FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB, interzisă pe încă un stadion? Prima reacție după ce Gigi Becali a anunțat că se mută pe „Arcul de Triumf”

Stadionul „Arcul de Triumf” va fi gata în acest an. Sursă foto: CNI +21   FOTO
Stadionul „Arcul de Triumf” va fi gata în acest an. Sursă foto: CNI

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 mai 2020 14:20

FCSB nu e primită pe noul stadion „Steaua”, însă nu are prea mulți sorți de izbândă nici în ceea ce privește un alt stadion care va fi gata în decursul acestui an. 

„Arcul de Triumf” era arena pe care Gigi Becali spera să joace din sezonul viitor, însă latifundiarul a primit un răspuns neașteptat.

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, cel care a militat pentru refacerea stadionului de lângă Mânăstirea Cașin, spune că nimeni din fotbal, nici măcar Gigi Becali, nu a făcut o solicitare oficială pentru a disputa meciurile acolo. 

Alin Petrache: „Nu știu dacă vor putea intra alte sporturi aici”

„Am văzut prin presă că FCSB și Rapid se bat care să joace pe stadionul Arcul de Triumf, dar pe noi nu ne-a căutat și nu ne-a întrebat nimeni nimic. Nu am discutat nici cu domnul Becali, nici cu altcineva. 

Mă întrebați cât ar fi chiria pentru o echipă de fotbal, dar nu știu răspunsul, nu ne-am gândit. Noi vrem un stadion de rugby, pe care să joace toate echipele noastre naționale și pe care să putem organiza meciurile importante ale cluburilor din campionat, din Cupă, din compețiile europene.

Cred că cei de la fotbal au ars etapele, pentru că trebuiau să ne ceară nouă acceptul înainte să se laude că vor juca pe această arenă. Din punctul meu de vedere, stadionul este unul de rugby, un proiect la care am lucrat din greu, nu știu dacă vor putea să intre alte sporturi aici. Asta rămâne de văzut”, a declarat Alin Petrache, potrivit ProX.  

„Nu, tată, noi o să jucăm pe „Arcul de Triumf”. Acolo o să jucăm noi, acela va fi stadionul FCSB” - Gigi Becali, marți

Ionuț Stroe, pe 28 aprilie. „Va fi cel mai solicitat stadion”

Declarațiile lui Alin Petrache, numărul unu din rugby-ul românesc, sunt în contradictoriu cu unele afirmații recente făcute chiar de Ionuț Stroe, ministrul sportului. 

„Ca opinie personală, aș risca să spun că acest mic și cochet stadion de 8.000 de locuri va fi, probabil, cel mai solicitat dintre cele care se constuiesc. 

Costurile de închiriere vor fi mai mici pentru competițiile interne și va fi cel mai adecvat și pentru că are un amplasament foarte bun, accesibil, în centrul orașului într-o zonă superbă. Se vor desfășura foarte multe competiții, dar și alte evenimente culturare, spectacole”, spunea Ionuț Stroe, pe 28 aprilie

Planul lui Gigi Becali

Finanțatorul de la FCSB își dorește ca meciurile importante din campionat, cu Dinamo, CFR sau Craiova, să le dispute tot pe Arena Națională, la fel ca și confruntările din cupele europene. 

În schimb, partidele cu Sepsi, Voluntari sau Clinceni, care nu fac stârnesc mare interes, să le dispute pe o nouă arenă care prinde viață acum în București: Arcul de Triumf. Becali a avut deja discuții cu reprezentanții statului privind închirierea acestei arene de 8.000 de locuri, iar din informațiile pe care Gazeta le are s-a și bătut palma în acest sens. 

Contractul va fi parafat după ce CNI va face predarea noului obiectiv către beneficiar.În perioada viitoare, finanțatorul roș-albaștrilor are în plan să viziteze șantierul de la Arcul de Triumf și să se întâlnească din nou cu reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, dar și cu cei de la Federația Română de Rugby, entitatea care a disputat cele mai multe partide în ultimii ani pe vechiul amplasament din centrul Bucureștiului.

Stadionul „Arcul de Triumf”, caracteristici:

  • Capacitate: 8.207 locuri
  • lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii (99%)
  • lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii (85%)
  • lucrări execuție învelitoare acoperiș tribune (30%)
  • lucrări arhitectură și instalații (18%)
  • montaj scaune public general (20%)

FOTO. Lucrările de la stadioanele din București sunt în toi

FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
+17 FOTO

VIDEO. Imagini de la Arcul de Triumf. Ionuț Stroe: "Acestea o să fie stadionul cu cea mai mare căutare! Toți vor vrea să joace aici"

Citește și alte știri despre FCSB:

FCSB. Gigi Becali confirmă GSP: „Acolo o să jucăm, acela va fi stadionul nostru”

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, detalii despre reluarea Ligii 1: „Atunci vom avansa un calendar!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (33)
lake1001
lake1001  •  14 Mai 2020, 03:24
Postat de rocky2 pe 13 Mai 2020, 23:00

Adica niciodata! Asa ca aberatia fcsb va fi si pe viitor precum *** cu cortul! Pitesti, Voluntari, Buzau, etc!

Aberatia de fcfcsb poate sa joace în curte la nea Becali Gheorghe, cît vor ei, o zi intreagă,pînă obosesc.

rocky2
rocky2  •  13 Mai 2020, 23:00

Adica niciodata! Asa ca aberatia fcsb va fi si pe viitor precum *** cu cortul! Pitesti, Voluntari, Buzau, etc!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gikiewicz93500
gikiewicz93500  •  13 Mai 2020, 19:00
Postat de alenb pe 13 Mai 2020, 18:40

Asa.. si daca ai 100 de echipa dispuse sa plateasca chirie le primesti pe toate? Eventual joaca de la9 dimineata pana la 12 noaptea :)). Dar pe ce stadion din lume ai vazut sa joace fotbal profesionist toata lumea care vrea sa plateasca chirie?

ori 2 goluri sau 10 minute. :))

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close