FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - FCSB

ANALIZĂ GSP „Regele” Gică Hagi, dominat de „pionul” Elias Charalambous » Antrenorul de la FCSB, mai eficient decât managerul Farului

Elias Charalambous, mai eficient decât Gică Hagi
Elias Charalambous, mai eficient decât Gică Hagi

Articol de - Publicat vineri, 19 mai 2023 09:11 / Actualizat vineri, 19 mai 2023 10:07

Farul - FCSB, finala campionatului, aduce și duelul dintre antrenorii Gică Hagi și Elias Charalambous. Gazeta Sporturilor a analizat parcursul celor doi din momentul instalării cipriotului, iar concluzia este că acesta îi e superior „Regelui” până în prezent.

Farul și FCSB se luptă duminică în finala campionatului pentru titlul de campioană. Dacă înving constănțenii, Hagi își trece în palmares al doilea titlu din carieră, în timp ce un succes al roș-albaștrilor ar trimite într-o proporție mare trofeul în București, după o așteptare de 8 ani.

Farul are în acest moment un punct peste FCSB, dar faptul că roș-albaștrii se află în continuare la mâna lor pentru a câștiga campionatul se datorează parcursului excelent făcut de Coman&Co în play-off. Și, întâmplător sau nu, acest lucru se suprapune cu venirea lui Elias Charalambous pe post de antrenor. 

Hagi a sunat în emisiune, deranjat că nu se vorbește suficient de Farul » Naum i-a dat replica: „Hai, mă, Gică, doar nu ne faci programul!”
FARUL - FCSB
Hagi a sunat în emisiune, deranjat că nu se vorbește suficient de Farul » Naum i-a dat replica: „Hai, mă, Gică, doar nu ne faci programul!”

Elias Charalambous, pariul câștigător la FCSB

Cipriotul a fost adus de Becali la începutul lunii aprilie, imediat după prima etapă de play-off, în care FCSB a remizat pe Arena Națională, 1-1 cu CSU Craiova. Instalarea lui Elias a venit după ce FRF punea tot mai multă presiune asupra trupei lui Becali pentru a avea un antrenor cu licență Pro.

Numirea cipriotului s-a dovedit inspirată, deoarece FCSB a avut un parcurs excepțional în următoarele etape. La debut a învins-o pe Sepsi în deplasare, apoi a remizat la Cluj, cu CFR. 

A urmat victoria de pe Arena Națională tocmai cu Farul lui Gică Hagi, iar singura înfrângere a venit pe Giulești, într-un meci în care roș-albaștrii au fost dezavantajați clar de arbitraj. Asta nu i-a demoralizat pe cei de la FCSB, care au câștigat apoi 3 meciuri la rând și au ajuns din nou la mâna lor pentru a se încorona campioni.

Un bilanț de 5 victorii, un egal și o înfrângere cu Elias la „cârmă". Așadar, FCSB a acumulat, în 7 etape de la instalarea cipriotului pe bancă, 16 puncte din 21 posibile, adică 76,1% din punctele puse în joc.

Elias Charalambous, mai eficient decât Gică Hagi

De cealaltă parte, fix în aceeași perioadă, Farul a avut prestații oscilante, care au permis FCSB să vină la un singur punct distanță, deși la un moment dat "marinarii" aveau un avantaj de 5 puncte față de bucureșteni. 

Liderul a remizat în deplasare cu Rapid, Sepsi și CSU Craiova și a pierdut pe Arena Națională cu FCSB, în timp ce toate cele 3 meciuri de acasă, cu CSU Craiova, CFR și Rapid, au fost câștigate.

Un bilanț de 3 victorii, 3 egaluri și o înfrângere în 7 meciuri pentru Farul. Hagi a strâns 12 puncte din 21 posibile, așadar, un procent de doar 57,1% puncte obținute din totalul celor puse în joc. Mult sub ce a reușit FCSB cu Charalambous pe bancă.

VIDEO Totul despre Farul - FCSB

Citește și:

Generația de Aur e alături de Hagi în lupta cu FCSB pentru titlu: „Farul e echipa mai bună, iar Gică e un exemplu”

De ce se teme FCSB de Radu Petrescu? La precedenta finală pentru titlu, a arbitrat pro-Farul și a decis campionatul în favoarea lui Hagi

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (67)
parintele.gurgui
parintele.gurgui  •  21 Mai 2023, 09:46
Postat de Dobermannul pe 20 Mai 2023, 13:01

Parinte esti prost de bubui. Dar nu te supara esti majoritar. Oricum mi-ai facut o mare placere zvarcolindu-te pe aici. Nu te lasa inveseleste-ne cat mai mult si cat mai des.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

concret
concret  •  21 Mai 2023, 06:44
Postat de atthur pe 20 Mai 2023, 21:46

Mai prost ca tine nu există...!!!...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

atthur
atthur  •  20 Mai 2023, 21:46
Postat de concret pe 20 Mai 2023, 01:28

Iar prostul asta... incredibil

Mai prost ca tine nu există...!!!...

Vezi toate comentariile (67)
Comentează