FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

Sărăcie și pandemie: FCSB și Dinamo au schimbat strategia în această vară

Articol de , , - Publicat luni, 31 mai 2021 08:57 / Actualizat miercuri, 24 august 2022 11:45

Cluburile mari din Liga 1 nu-și mai permit să călătorească în străinătate pentru cantonamentul din vară. FCSB se va antrena în baza proprie din Berceni, Dinamo se va duce la Bistrița, într-un stagiu pe care-l achită un sponsor membru al DDB.

Pandemia de coronavirus a șubrezit economia cluburilor și a înăsprit condițiile de călătorie în străinătate, motive pentru care echipele românești nu mai țin neapărat să treacă granița pentru pregătirea dinaintea sezonului.

Pentru FCSB a existat și varianta Apeldoorn

FCSB a mers în Turcia la nivelul maxim al pandemiei, atunci când echipa lui Becali a riscat să fie carantinată la întoarcerea în București, doar ca să beneficieze de condiții foarte bune pentru antrenamente. În iarnă, FCSB a mers în Turcia și a aranjat acolo un amical cu un mic club din zona Antalya, a denumit partida „Corendon Cup", pentru ca delegația să poată pretinde, la revenirea în București, că a participat într-o competiție internațională, deci era cazul să fie scutită de la carantinare. 

Acum însă, nu mai e foarte interesată să schimbe țara, se va pregăti în baza proprie din Berceni. Roș-albaștrii au condiții foarte bune la ei acasă. Riscă doar ca vremea să îi încurce, dacă va fi foarte cald în perioada următoare.

Clubul luase în calcul și un stagiu în Olanda, însă jucătorilor le-a fost transmis că rămâne „în picioare" doar cantonamentul din curtea proprie.

Dinamo merge la Bistrița

Dinamo e într-o situație chiar mai proastă. „Câinii" nu au la Săftica niște condiții așa cum are FCSB în Berceni. Managerul Mario Nicolae a și spus recent că baza tradițională a roș-albilor necesită investiții mari pentru a fi adusă într-o condiție specifică fotbalului profesionist din prezent. Banii necesari pentru modernizare nu există, dinamoviștii au alte probleme mai mari de rezolvat.

Rezolvarea a găsit-o unul dintre sponsori, membru al asociației „Doar Dinamo București". El achită costurile pentru un stagiu de pregătire în Bistrița. Vremea ar trebui să fie mai bună acolo decât este în București, doar că nu le va fi ușor oamenilor lui Uhrin să-și găsească și adversari pentru meciuri amicale.

Campioana CFR și-a făcut deja programul, dinainte să obțină al patrulea titlu la rând, și va merge în Austria, unde vișiniii vor disputa patru sau cinci meciuri amicale. 

VIDEO Dorinel Munteanu vorbește la GSP Live despre problemele de la FCSB: „Nici n-are rost să mai spun cine antrenează acolo”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Gigi Becali s-a săturat de el! Patronul FCSB vrea să dea afară un titular

Deian Sorescu, dezamăgit de perioada petrecută la Dinamo: „Mă așteptam să câștig trofee, credeam că fac un pas mare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
creeperno999
creeperno999  •  31 Mai 2021, 22:39

E frumoasa Bistrita

rooster_adevarat
rooster_adevarat  •  31 Mai 2021, 18:07

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează