FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali, discurs complet haotic: „Aseară m-am gândit să angajez antrenor străin, dar nu-l schimb pe Dică. Normal că el e responsabil, dar eu sunt primul vinovat”

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 octombrie 2022 14:49 / Actualizat vineri, 14 octombrie 2022 15:08

Gigi Becali (64 de ani), patronul de la FCSB, susține că ia în calcul angajarea unui antrenor străin, dar și a unor scouteri. Joi seara, vicecampioana României a pierdut umilitor în Europa, 0-5 cu Silkeborg, același rezultat înregistrat și în tur. 

Deși declarase astăzi că „îi mai dau câteva săptămâni lui Dică, aştept 4-5 meciuri şi o să iau o decizie”, Becali a revenit asupra afirmațiilor și susține că a luat în calcul încă de aseară să angajeze un antrenor străin la FCSB! 

Pe deasupra, că se gândește să angajeze scouteri care să descopere jucători de calitate. Drept exemplu l-a oferit pe Arnold Garita, jucătorul adus gratis de FC Argeș în această vară, pe care-l are pe listă în vederea unui transfer

Pe durata intervenției, Becali s-a contrazis de mai multe ori, fie în atribuirea vinei pentru situația de la FCSB, fie cu privire la situația antrenorului. 

Imagini noi cu stadionul din Liga 1 în care s-au investit aproape 30 de milioane de euro: „Ne apropiem de finalizare!”
STADION
Imagini noi cu stadionul din Liga 1 în care s-au investit aproape 30 de milioane de euro: „Ne apropiem de finalizare!”

Gigi Becali, după FCSB - Silkeborg 0-5: „M-am gândit aseară să angajez antrenor străin”

„Asta e, nu mai sunt pătimaș ca pe vremuri, lucrurile materiale nu mă mai afectează așa mult. E adevărat însă că trebuie luate măsuri! Ce nu are perspective de viitor, trebuie tăiat! Mă refer la jucători și la activitatea de fotbal în general. Eu cred că lumea a avansat în pregătire, alimentație, medicamentație, iar noi rămânem în urmă. Una înseamnă condițiile, alta antrenorul.

Fotbalul și antrenorii avansează în metode. M-am gândit aseară să angajez antrenor străin. Să vedem, e posibil, dar nu știu sigur care este cauza. Poate să fie de vină și medicamentația, și alimentația, nu știu ce se petrece.

Este posibil să fie și o greșeală de selecție, cu jucătorii pe care i-am adus. Normal că e și vina mea, eu sunt stăpânul, eu plătesc, eu aduc jucătorii și antrenorul, deci eu sunt primul vinovat! Eu greșesc undeva. Aduce Prepeliță un jucător, pe Garita, iar eu dau 1,5 milioane... (n.r. - pe Compagno)

M-am gândit și la antrenor străin, și să angajez unul sau doi scouteri care să studieze jucători, să îi prezinte, iar din 4 măcar unul să fie bun”, a spus Becali la emisiunea „Liga DigiSport”.

Gigi Becali: „Mihai Stoica nu e bun la asta, mi-am dat seama că nu se pricepe”

Întrebat dacă managerul general al clubului, Mihai Stoica, ar putea îndeplini rolul de scouter, Becali a răspuns: 

„Mihai Stoica nu e bun pentru munca asta, nu a demonstrat-o. Cunoaște fotbal, este enciclopedie, numai că la munca asta nu se pricepe. Ăsta e un dar. Nu dau vina pe el, nu mă mai iau după el de mult, pentru că mi-am dat seama că nu se pricepe. 

El se pricepe la fotbal în general, știe să conducă staff-ul, să adune jucători. Tot ce înseamnă fotbal, MM știe, dar nu se pricepe să aducă jucători”.

Deși s-a descris drept „primul vinovat”, Becali a aruncat ulterior vina în „curtea” lui Dică: „Eu nu impun jucătorii, doar propun. Nici nu îi impun lui Dică cum să joace. Dacă a vrut să joace cu un anume jucător, i-am spus «da, tată». Normal că el e responsabil, ce, am făcut eu echipa? De ce să zic că sunt responsabil eu? El face schimbările, eu doar i-am zis să îl bage pe Omrani”.

Concluzia lui Becali? „Nu se pune problema să-l schimb acum pe Dică, noi vom câștiga meciurile de campionat grație puterii echipei”. 

Ultimul antrenor străin care a pregătit-o pe FCSB este israelianul Ronny Levy, între iunie și septembrie 2011.

Dezbaterea Zilei, VIDEO » Cine e de vină pentru umilința europeană a FCSB-ului?

Mai multe despre FCSB: 

„Dacă nu ne prezentam, luam numai 3” » FCSB, ținta ironiilor în online după ce a fost zdrobită de Silkeborg

Dică, atacat de un fost coechipier: „Mă așteptam să aibă onoare și să plece. E bun executant, nu bun antrenor” + Ce nume propune pentru FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (53)
Moshu
Moshu  •  15 Octombrie 2022, 18:54

Mai domnilor ziaristi,ma gindesc cu deosebita compasiune la viata voastra trista ! Pai viata-i asta mai ?Si meserie-i asta mai ?Sa staaai si sa astepti sa mai produca ceva mintea haotica a lui becali ? Doamnefereste,cred ca nu va este usor !Sa n-aveti voi o ideie,un articol original,nimic ! Doar comentati enormitatile lui ala !

costeltudor
costeltudor  •  15 Octombrie 2022, 07:59

Bai jijele , nu-l schimbi pe dicuta ca NU ai cu cine , NU mai vine nimeni sa lucreze cu tine ! Dacă totuși vine cineva , acela este tot o NULITATE , așa ca las-o moarta !

istet10
istet10  •  14 Octombrie 2022, 21:55
Postat de Catalynn____ pe 14 Octombrie 2022, 17:33

Aici ai dreptate, într-adevăr ZCSB nu e “clona”, a încercat sa fie, dar Instanța le-a refuzat acest drept, deci este un club cu istorie și identitate proprie, fondat in Februarie 2003. Acum ca unii prosti tot ii spun Steaua e alta discuție …

Mari jucatori din Europa o numesc Steaua. Acu', daca dupa mintea ta aia sunt prosti ... Cert ca tu nu esti inteligent. Asa, cat pt varsta ta. De scoala nu pomenim.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează