FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

Edi Iordănescu, după prima victorie la FCSB: „Rezultat istoric. Nu ies din direct până nu fac o dedicație”

Edi Iordănescu, antrenor FCSB // foto: GSP +22   FOTO
Edi Iordănescu, antrenor FCSB // foto: GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 septembrie 2021 23:45 / Actualizat luni, 13 septembrie 2021 00:26

Edi Iordănescu (43 de ani), antrenorul lui FCSB, a comentat prima sa victorie pe banca roș-albaștrilor, un istoric 6-0 cu Dinamo. 

„Ne-am gândit să pregătim jocul cât mai bine, mă bucură atitudinea echipei. Trebuie să regăsim spiritul, asta nu se poate întâmpla decât cu ajutorul suporterilor, dar trebuie să ne ajute și rezultatele. Pentru mine e important să accelerăm procesul, sunt multe puncte de recuperat. S-au pierdut multe puncte, nu prea ne permitem pași greșiți. 

Au fost foarte multe elemente potrivite. Scorul este pentru suporteri, punctele pentru echipă. Rezultatul intră în istorie, băieții au scris o pagină frumoasă din istoria acestui derby. Am căutat încă de la început să avem mingea, în prima parte din prima repriză am fost atenți, apoi am marcat și ne-am descătușat. 

O seară frumoasă, un nou început, nu e ușor după ce iei 4 goluri la Cluj să marchezi 6 cu Dinamo. Încercăm din acest joc să construim o fundație pentru ce urmează, pentru atitudinea din jocurile viitoare, entuziasmul nostru”, a spus Iordănescu la TelekomSport. 

Edi Iordănescu: „Fotbalul românesc are nevoie de un Dinamo puternic”

„Nu s-a întâmplat nimic special față de ce se întâmplă la alte jocuri. Dacă aș spune că aș fi pregătit mai special acest joc, nu aș fi sincer. Am făcut același lucru, am încercat să motivăm echipa, să reparăm moralul după meciul de la Cluj. Încerc să țin echipa departe de comentariile negative pentru ca jucătorii să arate fotbalul pe care îl antrenăm zi de zi.

Mă bucură că au marcat Keșeru și Gheorghe la debut, că au marcat 6 jucători diferiți, e nevoie pentru ce urmează. Am căutat victoria, punctele, nu m-am uitat la rezultat. M-a interesat să ieșim din starea asta proastă. Jocul a fost unul bun, cu multe momente foarte bune. E o seară bună, dar mă știți: și când a fost un moment greu, ca la Cluj, și când au fost momente frumoase, am încercat deja să mă gândesc la ce urmează.

Am bătut un Dinamo care este jos, dar Dinamo este un club de care fotbalul românesc are nevoie. Un club cu fani, sunt realist și spun că fotbalul românesc are nevoie de Rapid puternic, de Dinamo puternic”, a adăugat antrenorul vicecampioanei. 

Ca să nu ies din direct fără să nu fac o dedicație: ieri a fost cununia surorii mele și am fost lângă echipă, nu lângă ea. Îi urez fericire multă, casă de piatră. Sunt obișnuit, am lipsit și la nunta fratelui meu, și la botezul copilului meu cel mare, dar până la urmă muncesc pentru familie.

Avem nevoie să îl recâștigăm și pe Budi, avem nevoie de jucătorii accidentați: Tase, Florinel, toți cei cu probleme, precum Panțîru. Și Burlacu, am nevoie de toți, vor veni jocuri grele în continuare. Vine un meci foarte dificil la Craiova, precum cel de la Cluj.

E important că Iulian Cristea și-a îndeplinit sarcinile postului, e un jucător important care a arătat putere, agresivitate, a recuperat multe mingi.

- Edi Iordănescu, antrenor FCSB

Cele mai tari imagini din FCSB - Dinamo:

+18 FOTO

Citește și alte știri despre FCSB - Dinamo: 

Steliano Filip nu trebuia eliminat! Verdict clar la faza care a „dinamitat” derby-ul FCSB - Dinamo

Ultrașii lui Dinamo n-au mai suportat umilința » Ce s-a întâmplat la pauza derby-ului cu FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
318812238881711
Marco Marco Popa  •  13 Septembrie 2021, 09:11

Rezultatul de aseara e mincinos, stelistul meciului a fost Kovaci, centralul! inca din minutul 2 a inchis ochii la un fault din spate de galben facut de ***... faulturi asemanatoare cu cotul sus , dinamo primea galben, oile nimic...pt fault fara minge se da galben, istvan se uita in alta parte... rosu inventat, acolo s a rupt meciul, pana in minutul 38 era 1-0 , nu era nimic clar ca si rezultat... nici argaseala nu ar fi reusit asa meci bun pt ***, istvan merita toata spaga primita!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

c23665
c23665  •  13 Septembrie 2021, 08:15
Postat de baddog26 pe 13 Septembrie 2021, 07:20

Vezi tu, câteodată, rzultatul ynui meci piate fi inselator. La Cluj, s a jucat pe un teren plin cu apa, in prima repriza, a fost un meci extrem de exhilibrat. Dupa gafa lui Vlad cand s a dacut 2-0,s a terminat meciul si CFr practic a zburdat pe teren. Meciul ala, nu arata beaoarat diferenta dintre cele 2 echipe, cum nici acest 6-0,nu este neaparat edificator. Trist este ca echipele românești, in Europa, sunt calcate in picioare de echipe de pluton!

Asa e. La noi e obiceiul de a sari de la o extrema la alta. Constanta rezultatelor si a jocului arata valoarea. Din pacate, acum. doar Dinamo si Gaz Metan sunt... constante!!!

silvio_
silvio_  •  13 Septembrie 2021, 08:12
Postat de imgb pe 13 Septembrie 2021, 02:37

Asta la tine e bine ?...hahaha....6-0 cu copii....urmeaza bataile....

Torje e copil? Cosmin Matei e copil? Sorescu e copil? Rauta e copil? Bai, noi in CUPA v-am UMILIT cu o echipa de copii, 3-0! 1-2-3-4-5-6!!!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează