FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - CS MIOVENI 1-1

S-a prăbușit » Motivul izbucnirii lui Dică: a fost cel mai slab de la FCSB în ultimele 3 meciuri!

Ianis Stoica, la pământ în CS Mioveni - FCSB 1-1 +33   FOTO
Ianis Stoica, la pământ în CS Mioveni - FCSB 1-1

Articol de - Publicat sambata, 06 august 2022 23:54 / Actualizat duminica, 07 august 2022 01:12

Potrivit raportului InStat, Ianis Stoica, 19 ani, a fost pentru a 3-a oară la rând cel mai slab jucător de la FCSB!

FCSB a ajuns la 4 etape de campionat fără victorie, după remiza cu CS Mioveni, scor 1-1. Dică a avut mai mulți absenți sâmbătă seară, între care Bogdan Rusu, atacant transferat zilele trecute chiar de la argeșeni. Primarul care se ocupă de echipa lui Pelici a ajuns la un acord cu Becali ca Rusu să nu fie folosit în meciul direct.

Astfel, Dică s-a văzut nevoit să-i dea din nou credit lui Ianis Stoica, folosit încă din primul minut. Numai că „nouarul” roș-albaștrilor a dezamăgit iar.

I-au dat restart » FCSB vrea să reinventeze un fotbalist „dispărut”, iar Dică a recidivat: „E ilogică decizia lui”
FCSB
I-au dat restart » FCSB vrea să reinventeze un fotbalist „dispărut”, iar Dică a recidivat: „E ilogică decizia lui”

Ianis Stoica, decepția începutului de sezon la FCSB

Ianis Stoica a avut două ocazii bune la Mioveni, ambele în prima repriză. Mai întâi, în minutul 21, îl avea în față doar pe portarul Iustin Popescu, dar a lovit îngrozitor mingea. Apoi, cu capul, a direcționat centrarea lui Boboc multe peste poartă, din marginea careului mic, poziție centrală ('31).

Pe lângă cele două finalizări slabe, Ianis Stoica n-a mai ieșit cu nimic bun în evidență. Într-o oră petrecută pe teren, Stoica a bifat doar două pase corecte din șase încercări! O cifră pe care ar putea-o consemna lejer o rezervă care evoluează doar pe final. De exemplu, Musi, utilizat 38 de minute la Mioveni, are de 3 ori mai multe pase corecte decât Ianis Stoica, 6/10, deși a jucat cu 21 de minute mai puțin. 

Ianis stă rău și la capitolul dueluri câștigate, unul esențial pentru atacanți și foarte important, de altfel, pentru orice jucător: 3/10. La driblinguri, atacantul FCSB-ului nu există, practic: 0/1 reușite.

Ianis Stoica în CS Mioveni - FCSB 1-1

Minute59
Goluri0
Pase decisive0
Ocazii3
Șanse create0
Șuturi (pe poartă)2 (1)
Pase (reușite)6 (2%)
Centrări (reușite)1 (0)
Mingi pierdute4
Mingi recuperate1
Dueluri câștigate3/10 (30%)
Driblinguri (reușite)1 (0)
S-a prăbușit » Motivul izbucnirii lui Dică: a fost cel mai slab de la FCSB în ultimele 3 meciuri!
Ianis Stoica a avut destule șanse datorită meciurilor din 3 în 3 zile, dar nu le-a fructificat până acum

Ianis Stoica, bilanț horror

Din păcate pentru Ianis, prestația de sâmbătă nu e una întâmplătoare. În ultimele 3 partide, dintre care două începute ca titular, el a fost de fiecare dată cel mai slab jucător de la FCSB conform monitorizării InStat, un reper recunoscut la nivel internațional. La fel s-a întâmplat și în derby-ul cu Rapid, singurul meci al lui Ianis ca integralist în actuala stagiune.

MECIMINUTEINDEX INSTAT
1-1 vs. U Cluj31206*
0-1 vs. Saburtalo9-**
0-2 vs. Rapid101***170
4-2 vs. Saburtalo60216
1-1 vs. FCU Craiova68172
1-0 vs. DAC 190431181
1-1 vs. CS Mioveni59170

*Indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui jucător. Printre realizările luate în calcul: goluri marcate, pase de gol, dueluri câștigate, driblinguri, pase precise, chiar și volumul de minute jucate, recuperări, pase reușite etc
**Ianis a jucat doar 9 minute în Georgia, prea puțin pentru a-i fi acordat un indice
***InStat monitorizează toate minutele din timpul unei partide, inclusiv pe cele de prelungiri, din acest motiv se poate ajunge și la un număr de minute format din 3 cifre

Nicolae Dică, antrenor FCSB: „Mă credeți că mă gândeam să-l bag pe Tamm atacant?!”

Întrebat la finalul partidei dacă Miculescu, autorul golului egalizator, poate fi folosit de-acum atacant central, Dică a avut o reacție interesantă: „Mă credeți că mă gândeam să-l bag pe Tamm atacant?! Apoi, am zis totuși să schimb sistemul, să jucăm 3-5-2, să rămână în față Miculescu, el e marcator. Se simte cel mai bine ca «număr 10» și în zonele laterale, dar poate să joace și atacant. Când ai un marcator pe teren, el din orice poziție inițială ajunge în fața porții”.

Practic, tehnicianul roș-albaștrilor susține că în locul lui Ianis Stoica l-ar fi introdus în teren și pe stoperul Joonas Tamm! E o afirmație care trădează indirect nemulțumirea pe care antrenorul FCSB o are față de randamentul lui Stoica, schimbat în repriza a doua cu CS Mioveni.

De asemenea, Dică a dat de înțeles că ultimii sosiți la FCSB nu acoperă toate golurile din echipă: „Am făcut transferuri, am adus jucători și pe poziții unde mai aveam, dar sunt fotbaliști buni, tineri, de perspectivă, în care am încredere”.

De la revenirea la FCSB, Dică a cerut constant întăriri, în special în zona de atac. FCSB i-a transferat de curând pe mijlocașii centrali Radaslavescu și Dulca, plus fundașul lateral Boboc. Vicecampioana a negociat zilele trecute și venirea unui atacant, însă negocierile au picat.

Gazeta a scris în ediția de vineri că Bogdan Rusu i-a fost superior puștiului Stoica la debutul în roș-albastru, în partida din Conference League cu Dunajska Streda. Rusu va fi apt de joc la returul cu slovacii și are toate șansele să-i ia locul în primul „11” lui Ianis.

FCSB mai are nevoie de un atacant, chiar dacă tocmai l-a transferat pe Bogdan Rusu
Ilie Dumitrescu, în emisiunea „Fotbal Club”, de la Digi Sport 1

117 zileau trecut de la ultimul gol marcat de Stoica la FCSB, în victoria din play-off cu FC Voluntari, scor 4-0 pe Arena Națională; sezonul trecut, Ianis a reușit 7 goluri în Liga 1 (32 de apariții)

Radu Boboc a debutat la FCSB: „Trebuie să ne revenim și să ne calificăm în play-off-ul Conference League”

Helmut Duckadam, consternat după FCSB - CS Mioveni: „Sper să mai apuc să văd și eu asta”
CS MIOVENI - FCSB 1-1
Helmut Duckadam, consternat după FCSB - CS Mioveni: „Sper să mai apuc să văd și eu asta”
Ce a remarcat Cristi Dulca în primul meci al fiului său la FCSB: „Nu trebuie să ne ascundem”
CS Mioveni - FCSB 1-1
Ce a remarcat Cristi Dulca în primul meci al fiului său la FCSB: „Nu trebuie să ne ascundem”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (28)
observator_federal
observator_federal  •  07 August 2022, 13:18

Junele Ianis Stoica, promovat la Naționala U22 deși nimic nu-l tecomandă (dar Stoichiță "are ochi" , așa l-a împins la Nationala mare si pe junele Tavi...) a provocat un scandal enorm la un meci TELEVIZAT, un amical cu Mexic, în care și-a lovit cu pumnul în față un adversar declanșând bătaia generală și oprirea intempestivă a partidei... Deși meciul a fost televizat, nici FRF, nici antrenorii de la lot, nici clubul, nici comisia de disciplină FRF, și NIMENI DIN PRESĂ - mare rușine!! - nu s-a autosexizat. În schimb, pe baza unei anonime bine ticluită, pigmentată și cu termeni incitanți ("rasism"! ) toți cei amintiți mai sus au reacționat ÎN UNANIMITATE (ca la comandă?), indignați și moralizatori la adresa "reclamaților" Baiaram, Markovic și Câmpanu care au venit din turneu neînsoțiți (?), cu întârzieri prin aeroporturi si au dezamăgit prin comportament și limbaj pe ilustrul "reclamant necunoscut" ... Băi, ce folos cu CV-ul cosmetizat și "fără pată" al lui Ianis Stoica, dacă nu știe fotbal?? Bravo Gigi, cel mai comersant șmecher!

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  07 August 2022, 10:49
Postat de AlessandroNesta pe 07 August 2022, 09:26

Are 19 ani, e normal sa fie inconstant. Si jucatorii de afara care au 19 ani tot inconstanti sunt (atentie, nu vorbim de viitoare superstaruri). Tocmai de aceea trebuie avut grija cu acesti jucatori cum ii cresti. Gen ii bagi pe final de meci 20-30 de minute cand nu e asa mare presiune si in functie de randament il implici din ce in ce mai mult in echipa.. Sa te uiti cum il creste Nice pe Rares Ilie, spre exemplu.

Pai asta nu este inconstant !!! Este numai slab pe teren !!! Este ratangiul campionatului până acum...Era la concurență cu marele Coman dar ăla s a accidentat...Inconstant este Cordea...Asta făcuse joc bun cu oltenii...

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  07 August 2022, 10:46

Dică sa lase lamentările și să antreneze !!!De când a venit tot cere jucători !Uita că a venit la echipa care a investit 1.5 milioane în academie numai în ultimul an !!!Dacă Stoica nu este in forma el este primul om care trebuie sa l facă să-și revină !Echipa asta terminase campionatul în vârf de forma și era cea mai buna din campionat !Plus că Becali are jucători împrumutați la alte echipe...Eu pariez că Perianu era mai bun că Dulca...Poate și Lixandru dacă era incercat mai mult...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează