FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Experimentul lui Becali pune un fotbalist într-o situație șocantă: semnează sau plătește 5 milioane de euro!

Gigi Becali / Sursă foto: Arhivă GSP +15   FOTO
Gigi Becali / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de , , - Publicat miercuri, 23 martie 2022 23:43 / Actualizat miercuri, 23 martie 2022 23:52

Gigi Becali l-a scos din lotul lui FCSB pe Claudiu Keșeru și insistă să-l folosească pe Ivan Mamut ca să-l evalueze până în decembrie, când croatul ar trebui să parafeze un nou contract cu FCSB, conform unei clauze care-l face dator vândut. 

Ivan Mamut e subiectul noului experiment pe care îl derulează Becali. Croatul a stat pe bancă și în tribună multă vreme, acum a devenit titular și e testat pentru ca patronul să stabilească dacă el ar fi sau nu bun să continue la FCSB și în anul următor.

Nici Tavi Popescu, nici Tănase » Fotbalistul de la FCSB care l-a dat pe spate pe Șumudică: cum l-a caracterizat
FCSB
Nici Tavi Popescu, nici Tănase » Fotbalistul de la FCSB care l-a dat pe spate pe Șumudică: cum l-a caracterizat

Mamut continuă la FCSB și dacă nu e bun

Atacantul a fost titular și în etapa trecută, în victoria cu FC Argeș, în care a creat un penalty în careul propriu după ce și-a lovit un adversar cu genunchiul în cap. A fost schimbat imediat după pauză. 

Becali insistă că vrea să îl verifice pe Mamut pentru a vedea dacă jucătorul croat merită să primească un contract nou. 

Experimentul lui Becali pune un fotbalist într-o situație șocantă: semnează sau plătește 5 milioane de euro!
Mamut a ajuns la FCSB la începutul sezonului, de la CSU Craiova

În realitate, apropiați ai fotbalistului detaliază datele surprinzătoare din acordul pe care Ivan îl are acum cu clubul. Vârful are deja semnat un contract valabil până în iunie 2023, deci nu ar fi nevoie ca el să fie testat, va fi fotbalistul FCSB-ului până în vara anului viitor indiferent de randamentul pe care-l va avea.

Acordul mai conține o clauză șocantă: Mamut s-a angajat să semneze, cel mai târziu în decembrie anul acesta, prelungirea până în 2026, altfel trebuie să plătească o despăgubire de cinci milioane de euro!

„O astfel de clauză e ilegală, e ilegală oricare clauză unilaterală din contracte. Condițiile pot fi stabilite doar în oglindă, adică să și le asume ambele părți”, explică un avocat cu experiență în fotbal.

Becali i-ar putea cere bani mulți lui Mamut

Dacă Mamut nu semnează până la sfârșitul acestui an un contract nou valabil până în iunie 2026, Becali l-ar putea acționa în instanță ca să îi ceară cinci milioane de euro! Ar fi un proces fără precedent în fotbalul românesc, unul în care un jucător devine dator fiindcă a uitat sau nu a vrut să iscălească un angajament.

Ivan câștigă 10.000 de euro lunar acum și ar mai fi primit un bonus de 20.000 de euro dacă aduna 20 de partide în acest sezon, cu condiția ca în fiecare meci să fi jucat minimum 45 de minute.

Deocamdată a prins doar patru jocuri care se încadrează în clauza aceasta și mai sunt numai opt etape din play-off, deci croatul nu mai are cum să obțină premiul. În caz că i se va oferi semnarea unui nou contract, el va căpăta un venit dublu, de 20.000 de euro

Mamut, un gol în 18 luni!

Mamut are 24 de ani și a ajuns la FCSB de la Universitatea Craiova, ca parte dintr-un schimb în care Ionuț Vână a trecut la olteni, iar Andrei Burlacu a mers și el la roș-albaștri. 

Craiova îl adusese ca o soluție de rezervă pentru golgheterul Koljic, însă randamentul lui Mamut a fost foarte slab, el nici măcar nu s-a apropiat de valoarea pe care a demonstrat-o bosniacul. Universitatea îl luase de la Inter Zapresici, din liga a doua croată. 

În ultimele 18 luni, Mamut a marcat un singur gol! El a înscris într-un egal al Craiovei cu FC Argeș, 1-1. La FCSB încă nu a marcat în campionat, deși a adunat deja șapte partide. 

Nu contează ce faci, ci dacă te place Gigi Becali

Ivan Mamut e titular, iar Keșeru vede meciurile din tribună, deși românul are cinci goluri în zece meciuri bifate ca titular în sezonul acesta. 

Claudiu mai are contract doar până la vară, deci el va pleca de la FCSB după sfârșitul campionatului. Mihai Stoica a povestit că el și antrenorul Petrea au încercat să-l convingă pe Becali că ar fi bine să-l folosească pe Keșeru în meciurile care au mai rămas, dar patronul i-a refuzat.

„Keșeru a avut destule ocazii să joace, nu va mai fi pe teren! I-am spus încă din iarnă să plece, dar nu a vrut” e opinia lui Becali.

Dacă ar fi plecat în iarnă, Claudiu ar fi rămas șomer șase luni, pentru că el bifase deja două cluburi în sezonul acesta, iar regulamentul nu-i permitea să semneze și cu al treilea.

Avem cifrele! Atacantul plecat din Liga 1 se umple de bani după oficializarea transferului în străinătate: mai bine plătit decât Deac sau Florinel Coman!
TRANSFER
Avem cifrele! Atacantul plecat din Liga 1 se umple de bani după oficializarea transferului în străinătate: mai bine plătit decât Deac sau Florinel Coman!

Ucrainenii nu semnează cu FCSB

Becali a anunțat că la FCSB ar putea evolua până la vară trei jucători de la Dinamo Kiev: Stepanenko, Sydorchuk și Kryvtsov.

Primii doi au dezmințit deja informația. Mijlocașul defensiv Stepanenko a scris pe Instagram că știrea a fost una falsă. Sidorciuk, tot închizător, e căpitanul lui Dinamo și a declarat pentru DigiSport că nici măcar nu se mai gândește la fotbal: 

Nu se pune problema să joc pentru FCSB, iar gândurile mele sunt numai la țara mea aflată în război, nu-mi arde să joc fotbal!”. Cei trei ucraineni sunt în București.

Becali o ajută pe Dinamo Kiev, prin intermediul lui Mircea Lucescu, și le pune la dispoziție ucrainenilor baza din Berceni a FCSB pentru un meci din Youth League cu Sporting Lisabona.

VIDEO Gigi Becali, despre revenirile lui Keșeru și Andrei Vlad: „Pe mine mă întrebați?”

Citește și alte știri desore FCSB: 

MM Stoica iese la atac și îl pune la zid pe preparatorul-bătăuș: „Are probleme, îi recomand eu un psihiatru”

VIDEO Gigi Becali surprinde: „Edi a procedat corect, Olaru nu era de luat la națională”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (45)
adriann_
adriann_  •  24 Martie 2022, 16:55
Postat de andrei.steaua pe 24 Martie 2022, 11:33

Adică Mamut a semnat contractul dar nu a acceptat o clauza din contract :))))))) așa prost te-ai născut sau este efectul intern arii? Cum sa îți spun eu tie sa pricepi… tu dacă semnezi cu Telekom ai acceptat contractul? Da Integral? Da, ca nu poti semna partial. Ai acolo penalizări dacă nu respecți anumite clauze? Da. Așa si asta, si-a asumat ca dacă vrea sa plece plătește o suma ( repet, oricum nu contează, astuia ii da Becali bani sa plece, nu invers ). Ia zi, la ce etaj ești, poti sa cobori sau nu te lasă?

Sarmane amarat, una e contractul si alta e un acord (evident ilegal) pe care ciobanul i l-a impus :)) Hai, mai auto-umileste-te un pic, stiu ca poti :))

fcsarbitrii
fcsarbitrii  •  24 Martie 2022, 14:56
Postat de janos1907 pe 24 Martie 2022, 10:32

De ce un user numit andrei.steaua sustine FCSB-ul, rivala echipei din numele sau? E ca si cum eu m-as numi JanosCFR si as tine cu U Cluj.

pt.ca e un prost cu diploma.

janos1907
janos1907  •  24 Martie 2022, 12:29
Postat de legio.sud pe 24 Martie 2022, 12:15

Nu te mai forța , dacă respectivul este fan kvsc , nu înțelege !

Tu nici nu stii sa pui semnele alea de punctuatie lipite de cuvinte si-mi spui mie ca nu inteleg ceva? Sa nu mai zic faptul ca n-are niciun sens in discutia de fata ce ai spus tu.

Vezi toate comentariile (45)
Comentează