FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV De ce nu-l mai vrea Gigi Becali pe Laurențiu Reghecampf la FCSB » Rotaru are un rol decisiv

Gigi Becali, alături de Laurențiu Reghecampf
Gigi Becali, alături de Laurențiu Reghecampf

Articol de , , - Publicat miercuri, 09 noiembrie 2022 18:09 / Actualizat joi, 10 noiembrie 2022 09:09

Gigi Becali (64 de ani) încă nu a angajat un antrenor la FCSB și nu-l ia în calcule pe Laurențiu Reghecampf (47), aflat în pericol să fie demis de la Neftci Baku. Mihai Pintilii chiar are șanse să-și păstreze dreptul de a conduce echipa și după pauza pe care o provoacă Mondialul.

Becali a pornit în căutarea unui tehnician imediat după ce a forțat despărțirea de Nicolae Dică, apoi și-a pierdut motivația de a mai angaja un antrenor. El a anunțat că nu exclude varianta în care Mihai Pintilii ar rămâne conducătorul staff-ului tehnic.

Mihai Teja a plecat de la FC Botoșani » Cine va asigura interimatul
FC BOTOȘANI
Mihai Teja a plecat de la FC Botoșani » Cine va asigura interimatul

Laurențiu Reghecampf face bani buni din demiteri

Disponibil ar putea deveni în curând și Laurențiu Reghecampf, un antrenor care a înregistrat deja două mandate pe banca FCSB-ului. Reghecampf e contestat puternic în Azerbaidjan, unde o conduce pe Neftci Baku. Echipa lui e a treia în clasament și tocmai a remizat pe terenul ultimei clasate, Sumquayit, 2-2, după ce fusese condusă cu 1-0. 

Conducerea încă nu l-a demis pe român doar fiindcă în contract există o clauză de reziliere în valoare de 150.000 de euro, o sumă pe care clubul nu vrea s-o plătească. 

Azerii speră să negocieze cu Laurențiu și să ajungă la un acord pentru despărțire. Reghecampf a fost despăgubit cu 50.000 de euro și la plecarea de la Universitatea Craiova, formația care l-a dat afară în vara aceasta.

Ar fi nevoie de un tehnician-paravan pentru ca Mihai Pintilii să rămână la FCSB

Plecarea lui Azerbaidjan nu indică, însă, o reluare a colaborării dintre Reghecampf și Becali. Apropiați ai patronului de la FCSB susțin că Gigi nu l-ar mai vrea înapoi pe Laurențiu, ar prefera să aducă un alt tehnician sau să-l lase pe Pintilii la conducerea echipei. 

Dezavantajele fostului internațional sunt lipsa experienței și lipsa licenței. El nu are nici măcar licența A, calificarea care i-ar permite să lucreze ca secund. Regulamentul permite un interimat de o lună după demiterea unui antrenor, după care clubul e obligat să angajeze un posesor al licenței Pro.

Ar fi nevoie, așadar, de un tehnician-paravan pentru ca Pintilii să poată conduce echipa. Iar fostul mijlocaș ar trebui să se abțină de la a da indicații în timpul partidelor, întrucât regulamentul nu le permite persoanelor necalificare pentru rolul de „principal” sau pentru acela de secund să comunice cu jucătorii în timpul meciurilor. 

Ca să-și crească șansele de a rămâne la șefia echipei, Pintilii ar trebui să câștige meciul cu FCU, care va avea loc duminică la Craiova. 

Petrecerile cu alcool de la Craiova, în calea revenirii lui Reghecampf la FCSB

Becali nu mai e încântat de o colaborare cu Reghecampf și din cauza felului în care Laurențiu a plecat de la Craiova. Mihai Rotaru era dezamăgit de rezultatele echipei, dar el avea și informații despre petreceri cu alcool pe care antrenorul și secunzii lui le-ar fi organizat cu participarea unor jucători. 

Când Rotaru și Reghecampf nu se înțelegeau pentru rezilierea contractului, proprietarul clubului l-ar fi presat chiar cu niște filmări în care „principalul” și secundul Țermure apăreau în ipostaze compromițătoare într-unele dintre serile cu consum mare de alcool. 

În plus, revenirea lui Reghe ar conduce la despărțirea de Neubert. Laurențiu l-a adus pe german la FCSB în 2012, dar relația lor s-a deteriorat de atunci și nu ar mai colabora din nou. 

Reghecampf și Neubert au avut un prim mandat excelent la FCSB, între 2012 și 2014, cu două titluri de campioni, cu calificare în „optimile” Europa League și cu una în grupele Champions League. Al doilea mandat al lor nu a mai fost bun, nu au câștigat nici un titlu în două sezoane.

Adrian Mititelu: „Reghecampf e al doilea după Petrescu”

Reghecampf tot și-a mai păstrat un admirator în România, pe Adrian Mititelu, un patron care l-a dat și el afară la un moment dat. Mititelu a povestit că l-a întâlnit recent pe Reghecampf în Dubai și l-a complimentat: 

„Eu m-am bucurat când am aflat că nu mai continua la CSU, că dacă ar fi rămas el acolo echipa ar fi luptat pentru titlu. Eu l-am angajat primul, în 2010, chiar împotriva suporterilor care mă acuzau că aduceam un stelist. 

Pe urmă ne-am despărțit cu scandal, dar nu de nebun am făcut scandal atunci, ci pentru că începuse Anamaria să se bage la jucători, să-i pună să semneze contracte cu ea. După părerea mea, Reghecampf e cel mai bun antrenor, alături de Dan Petrescu. 

Îl simt că vrea înapoi la FCSB, nu pricep de ce Gigi nu-l pune pe el. Mi-era teamă că o să-l angajeze Gigi înainte de meciul nostru direct, de duminică”.

VIDEO: ce spune șeful de club din România despre „divorțul” Nicolae Dică - FCSB

Mai multe știri despre FCSB:

MM Stoica intervine în situația titularului de la FCSB: „Continuă să joace, deși are nişte probleme extraordinare. Clar îi trebuie pauză”

Mihai Stoica, răspuns ironic pentru Victor Angelescu: „Domnule patron secund, faceți un calcul sumar și veți descoperi asta”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
valihaita
valihaita  •  10 Noiembrie 2022, 11:31
Postat de mehigh_ms pe 10 Noiembrie 2022, 09:51

de ce ai intrat pe articol daca te deranjeaza?

Pentru ca tin cu FCSB , ,, inteligentule ''! Daca n-ai prins ironia din comentariu , nu este vina mea ! In comentariu m-am referit la zvonistica asta in care se afirma Becali nu -l mai doreste pe Reghecampf !Da' e greu pentru mintea sa intelegi ceva !

mehigh_ms
mehigh_ms  •  10 Noiembrie 2022, 09:51
Postat de valihaita pe 10 Noiembrie 2022, 08:07

Nicio zi fara FCSB si speculatii despre Reghecampf care in momentul asta are contract cu Nefchi !

de ce ai intrat pe articol daca te deranjeaza?

VanBasten
VanBasten  •  10 Noiembrie 2022, 09:05

O analiza excelenta! Bravo gesepe! La cat mai multe cu zcsb

Vezi toate comentariile (11)
Comentează