FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - SEPSI

FCSB / EXCLUSIV Mihai Teja e deja condamnat! » Gigi Becali a început să-i caute înlocuitor, dar nici măcar Luțu nu-l poate ajuta acum

Articol de , , - Publicat vineri, 05 aprilie 2019 09:00

Mihai Teja, antrenorul angajat în decembrie la FCSB, s-a salvat de la demitere cu victoria contra Craiovei (3-2). Gigi Becali îi căuta înlocuitor înaintea derby-ului cu oltenii. 

A ajuns de curând la FCSB, deja se pregătește să plece! Becali și-a pierdut încrederea în Mihai Teja mai devreme decât își consumase creditul pentru Nicolae Dică, așa că s-a apucat să caute un "principal" nou! Ori de acum, ori pentru sezonul viitor, fiindcă soluțiile pe care le-a mai testat el în ultima vreme sunt blocate momentan de contracte.

Surse apropiate de patronul FCSB susțin că el s-a gândit de acum trei săptămâni să-l dea afară pe Teja și a pornit de atunci căutarea unui înlocuitor, s-a interesat de soluțiile la care ar putea să apeleze.

Înfrângerea cu Viitorul, 1-2, l-a convins că echipa nu arăta așa cum voia. Mihai a scăpat până la urmă de demitere cu două victorii, una lejeră cu Astra și încă una în derby-ul rundei trecute, cu Craiova. Antrenorul a mai câștigat niște timp în felul ăsta, dar patronul a rămas cu impresia că tehnicianul de 40 de ani nu e potrivit să conducă echipa la nivelul la care spera el în decembrie, când l-a angajat.

Pe Teja l-ar salva mai departe doar scenariul cel mai optimist, adică un parcurs cu victorii pe linie încheiat cu câștigarea campionatului.  Dacă nu se va întâmpla așa, FCSB o să fie condusă de altcineva în sezonul următor.

4 ținte de neatins

Numele pe care le-a mai luat în calcul Becali în ultimele luni sunt inaccesibile momentan, întrucât au legături ferme cu alte cluburi:

  • Laurențiu Reghecampf e la Al Wasl, din Emiratele Arabe Unite, cu care a semnat chiar în iarna trecută, când Gigi îl chema să-l schimbe pe Dică. Reghe a semnat în martie prelungirea acordului cu Al Wasl până în 2021, cu 3,5 milioane de dolari pe sezon. Dacă în decembrie a ales banii arabilor, nu revenirea la Steaua, n-ar avea de ce să calculeze altfel în perioada următoare.
  • Marius Șumudică e și el prins la Al Shabab, din Arabia Saudită. Șumi e unul dintre antrenorii pe care Becali îi apreciază cel mai mult, există și o relație de amiciție între ei doi. Numai că Marius e într-o situație asemănătoare cu a lui Reghe, prea bine plătit ca să se întoarcă în Liga 1, cu 1,5 milioane de dolari anual, și mai are de riscat și statutul de glorie rapidistă, pe care l-ar ciobi dacă s-ar angaja la Steaua.
  • Edward Iordănescu are și el contract, cu Gaz Metan, și și-a asumat reformarea formației din Mediaș, care își va propune calificarea în play-off în stagiunea următoare. Becali a discutat cu Edi de mai multe ori, însă nu l-a ofertat concret niciodată, întrucât fiul lui Anghel Iordănescu nu e un antrenor comod pentru Gigi, ține să hotărască singur în toate problemele tehnice ale echipei. Așa ceva patronul FCSB nu acceptă.
  • Dan Alexa a fost chiar aproape să semneze cu Steaua în decembrie, când Gigi l-a preferat până la urmă pe Teja. Alexa se poate despărți ușor de Călărași, doar că el are două minusuri: rezultatele cu Dunărea nu-l recomandă pentru un salt în carieră și e într-un conflict public cu Mihai Stoica, deci i-ar fi imposibil să colaboreze cu managerul. 

8meciuri are Teja la FCSB: 4 victorii, 3 egaluri și o înfrângere. A câștigat 15 puncte și a readus echipa pe locul al doilea după victoria cu Craiova, pe poziția de pe care o preluase de la Dică

Cele mai scurte mandate cu Becali patron:

  • Pedrazzini - 1 lună
  • I. Dumitrescu - 1 lună și o săptămână
  • D. Munteanu - 1 lună și jumătate
  • V. Pițurcă - 1 lună și 3 săptămâni
  • S. Cârțu - 2 luni
  • Gh. Hagi - 3 luni
  • Cr. Bergodi - 3 luni
  • R. Levi - 3 luni și jumătate

I-a aruncat planurile la coș

Becali l-a prezentat pe Teja în decembrie, când l-a angajat, ca pe un antrenor care avea să schimbe stilul echipei într-unul mai spectaculos: "Toți cu care m-am consultat mi-au spus că Mihai e un antrenor de posesie, deci e exact ce caut eu. El mi-a explicat că nu poate echipa să paseze mult cu mijlocași lenți ca Filip, deci Filip va mai juca doar în apărare de acum înainte!". Au fost aduși Florentin Matei și Adrian Stoian, mijlocași considerați potriviți pentru stilul tehnic din visul patronului. Gigi a renunțat între timp la Matei și la Stoian și tot Filip e mijlocașul de bază. 

"N-are minte în cap!"

Machedon și prieten de familie cu Becali, Teja părea să vină cu un statut diferit de al predecesorului Dică. Nu a scăpat nici el de comentariile agresive ale patronului. După 1-2 cu Viitorul, Gigi l-a jignit prima dată pe antrenor: "E Gnohere vinovat? Nu, suntem noi, că nu-l folosim constant și d-aia ratează, că n-are continuitate! Noi n-avem minte în cap! Bagă-l, bă, pe Gnohere! Tu-l bagi pe Matei?". Teja își permisese să nu anticipeze schimbările pe care le-ar fi făcut Becali. 

Luțu încă n-are diploma

FCSB are deja un antrenor pregătit pentru viitor, însă el nu poate să funcționeze acum ca "principal" în Liga 1. E vorba despre Ionuț Luțu, șoferul-valet al lui Becali. "Pe Luțu nu-l pun secund, el va fi direct principal! O să vedeți c-o să aibă Steaua rezultate foarte bune cu Luțu pe bancă!", a anunțat Gigi. Luțu frecventează cursurile pentru licența Pro, dar va mai dura un an până când o să obțină calificarea necesară unui antrenor din prima ligă. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
ali.bec
ali.bec  •  06 Aprilie 2019, 10:13
Postat de spinoza pe 05 Aprilie 2019, 13:45

Fumigene trase de jurnalisti care nu mai au subiecte! Teja o sa antreneze FCSB si in urmatorul an!

E evident ca nu va fi antrenor. N-a (mai) fost de cind a ajuns pe banca ciobanului

fairplayromania
fairplayromania  •  05 Aprilie 2019, 23:32
Postat de cneius pe 05 Aprilie 2019, 18:48

"Mihai Teja e deja condamnat!" Prost e ca nu va da in judecata pentru aberatiile scrise !

Aşa este, ai dreptate....

861553623922104
Gigel Borcanel  •  05 Aprilie 2019, 21:45
Postat de Emilian Stan pe 05 Aprilie 2019, 19:41

Ziaristilor care sunteti voi ziaristi, aveti informatii sigure ca vrea vrea sa-l dea afara sau doar bateti campii? Eu cred ca Teja trebuie lasat sa continue minim un an. FCSB joaca in sfarsit fotbal. E nevoie de continuitate, pastrat antrenorul si lotul, altfel n-ai cum sa obtii performante.

*** În altă ordine de idei Gigel ar trebui să îşi ia licenţa: stă frumos cu sceptrul pe bancă, face economie la remuneraţia antrenorului şi la abonamentul de telefon, pentru că nu ar mai trebui să o sune pe *** din două în două minute. Iar după meci, pac, la declaraţii, lucrul pe care îl iubeşte cel mai mult.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează