FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FC ARGEȘ 2-1

Greșeală de arbitraj în FCSB - FC Argeș: „Trebuia acordat penalty”

Momentul când lovitura de cap a lui Vali Gheorghe lovește brațul fundașului argeșean +19   FOTO
Momentul când lovitura de cap a lui Vali Gheorghe lovește brațul fundașului argeșean

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 octombrie 2021 23:24 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 23:48

FCSB a învins-o pe FC Argeș, scor 2-1. Cristi Balaj, fost arbitru internațional, a analizat golul doi al roș-albaștrilor și este de părere că reușita lui Valentin Gheorghe trebuia anulată și dictat în schimb penalty pentru FCSB.

Vezi AICI programul etapei #14

Balaj este de părere că golul decisiv al meciului este unul neregulamentar, deoarece „centralul” Andrei Antonie a apucat să fluiere înainte ce lovitura de cap a lui Gheorghe, deviată cu mâna de un fundaș al argeșenilor, să între în poartă, astfel că decizia corectă ar fi fost penalty pentru FCSB.

„Ai oprit jocul înainte ca mingea să intre în poartă. Nicidecum nu poţi să acorzi gol. Decizia trebuia să fie lovitură de pedeapsă şi cartonaş galben. 

Loviturile de pedeapsă se pot rata, motiv pentru care arbitrii trebuie să fie atenţi. Să vadă unde se îndreaptă mingea lovită cu mâna, dacă intră în poartă. Dacă a fluierat înainte să treacă mingea de linia porţii, atunci a oprit jocul. Trebuia să dea lovitura de pedeapsă”, a declarat Cristi Balaj la Telekom Sport.

FCSB - FC Argeș, foto: Cristi Preda/GSP
FCSB - FC Argeș, foto: Cristi Preda/GSP
FCSB - FC Argeș, foto: Cristi Preda/GSP
FCSB - FC Argeș, foto: Cristi Preda/GSP
FCSB - FC Argeș, foto: Cristi Preda/GSP
+15 FOTO

FCSB - FC Argeș 2-1 » A 6-a victorie consecutivă pentru vicecampioană

La Buzău, FCSB a dat piept cu echipa cu cea mai bună apărare din Liga 1, doar 7 goluri primite înaintea acestui meci. Partida a început cu piteștenii cerând penalty la intervenția lui Radunovic asupra lui Ișfan. Mijlocașul argeșean l-a împins pe fundașul roș-albastrilor, care apoi s-a împiedicat și l-a dărâmat în careu. 

După câteva momente de confuzie, „centralul” Antonie a dictat, pe bună dreptate, fault în atac, spre supărarea lui Andrei Prepeliță. FCSB a început ofensiva și a ratat o ocazie imensă în minutul 10 prin Claudiu Keșeru. 

Atacantul vicecampioanei a combinat perfect cu Budescu în marginea careului, a întors un fundaș, dar șutul său a fost scos incredibil de pe linia porții de Tofan. Elevii lui Edi Iordănescu puteau deschide scorul în minutul 14, dar lovitura de cap a lui Florin Tănase a fost parată de portarul Greab. 

De aici, FC Argeș a echilibrat jocul, chiar reușind să domine în restul reprizei, dar fără ocazii la poarta lui Vlad. Repriza a doua a debutat cu ocazia uriașă a lui Ianis Stoica. Găsit excelent de Budescu în careu, tânărul fotbalist al roș-albaștrilor a întârziat șutul, permițându-i lui Greab să intervină. 

Inspirația lui Edi Iordănescu aduce 3 puncte pentru FCSB

Cu jumătate de oră înainte de final, Argeșul a dat lovitura. Rămas cu șansă cu mingea la picior în urma unui corner, Raynov a înscris din apropierea liniei porții. Revenit după o accidentare, Octavian Popescu a adus egalarea repede pentru roș-albaștri, cu un șut la lung din marginea careului. 

Ce revenire! Tavi Popescu, gol superb în FCSB - FC Argeș
FCSB - FC Argeș
Ce revenire! Tavi Popescu, gol superb în FCSB - FC Argeș

Inspirația lui Edi Iordănescu a fost decisivă în revenirea vicecampioanei. Vali Crețu cu centrarea și Valentin Gheorghe cu finalizarea, ambii introduși în repriza secundă, au colaborat 3 minute mai târziu pentru golul 2 al celor de la FCSB. 

FCSB se impune la limită și se apropie la 9 puncte de liderul CFR, dar cu un meci în minus, în timp ce piteștenii rămân pe locul 9, cu 21 de puncte

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Florentin Dumitru, fostul mijlocaș de la Steaua și FCSB, în arest la domiciliu!

Valeriu Iftime îl pune la zid pe MM Stoica: „Cam ăsta e nivelul lui. E o crimă!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (35)
894113170664848
Raul Bota  •  01 Noiembrie 2021, 18:25

Cu FCSB ajungi sa nu mai fii sigur de nimic. In curand o sa intri cu 0-0 la pauza si te trezesti ca peste pauza se face 1-0 pentru Fcsb.

601944803276274
Alexandru Glad Cojocaru-Tudor  •  01 Noiembrie 2021, 13:33

Domnul Balaj, trebuie sa se apuce de studiat regulamentele din nou. Este drept ca este penalty, dar este drept ca este si cartonas rosu! Penibili!

jabs
jabs  •  01 Noiembrie 2021, 13:18

Balaj, tu ce te bagi, vezi de papagalii tai ....Ai fost tot timpul contra....

Vezi toate comentariile (35)
Comentează