FOTBAL  »  Superliga  »  DERBY

FCSB - DINAMO // E Derby de România o farsă? Florin Călinescu, devastator: „Steaua-Dinamo e o rușine a fotbalului, o mizerie. Eu n-am 18 ani, nu pot fi păcălit”

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 octombrie 2019 12:51

FCSB și Dinamo se înfruntă astăzi, de la 20:30, pe Arena Națională. Într-un interviu acordat în trecut pentru Gazeta Sporturilor, Florin Călinescu vorbea despre fundamentul greşit al derby-ului, considerând că partida este doar un produs al epocii comuniste.

  • FCSB - Dinamo e liveTEXT de la 20:30, liveTEXT AICI și în direct pe TV Telekom Sport 1, TV Digi Sport 1 și Look Sport.

Într-un interviu acordat cu mai mulți ani în urmă pentru Gazeta Sporturilor, Florin Călinescu vorbea despre fundamentul greşit al derby-ului, considerând că partida este doar un produs al epocii comuniste.

- În ultimii ani, meciurile dintre Steaua şi Dinamo au fost branduite cu „Derby de România”. Sunteţi de acord cu sintagma?
- Ce derby de România? E un omagiu adus Moscovei, o vizită la muzeul comunismului, o amintire a unui fotbal mincinos. Dacă se reînfiinţau echipele de tradiţie după 1990 şi îşi disputau ele titlul ăsta, era altceva.

- Vorbim totuşi de cel mai aşteptat meci al sezonului.
- Aşteptat? De ce? Ce fotbal să vreau eu de la Steaua şi Dinamo? Nu de la echipele astea vin şi jucători la naţionala României? E ca un meci între un şchiop căruia îi lipseşte şi-o mână şi un orb care nici n-aude.

„Derby? E o ruşine a fotbalului, o mizerie”

- Cifrele dezvăluie totuşi interesul publicului pentru Dinamo - Steaua, chiar disputat în condiţiile despre care vorbiţi.
- Eu rămân la părerea că e o ruşine a fotbalului şi a istoriei. N-am 18 ani, eu nu pot fi păcălit. Ca mine sunt mulţi care ştiu cum s-a făcut şi echipa Stelei care a luat Cupa Campionilor Europeni în '86. Au fost luaţi cu japca jucătorii cei mai buni din ţară şi duşi acolo pentru că era Partidul care hotăra tot.

- Cu toate acestea, e cea mai importantă performanţă a fotbalului românesc pe plan internaţional.
- Şi Liverpoolul meu are multe Cupe, dar nu ştiu să fie vreuna luată după ce a venit Regina şi a dictat să fie aduşi jucători cu forţa pe Anfield.

Vezi și:

FCSB - DINAMO // Dan Negru, revoltat înainte de Derby: „S-a ales praful! Băi, cum ați distrus tot?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (75)
stefy29
stefy29  •  24 Februarie 2020, 08:30

Cu hidosenia *** cum ramane? Cazul acestei echipe este cu mult mai grav. Aceasta facatura pe langa faptul ca a fost primita in 2013 direct in liga a 2-a, ea nici nu exista pana atunci.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10157544851293399
Calin Calimaneanu  •  06 Octombrie 2019, 09:07

Iar nu respectati deciziile in vigoare ale legilor din Romania. Este vorba despre un meci fcsb-dinamo. Va voi reclama direct la CNA in sperantq ca vor inchide ciorna asta pe care o mazgaliti zi de zi numita gsp.

1481084495321258
Nicolae Madalin-Marius  •  05 Octombrie 2019, 19:28

În epoca Ceausescu Steaua București a câștigat Cupa Campionilor Europeni iar Dinamo Bucuresti a jucat semifinalele Cupei Cupelor si din concentratia asta echipa Națională a ajuns în sferturile de finală ale CM 1994 !!!!!!!!!!! Florin Călinescu sa-si vadă de chestionea lui si sa se lase de comentarii despre fotbal!!!! Sa întrebat vreodată cum a câștigat Real Madrid trei Liga Campionilor la rând ,a fost meritul lui Zidane sau altceva ?!!!!!!!!!! Vechea Steaua București și Dinamo Bucuresti sunt embleme ale fotbalului Românesc, dacă aceste echipe nu erau ,fotbalul Românesc nu avea nici o glorie până acum !!!!!!! De cand astea două echipe nu își mai spun cuvantul, fotbalul Românesc n-a mai făcut nici o performanța!! Nnn

Vezi toate comentariile (75)
Comentează