FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO Zi agitată la baza FCSB! Becali, conflict aprins cu Mustață + Iordănescu, primele declarații: „Am fost orbit! Plecarea mea nu are legătură cu fotbalul”

Edi Iordănescu, alături de Gheorghe Mustață la baza din Berceni
Edi Iordănescu, alături de Gheorghe Mustață la baza din Berceni

Articol de , - Publicat luni, 15 noiembrie 2021 08:58 / Actualizat luni, 15 noiembrie 2021 14:46

Agitație la FCSB în această dimineață, la o zi după ce clubul a anunțat oficial despărțirea de antrenorul Edi Iordănescu (43 de ani). Reporterii GSP au oferit cele mai importante detalii de la baza din Berceni.

Duminică, FCSB și-a șocat fanii, anunțând despărțirea de antrenorul Edi Iordănescu, sub comanda căruia echipa câștigase 8 dintre cele 11 meciuri jucate. Iordănescu a ales să plece fără a solicita despăgubiri, fiind deranjat de atitudinea patronului Gigi Becali din ultimele săptămâni. În mod repetat, latifundiarul a criticat jocul echipei.

Reacție acidă după ruptura Edi Iordănescu - Gigi Becali: „Îmi pare bine că a plecat, e prea educat pentru mediul de la FCSB”
FCSB
Reacție acidă după ruptura Edi Iordănescu - Gigi Becali: „Îmi pare bine că a plecat, e prea educat pentru mediul de la FCSB”

În această dimineață, Edi Iordănescu s-a prezentat la baza echipei, vandalizată de ultrași, pentru a-și lua adio de la clubul roș-albastru. GSP.ro a prezentat în timp real evenimentele de la Berceni.

Ora 10:40 - Declarațiile lui Edi Iordănescu: „Sunt dezamăgit, am crezut în promisiuni”

A fost o dimineață foarte grea, cu multe emoții, iar reacțiile jucătorilor mi-au generat și mai multe emoții. Sunt lucruri intime, momente grele, mai ales că sunt jucători cu care am lucrat și în trecut, că știu că prin venirea mea am generat speranțe. Știu că toată lumea s-a entuziasmat, probabil am creat iluzii, din păcate lucrurile au luat-o într-o direcție de necontrolat. Dacă depindea de mine și lucrurile se puteau face așa cum trebuia, atunci cu siguranță nu se punea problema de a pleca. 

Ce am spus rămâne valabil, nu mă veți auzi să vorbesc de rău clubul, oamenii de aici și patronul. Sunt dezamăgit pentru că am crezut în promisiuni, am văzut că inițial s-a dorit foarte mult aducerea mea. Din păcate, plec așa cum nu mi-aș fi dorit, într-un moment în care nu mi-aș fi dorit.

Mi-am reconfirmat ce știam, faptul că aici e un grup de jucători fantastic, cu foarte mult caracter și foarte mult talent. Sper ca acești băieți minunați să meargă înainte cu putere. Le-am făcut câteva recomandări, trebuie să fie profesioniști, să evite să intre în orice fel de scandal, să meargă înainte. Dacă sunt pentru ceva recunoscător patronului, este că mi-a dat posibilitatea în astea 3 luni să redescopăr iubirea imensă pe care suporterii aceștia foarte mulți, milioane, o au în continuare pentru acest club, chiar dacă la mijloc a avut loc o dezbinare și unii suporteri au ales altceva. Cât am fost antrenor aici, prin căldura pe care suporterii mi-au arătat-o, prin reacția de acum, am simțit iubire aproape necondiționată pentru acest club. 

Sunt supărat că nu am putut să îi bucur, să ducem munca până la capăt împreună cu echipa și să câștigăm campionatul. Nu ar fi fost ușor, dar nici imposibil. Am aprins o scânteie, am fost asociat drept copil al Stelei și am generat multe speranțe care s-au stins mai devreme decât trebuia.
 

Edi Iordănescu: „Plec pentru că asta s-a dorit, eu nu am vrut”

Plecarea nu a avut o legătură așa importantă cu aparițiile pe care patronul le-a avut în spațiul public 3-4 zile la rând. Ne-am înțeles să respectăm jucătorii, să îi creștem, i-am spus că avem șanse la titlu dacă muncim cum trebuie, că totul cere timp și că cel mai important e să constuim o echipă care să ducă un ciclu de 4-5 ani, care să câștige trofee și să meargă în Europa. 

Au fost lucruri personale, discuții personale, poziții personale pe care le-a luat, mesaje pe care mi le-a trimis și nu au fost puține. Au fost momente când mi-a lăsat senzația că regretă și putem construi împreună lucruri frumoase, probabil că alte lucruri au contat mai mult pentru dânsul.

Ca să revin la ce m-a deranjat: poate spune orice, dar pot dovedi că nu spun lucruri neadevărate. Nu am în momentul de față nicio discuție cu nimeni, nu am oferte, nu am vorbit cu nimeni de la Federație în sensul în care s-a speculat și domnia sa a vrut să lase de înțeles. Sunt pregătit ca a doua zi să renunț la licența de antrenor dacă cineva dovedește că mint. Discuțiile, ofertele au fost doar pentru străinătate și le-am refuzat. 

Plec pentru că asta s-a dorit, nu pentru că eu am dorit-o. Îi cer să nu inducă lumea în eroare, sunt banii dânsului, dar nu eu mi-am dorit despărțirea. El și-a dorit-o și nu are legătură cu rezultatele.

Am vrut să-i arăt că nu se poate juca cu destinele oamenilor, chiar dacă pe banii lui are dreptul să ia măsuri. Să înțeleagă că gestionează un club cu milioane de suporteri și se joacă cu patima multor oameni. E normal să se gândească că lucrurile trebuie să se desfășoare într-o manieră firească. Ce s-a întâmplat în ultimele zile nu este deloc firesc.

Am primit zeci de mesaje. Le-am citit pe toate din respect pentru dânsul. M-am enervat la un moment dat și am ripostat pentru că deja erau prea multe mesaje, au fost momente când nu mai înțelegeam ce dorește, dar în final am realizat că vrea să conducă în felul dânsului. Este dreptul său.

Mi-am dorit mai mult pentru suporteri și jucători să câștig campionatul încât poate am fost orbit de anumite lucruri.

Le-am promis jucătorilor din prima zi că atât timp cât eu voi fi aici, voi face totul să fie protejați, să le fie capul doar la fotbal. Le transmit încă o dată că trebuie să fie demni, să dea totul, să fie profesioniști și să respecte clubul și patronul. Le-am spus că dacă va veni o zi în care va veni o zi în care nu voi mai putea face lucrurile așa cum trebuie făcute, atunci voi lua geanta, îi voi strâgge în brațe, le voi mulțumi și voi pleca. Momentul ăsta a venit și nu are legătură cu fotbalului, ci cu doleanțele patronului.

- Edi Iordănescu, ex-antrenor FCSB

  • ora 10:28 - Gheorghe Mustață a fost apelat de patronul FCSB-ului, Gigi Becali. Nervos, Mustață a urlat la telefon: „De ce ne trimiți la CSA? Du-te tu la Dinamo, oricum ți-au propus asta! Noi te respectăm că bagi bani la club, dar tu ne jignești și ne umilești! Dai echipa pe 10 milioane? Bine, o să căutăm investitori. Dar știm că nu vei vinde nimic, o spui doar așa...”. 
  • ora 10:25 - Gheorghe Mustață, liderul Peluzei Nord, principala grupare a ultrașilor FCSB-ului, a venit la bază și a discutat cu antrenorul Edi Iordănescu. La final, cei doi s-au îmbrățișat.
Zi agitată la baza FCSB! Becali, conflict aprins cu Mustață + Iordănescu, primele declarații: „Am fost orbit! Plecarea mea nu are legătură cu fotbalul”
Edi Iordănescu și Gheorghe Mustață // foto: Vlad Nedelea - GSP
  • ora 10:05 - Edi Iordănescu și-a strâns lucrurile, după ce și-a luat „adio” de la angajații clubului. În cel mai scurt timp, va oferi declarații pentru reporterii prezenți la bază.
  • Ora 08:45 - Edi Iordănescu a ajuns la baza FCSB-ului
  • Ora 08:25 - La bază a ajuns și președintele Valeriu Argăseală
  • Ora 08:05 - Mihai Stoica, managerul general, este primul ajuns la bază

Mihai Pintilii, „interimar” la FCSB după plecarea lui Iordănescu

FCSB va juca pe 21 noiembrie cu FC Botoșani în prima etapă din retur, iar Gigi Becali a decis cine se va ocupa de pregătirea echipei până la numirea noului antrenor.

„Pintilii va conduce echipa! Habar n-am cine va fi antrenor! Avem timp o săptămână”, a spus Becali la Telekom Sport.

Dacă ar vrea să-l păstreze pe Pintilii, Becali are nevoie să găsească un antrenor paravan, cu licență PRO, care să fie „principal” în acte. În acest moment, fostul nu are nicio calificare pentru meseria aceasta. El abia a început Școala de antrenori în Moldova, la Chișinău, astfel că nu poate da indicații în timpul meciurilor.

Mai multe știri despre FCSB:

„Ne putem gândi la o întoarcere a ta la FCSB?” » Mirel Rădoi a dat cărțile pe față: „Să mă cert iar cu nașul?”

Gigi Becali a intrat în direct și a dezvăluit ce i-a transmis lui Iordănescu: „I-am dat mesaj: «Edi, nu pleca, vei reuși!»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (96)
10216517327345255
Fabian Otniel  •  15 Noiembrie 2021, 20:43

Parerea mea sincera si directa este ca personajul Gigi Becali este doar un cioban cu bani obtinuti prin atatea si atatea manarii si combinatii cu statul si cu interlopi care acum la final de viata linge toate icoanele si toate manastirile sperand ca il iarta cineva. Oricum pentru faza asta cu Edi Iordanescu eu cred ca li s-a umplut paharul la multi dintre suporterii Stelei si de acum inainte ciobanul nu are decat sa isi faca de cap la stana cu oile lui vedete. Eu nu o sa mai urmaresc meciurile FCSB si nu mai ma intereseaza nimic ce apartine sau face parte din lumea lui Gigi Becali. Pentru mine este evident si fara indoiala ca Gigi Becali este doar un ipocrit, care chiar daca pare om de afaceri si il intereseaza profitul pentru ca vezi tu acum e capitalism in Romania, oamenii ca si el reprezinta generatia comunista trebuie sa se duca odata ca sa poata si altii sa traiasca. Gigi sa te ajute Dumnezeul tau sa te duci odata sa te intalnesti cu el. Respect Edi Iordanescu!

123933885588721
Con Dasca  •  15 Noiembrie 2021, 20:05

Mulțumim Edy . . Dacă avem onoare in noi ca oameni cum a avut Edy ar trebui sa ne vedem de alte treburi nu de fotbal. Mult succes domnule Patron , jucător , maseor , bucătar, antrenor.

sibelius
sibelius  •  15 Noiembrie 2021, 14:32
Postat de Claude SH pe 15 Noiembrie 2021, 12:33

E adevărat ca nu am patron și nu știu cum e sa lucrez la o asemenea persoana, dar ma gândesc ca Edy, care a antrenat vreo 7 echipe înainte, a cucerit un titlu și doua supercupe, deci antrenor titrat, om neconflictual, chiar introvertit, e supus la tensiuni și conflicte simulate cu ajutorul presei, atunci înseamnă că aici patronul a greșit. Poate și patronul sa greșească de aceea unii ajungă la faliment sau își distrug afacerile. Fie, acest club o simpla jucărie, un amuzament. Edy , probabil a fost angajat ca și clovn, iar suporterii, participanti la circ.

Eddy a fost angajat pe acelasi post ca si la CFR. Sa nu ne ascundem dupa deget.

Vezi toate comentariile (96)
Comentează