FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP Deciziile lui Becali și Petrea au subordonat Liga 1 » 10 meciuri l-au convins pe Gigi cu cine să colaboreze în sezonul viitor

Gigi Becali și Toni Petrea au un acord de principiu pentru sezonul viitor.
Gigi Becali și Toni Petrea au un acord de principiu pentru sezonul viitor.

Articol de - Publicat vineri, 03 iunie 2022 16:30 / Actualizat vineri, 03 iunie 2022 21:04

Gigi Becali și Toni Petrea au un acord de principiu pentru a colabora și în sezonul viitor. Patronul FCSB e mulțumit de antrenor și pentru că mania schimbărilor funcționează cu Petrea pe bancă. În sezonul recent încheiat, rezervele roș-albaștrilor au fost cele mai eficiente din campionat!

Toamna trecută, după demisia lui Edi Iordănescu, Petrea a pus o condiție pentru a semna: Becali să nu-i mai ceară nicio schimbare pe parcursul primei reprize.

3 jucători dintr-o lovitură la Farul: Torje, un fost fundaș de la FCSB și un mijlocaș ivorian
FARUL
3 jucători dintr-o lovitură la Farul: Torje, un fost fundaș de la FCSB și un mijlocaș ivorian

Deși FCSB n-a mai fost protagonista unor momente jenante precum cel petrecut cu UTA vara trecută, cu Todoran A1, când Becali a schimbat în minutul 34 nu mai puțin de 3 jucători, e aproape imposibil de crezut că patronul roș-albaștrilor nu s-a mai băgat deloc peste Toni Petrea la alcătuirea primului „11” și la schimbări.

Nu se poate ca Becali să dea milioane și altul să comande. La mine nu se poate așa ceva! E fotbal? Nu, e Societate Comercială.

- Gigi Becali, după numirea lui Petrea

Schimbările făcute de Petrea&Becali au făcut diferența în 10 meciuri la FCSB!

În al doilea mandat al lui Petrea, început în noiembrie 2021, rezervele de la FCSB au avut cel mai bun randament din campionat. 10 meciuri au influențat decisiv cu goluri, assist-uri sau penalty-uri obținute, contribuind astfel la 19 puncte câștigate! 

  1. FCSB - FC Botoșani 3-1 » Ianis Stoica, Valentin Gheorghe și Constantin Budescu au intrat pe teren în repriza secundă, la 1-0 pentru moldoveni. Primii doi au marcat, al 3-lea a oferit o pasă decisivă
  2. CSU Craiova - FCSB 2-3 » Rezerva Cordea a adus victoria roș-albaștrilor în prelungiri
  3. Gaz Metan - FCSB 0-1 » Rezerva Olaru a marcat singurul gol al meciului în repriza secundă
  4. FCSB - Rapid 3-1 » Venit de pe bancă, Ianis Stoica a obținut un penalty și a marcat în poarta lui Moldovan
  5. FCSB - CFR Cluj 3-3 » Vali Gheorghe a intrat pe teren la începutul reprizei a doua și a schimbat soarta jocului, cu gol și assist. Florinel Coman, o altă rezervă, a pasat decisiv la reușita fostei extreme de la Astra
  6. FCSB - FCU Craiova 2-2 » Rezervele Ianis Stoica și Keșeru au smuls o remiză pe Arena Națională, cu un penalty obținut, respectiv un gol bifat
  7. FCSB - Chindia 3-2 » „Dublă” Valentin Gheorghe, assist-uri Sorin Șerban și Claudiu Keșeru
  8. FC Argeș - FCSB 2-3 » Dumiter, soluția de avarie a roș-albaștrilor, a marcat golul victoriei în prelungiri
  9. CSU Craiova - FCSB 0-1 » Mamut înscrie la două minute după ce a fost introdus în meci și aduce toate punctele vicecampioanei
  10. FC Voluntari - FCSB 2-2 » Edjouma, intrat la pauză, pasează decisiv la golul lui Florin Tănase

15 punctea câștigat FCSB din meciurile în care a fost condusă cu 1-0 (3 egaluri și 4 victorii), cele mai multe din Liga 1; următoarea în top e FC Botoșani (13 puncte)

Ce s-a întâmplat la FCSB cu Todoran și Edi Iordănescu

Dinu Todoran a rezistat numai 5 etape la FCSB. Schimbările făcute în mandatul acestuia au influențat două partide: UTA - FCSB 1-1 (gol reușit de rezerva Ianis Stoica) și FCSB - Gaz Metan 2-1 (Octavian Popescu a început jocul pe bancă, dar a marcat golul victoriei).

A urmat perioada lui Edi Iordănescu, singurul antrenor de la FCSB din ultimii ani care a avut 100% control asupra schimbărilor. Rezervele la care a apelat actualul selecționer au punctat decisiv tot în două partide: gol Budescu în Chindia - FCSB 0-1 și goluri V. Gheorghe și Tavi Popescu, plus pasă decisivă Vali Crețu în FCSB - FC Argeș 2-1.

E greu să îi recunoști meritele lui Petrea, un om care nu a făcut lotul, care nu alege titularii, care nu face schimbările și nu dictează stilul. Nici sistemul nu-l alege el. Nu-i prea rămâne nimic. E un instructor de fitness, un antrenor cum se găsesc 1.000 în România.

- Remus Răureanu, jurnalist GSP, la „Dezbaterea Zilei”

9 antrenorin-au produs prin înlocuirile lor niciun punct în acest sezon de Liga 1: Șumudică, Bonetti, Ouzounidis, Chirilă, Rednic, Stoican, Giurescu, Badea și Popa; n-au fost luați în calcul interimarii

Cele mai multe puncte aduse de rezerve în sezonul 2021/22

SEZON REGULAT

ANTRENORPUNCTE
Petrea (FCSB)14
Prepeliță (FC Argeș)12
Iosif (Rapid)8

PLAY-OFF

ANTRENORPUNCTE
Petrea (FCSB)5
Petrescu (CFR Cluj)4
Reghecampf (CSU Craiova)
Ciobotariu (FC Voluntari)
2

PLAY-OUT

ANTRENORPUNCTE
Uhrin (Dinamo)3
Mutu (Rapid)
Bergodi (Sepsi)
Pelici (Mioveni)
Boroncoi (Gaz Metan)
2
Napoli (FCU Craiova)1

Explicație: rezervele contribuie decisiv într-un meci dacă marchează, oferă un assist și/sau obțin un penalty. Exemplu: Deac intră pe teren în minutul 70 al meciului Rapid - CFR Cluj, la 0-0, marchează singurul gol al partidei, iar „feroviarii” înving cu 1-0. În dreptul lui Dan Petrescu vor figura două puncte, fix diferența pe care a făcut-o omul introdus în teren, în acest caz Deac.

0 puncteau adus schimbările făcute de Prepeliță și Gică Hagi în play-off

DEZBATEREA GSP DIN 4 MAI » Are Toni Petrea vreun merit pentru rezultatele FCSB?

Mai multe articole despre FCSB:

Fotbalistul pe care Becali l-a ofertat în urmă cu un an e gata să vină la FCSB: „Cu mare plăcere”

Helmut Duckadam, mesaj clar pentru Gigi Becali în privința transferurilor: „Să nu procedeze ca până acum!”

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (20)
Dobermannul
Dobermannul  •  03 Iunie 2022, 20:24
Postat de observator_federal pe 03 Iunie 2022, 19:09

Băi băeți, scrieți articole delirante de parcă Fcsb chiar ar fi câștigat ceva anul ăsta... Pe bune, dacă ar fi câștigat Fcsb campionatul cred că s-ar fi depășit orice limite... Groaznic!!

"de parcă Fcsb chiar ar fi câștigat ceva anul ăsta" Exact n-a castigat trofee pentru ca nu i s-a dat voie. Castigul e ca niciodata in anii astia n-a fost mai clar pentru oricine aranjamentul in favoarea CFR.

Dobermannul
Dobermannul  •  03 Iunie 2022, 19:54
Postat de catalynn pe 03 Iunie 2022, 17:04

“Au subordonat Liga 1”?! :-))) Pai tot pe 2 au terminat, ba considerând ca anul trecut au câștigat măcar regularul iar acum au terminat la 14 puncte de CFR, sezonul trecut a fost superior celui tocmai încheiat.

Da dar in finala (play-off) i-a batut de doua ori si cu prima echipa si cu a doua si doar interventia fluieasilor in ultimul moment a dus titlui la Cluj.

Dobermannul
Dobermannul  •  03 Iunie 2022, 19:50
Postat de catalynn pe 03 Iunie 2022, 17:42

Ati subordonat locul 2, asta e adevărat. :-))) Însă trebuie sa fii de o nesimțire crasă, fcsbistă, pt a da vina pe greșelile arbitrilor după cât ajutor ati primit tot sezonul! In plus, cele 2 offsideuri au fost milimetrice, ca le-ai văzut tu din fotoliu cu stop cadru e una, însă arbitrul trebuie sa dea credit atacantului când nu este convins ca a fost in offside, cu alte cuvinte FIFA\UEFA prefera un gol din offside decât oprirea fazei pt a se constata ca de fapt nu era. E ca in justiție: decât sa condamni un nevinovat mai bine scapă 10 vinovați.

"cele 2 offsideuri au fost milimetrice" Deci au fost ofsaiduri. Asta zic si eu. CFR a castigat campionatul pe ultimii metri cu fluierasii.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează