FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Iftime l-a „citit” pe Dawa, jucătorul care i-a adus 400.000 de euro în conturi: „Îi tremură piciorul, mingea sare anapoda, parcă e colțuroasă. Uneori îi mai vine și în mână. Plus că îi mai calcă pe adversari”

Joyskim Dawa, FCSB
Joyskim Dawa, FCSB

Articol de GSP - Publicat joi, 13 octombrie 2022 09:34 / Actualizat joi, 13 octombrie 2022 10:48

Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani, a analizat evoluția lui Joyskim Dawa (26 de ani), fundașul central care în vară a făcut pasul la FCSB.

Joyskim Dawa a ajuns în fotbalul românesc în august 2021, când FC Botoșani l-a transferat după doi ani petrecuți în Letonia. După un sezon cu evoluții apreciate, Dawa a prins un transfer la FCSB, vicecampioana României.

De la mutarea la FCSB, neajunsurile lui Dawa, în special legate de abilitățile sale cu mingea la picior, au ieșit la suprafață. 

Valeriu Iftime, finanțatorul de la FC Botoșani, consideră că Dawa suferă și comite „greșeli impardonabile” din cauza presiunii de la FCSB.

FCSB, obligată să vireze o sumă importantă în conturile lui FC Botoșani » Valeriu Iftime: „Un «fes» de bani. Ne ajută”
FC BOTOȘANI
FCSB, obligată să vireze o sumă importantă în conturile lui FC Botoșani » Valeriu Iftime: „Un «fes» de bani. Ne ajută”

Valeriu Iftime: „La Dawa e vorba de încredere. La noi nu mi se părea că nu poate să facă un stop”

„La Dawa este o stagnare, cred că are o problemă de încredere. Noi suntem o echipă mai mică, la noi avea încredere în el. La FCSB cred că presiunea a fost cam mare, are nevoie de timp de acomodare.

Dawa face niște lucruri extraordinare, dar și greșeli impardonabile, pe care la noi nu le făcea. La noi nu mi se părea stângaci, să nu știe să facă un stop, să comită penalty-uri. Ceva s-a întâmplat, e vorba doar de încredere.

Dawa are talie, joc de cap, e puternic, dar la un moment dat îi tremură piciorul, când vine mingea la el sare anapoda, parcă e colțuroasă. Uneori îi mai vine și în mână. Plus că îi mai calcă pe adversari, are și piciorul lung. E greu să potrivească «papucii» într-un careu așa mic fără să calce pe cineva”, a precizat Iftime la GSP Live. 

19 meciuria jucat Dawa la FCSB. A înscris 3 goluri și a primit 6 cartonașe galbene

400.000 de euroa costat-o Dawa pe FCSB: 350.000 de euro ca sumă inițială de transfer, 50.000 de euro ca bonus pentru calificarea echipei în grupele Conference League

Valeriu Iftime: „Când merge acasă, Dawa duce bomboane la tot satul”

„Dawa este un copil excepțional, credeți-mă! A stat un an la noi, era cuminte, subordonat soției, care este o femeie extraordinară. E un tip de o bunătate fantastică și inteligent foc.

Astă-vară nu a vrut să intre în cantonament, zicea că pleacă, avea ofertă. Am stat mult de vorbă cu el. Se sfătuiește cu toți din comunitatea lui, când merge acasă duce bomboane la tot satul. E și un «cântec», pe care-l știu acum, toți vin să-mi spună ce probleme mari au cu familia, cu viața. 

Când vor să-mi povestească ceva, încep să plângă. Cine le-a spus: «Fii sentimental cu Iftime, că ăsta te lasă să pleci». Când vor să plece îmi povestesc cât e de greu”, a mai relatat Iftime. 

Mai multe știri despre FCSB: 

Garita, prima reacție după ce Becali a spus că-l vrea la FCSB

Revanșă în „piuneze” » Dică și Becali le-au pus gând rău danezilor, dar n-au la dispoziție 3 titulari

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  13 Octombrie 2022, 12:00
Postat de anticenzuralasport pe 13 Octombrie 2022, 11:22

Cum ma asteptam ....GSP in ziua meciului ne trimit ,,urari,, !!!Marica ,Iftimie...Hai ca mai puteti !!!Apropo ...cati suporteri o sa fie la meci ? D ar la Cluj ???

10 mii transformati in 80 milioane

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  13 Octombrie 2022, 11:24

GSP...cate articole ati scris despre banutii pe care Iftimie o a luat cu greu de la CFR ?

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  13 Octombrie 2022, 11:22

Cum ma asteptam ....GSP in ziua meciului ne trimit ,,urari,, !!!Marica ,Iftimie...Hai ca mai puteti !!!Apropo ...cati suporteri o sa fie la meci ? D ar la Cluj ???

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close