FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali l-a exclus pe Mirel Rădoi! De ce insistă pentru întoarcerea lui Nicolae Dică la FCSB

Deși Mirel Rădoi a lăsat să se înțeleagă că ar fi dispus să revină la FCSB, Gigi nu ia în calcul această soluție. Nicolae Dică rămâne favorit.
Deși Mirel Rădoi a lăsat să se înțeleagă că ar fi dispus să revină la FCSB, Gigi nu ia în calcul această soluție. Nicolae Dică rămâne favorit.

Articol de , , - Publicat luni, 15 noiembrie 2021 10:03 / Actualizat luni, 15 noiembrie 2021 10:11

Gigi Becali are o listă foarte scurtă cu posibilii înlocuitori ai lui Edi Iordănescu. Deși Mirel Rădoi a lăsat să se înțeleagă că ar fi dispus să revină la FCSB, Gigi nu ia în calcul această soluție. Nicolae Dică rămâne favorit.

„Nu am niciun antrenor pregătit. Nu mă așteptam la așa ceva. Nici prin gând nu mi-a trecut că va pleca. M-a luat prin surprindere. O să vedem pe cine o să punem”. Aceasta a fost prima reacție pe care Gigi Becali a avut-o ieri, imediat după ce s-a oficializat despărțirea de Edi Iordănescu.

Zi agitată la baza FCSB! Becali, conflict aprins cu Mustață + Iordănescu, primele declarații: „Am fost orbit! Plecarea mea nu are legătură cu fotbalul”
FCSB
Zi agitată la baza FCSB! Becali, conflict aprins cu Mustață + Iordănescu, primele declarații: „Am fost orbit! Plecarea mea nu are legătură cu fotbalul”

Deși Becali lasă senzația că rezilierea contractului l-a găsit nepregătit în perspectiva numirii unui nou tehnician, în anturajul lui se știa de zile bune numele din care are de gând să aleagă succesorul lui Edward. Iar lista e extrem de scurtă, iar prima variantă e Nicolae Dică.

Dică are multe avantaje, Rădoi doar dezavantaje

Cei doi au însă un mare avantaj: sunt liberi de contract începând chiar de azi, contractul cu FRF expirând după campania pentru Mondiale. Sunt doi tehnicieni care au mai lucrat, chiar recent, la FCSB și au colaborat cu Gigi. Totuși, patronul, în discuțiile pe care le-a avut cu apropiații săi, a transmis că mai mult și-ar dori să reia relația cu Nicolae. Gazeta a scris și săptămâna trecută despre atuurile pe care fostul secund al primei reprezentative le are în fața lui Becali:

  1. A avut un mandat destul de lung la FCSB, 1 an și jumătate, între vara lui 2017 și decembrie 2018.
  2. A fost un antrenor care a acceptat într-o mare măsură imixtiunile patronului.
  3. A avut rezultate bune: a fost cel mai aproape de a câștiga titlul, l-a pierdut la un singur punct distanță de CFR, însă în Europa a dus echipa în play-off de UCL, în grupele și apoi în primăvara Europa League.
  4. Becali a rămas impresionat de un gest pe care Dică l-a făcut când a fost demis de la FCSB: a renunțat la 60.000 de euro, pe care putea să-i încaseze, conform contractului.

În plus, Dică a fost văzut ca o variantă pentru Becali inclusiv în această vară, atunci când Toni Petrea a refuzat să mai continue. În schimb, o altă soluție care i-a fost propusă lui Gigi e Rădoi. Deși e chiar finul lui Becali, are mai degrabă, în afara acestui lucru, mai multe dezavantaje în cursa pentru a prelua banca FCSB-ului:

  1. Mandatul respectiv a fost un dezastru: echipa a pierdut accesul în grupele cupelor europene după 11 ani consecutivi de prezență acolo.
  2. Rădoi nu i-a acceptat niciun fel de imixtiune lui Becali și a demisionat imediat după ce finanțatorul a intrat în vestiar pentru a critica un fotbalist, pe Guilherme.
  3. Gigi a fost unul dintre cei mai vehemenți contestatari ai lui Mirel cât tip acesta a fost selecționer. La un moment dat, chiar i-a transmis că dacă are onoare ar trebui să demisioneze pentru a nu distruge și mai mult naționala. Replica tehnicianului: 

Eu cred că altceva înseamnă să ai demnitate. Nu știu dacă e bine să îi răspund nașului meu, dar să nu uite că în 2015, când m-a sunat să vin antrenor, am renunțat la tot. La bani, la carieră, mi-am lăsat nevasta gravidă în cinci luni, tot. Ăla e un gest de demnitate. Am venit să-i dau o mână de ajutor. Eu și Olăroiu am fost singurii oameni care au fost să-l viziteze la penitenciar.

Ne-a și spus că doar noi am venit fără să avem vreun interes. La fel, cazul «Valiza». Toți am spus «nu» pentru el. Asta înseamnă demnitate. Eu cred că e un semn de disperare la Gigi Becali, dar îl înțeleg. FCSB nu mai e calificată în cupele europene, iar pentru a crește cota jucătorilor ei trebuie să fie la națională.
Mirel Rădoi

„Ne putem gândi la o întoarcere a ta la FCSB?” » Mirel Rădoi a dat cărțile pe față: „Să mă cert iar cu nașul?”
FCSB
„Ne putem gândi la o întoarcere a ta la FCSB?” » Mirel Rădoi a dat cărțile pe față: „Să mă cert iar cu nașul?”

Rădoi a deschis o portiță...

În conferința de presă de dinaintea meciului cu Liechtenstein, Rădoi a avut o poziție cu care a șocat. Nu doar că s-a referit la situația de la FCSB, dar a lăsat să se înțeleagă că ar fi interesat să ajungă acolo: „La FCSB? De la a spune până la a se implica e diferență mare. Nu știu dacă e o problemă. Indiferent ce contract ai avea, poți fi dat afară oricând. 

Orice clauză, oricât, va fi plătită și vei pleca. Din punctul ăsta de vedere, nu știu dacă îi poți interzice unui președinte, unui patron sau director tehnic, sportiv să aibă o părere, o opinie, nu ai cum. Nu sunt omul care să spun niciodată. Nu vreau să las senzaţia că vreau să fiu antrenorul FCSB-ului pentru că în momentul de faţă toate echipele din Liga 1 au antrenor. Din acest punct de vedere, pot alege orice proiect. Când e vorba de fotbal, pasiunea este prea mare şi arde prea rău”.

... Becali o închide definitiv

Patronul FCSB a intervenit aseară la Telekom Sport și a fost ferm când a discutat de varianta Rădoi. „Nu mai vreau să mă cert cu cei apropiați din cauza fotbalului. Cu Hagi m-am certat, nu vreau să mă cert și cu finul meu. Mi-a zis și Borcea că Mirel ar fi o soluție bună, însă nu vreau eu fiindcă el e și un tip foarte orgolios și mai bine evităm", a declarat Becali. 

Care însă a fost deschis unei colaborări cu Dică: „Vă spun sincer că încă nu m-am gândit, dar acum că ați pronunțat voi numele lui, atunci vă spun că îl iau în calcul, da. Vom vedea mâine”.

Unde și cât au fost colegi Rădoi și Dică

  • 4 ani și jumătate la FCSB: între ianuarie 2004 și iunie 2008
  • 7 ani la echipa națională, ca fotbaliști: între 2003 și 2010
  • 2 ani la echipa națională, ca antrenori: decembrie 2019 - noiembrie 2021

Comparație ca antrenori

RădoiParametruDică
2015Debut2015
Liga 1Unde a debutatLiga 3
3Echipe antrenate3
0Trofee0

Comparație ca antrenori la FCSB în Liga 1

RădoiParametruDică
19Meciuri58
52,6%Procentaj puncte67,24%
42,11%Procentaj victorii58,6%
1,26Medie goluri marcate1,84
1Medie goluri primite0,84

Gigi Becali, noi declarații virulente: „Credea că a venit la FCSB să-l laude crainicul?” + Îmi închide vreodată Edi gura?”

Citește mai multe știri despre FCSB:

„Ne putem gândi la o întoarcere a ta la FCSB?” » Mirel Rădoi a dat cărțile pe față: „Să mă cert iar cu nașul?”

Gigi Becali a intrat în direct și a dezvăluit ce i-a transmis lui Iordănescu: „I-am dat mesaj: «Edi, nu pleca, vei reuși!»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
stekershuko
stekershuko  •  15 Noiembrie 2021, 13:14

Abia aşteptăm reîntâlnirea lui Budescu cu ***l, adică "puşcăria de antrenor" (citat din exprimarea Budescului)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

753720451412471
Andrei Ionescu  •  15 Noiembrie 2021, 12:03

Iordanescu jr. a gresit plecand de buna voie. Trebuia sa se duca la antrenament la stadion sa vada daca intr-adevar Becali e de-a dreptul ***. Dar daca intr-adevar Becali voia reziliere,plecarea lui Edy ,acesta trebuia sa puna in aplicare clauza de reziliere. Nu trebuia sa se lase calcat in picioare sa se spuna ce baiat fin este el. Nu. Pe obraznic trebuia sa-l taxeze si sa-i scoata din cap ideea ca el,Becali e mare antrenor si face orice ii trece prin bostan pentru ca are bani multi. Prosti sunt cei care vor accepta sa mai mearga ca antrenori la FCSB(Faci Ce Spune Becali)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează