are nevoie de îngrijiri medicale.

min. 3: Florinel Coman șutează de la 20 de metri la colțul lung, dar Piscitelli reușește un plonjon superb și respinge în lateral. „Câinii” îndepărtează pericolul.

min. 2: Ioan Filip vede primul cartonaș galben la meciului, după ce a oprit la mijlocul terenului o acțiune promițătoare a lui Ovidiu Popescu.

min. 1: Roș-albaștrii pasează la mijlocul terenului, dar pierd mingea după ce Dennis Man alunecă. Dinamoviștii încearcă un contraatac, dar pierd mingea la 30 de metri de poarta adversă.

A început meciul! FCSB are lovitura de start! Roș-albaștrii au intrat pe teren cu tricouri negre imprimate cu chipul lui Rică, un suporter al echipei care a murit zilele trecute din cauza cancerului. Jocul a început cu o întârziere de două minute din cauza petardelor aruncate din peluza dinamovistă.

Echipele de start:

FCSB: Bălgrădean - Cr. Manea, I. Cristea, Planici, Panțîru -  Vînă, Oaidă, Ov. Popescu - D. Man, Fl. Tănase, Fl. Coman 
Rezerve: Vlad, Crețu, Gnohere, Moruțan, Moutinho, Popa, Ciorbadjiski
Antrenor: Bogdan Argeș Vintilă

Dinamo: Piscitelli - Ciobotariu, Puljici, Popescu, Corbu -  Filip, Mrljak - Moldoveanu, Nistor,  Neicuțescu - Montini 
Rezerve: Straton, Klimavicius, Grigore, Moura, Răuță, Brito, Popa 
Antrenor: Dusan Uhrin

Stadion: Arena Națională
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei) / A1: Vasile Marinescu (București) / A2: Ovidiu Artene (Vaslui) / Observator: Alexandru Deaconu (București)

de Dănuț-Iulian Pitaru

Vezi și: 

FCSB - DINAMO // FOTO Interviu inedit cu Natalia Mateuț: „Am avut doi iubiți și ambii l-au avut pe tata idol! Eu spuneam «Lasă, că acum ești combinat cu fiică-sa!»” :D

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (441)
 •  06 Octombrie 2019, 06:48

Nimic despre penalty-ul nedat lui Dinamo de hoțul de kovacs!? Atunci cine-i sclav la palatul cu lei hauriți!?

hermannstaedler
hermannstaedler  •  06 Octombrie 2019, 01:16
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

ni nu ma mai obosesc sa raspund la manele. steaua lu talpanica si a prostilor sa fie acolo, la burdihanele cu epoleti, pentru mine e mai importanta FC Selimbar la amatori

llocomotivalibera
llocomotivalibera  •  06 Octombrie 2019, 01:05
Postat de hermannstaedler pe 06 Octombrie 2019, 01:03

Ziceam de Steaua adevărată, nu clona de la amatori

corect Steaua lui Talpan nu clona fcfcsb...in sfarsit judeci

Vezi toate comentariile (441)
Comentează